Jump to content

Zbogom Bele Tablice

177 replies to this topic

#81 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 11 April 2019 - 16:10

@Djomla Mislim da važi samo za fabrike koje više ne postoje, mada ne bi bilo loše raspitati se direktno kod njih, jer na ovaj način mnogi vlasnici APN-a bi se spasili. Znam da APN proizveden nakon 2010 je homologovan na 45kmh i za njih nema problema.

Послато са LG-H860 уз помоћ Тапатока

#82 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 11 April 2019 - 19:49

Nema spasa starim APN i ATX -ima, oni su nažalost van zakonske norme, jer su fabrički homologovani za 48Kmh. Ovi noviji su se već uklopili u unijska pravila 45Kmh, tu je proizvođač već računao na to..

#83 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 493 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 11 April 2019 - 20:12

Kako se Tomosi voze u zemljama EU? I koja je razlika u Apencima sem tockova koji su 16" na ovim novijim i time smanjili brzinu?

#84 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 11 April 2019 - 22:00

Nije sad upitna razlika, znaš i sam da se nekada i T12 mogao regovati na male table ako je bio montiran napred lančanik sa nanje zuba, i to u AMS atestiralo..

Sada se samo klasifikuje prema EU pravilima, a info sa fabričke homologacije je ovde presudan. Meni je takođe žao što je moj APN 6 za velike table, ali me to svakako neće sprečiti da ga završim i registrujem.

Jedina zamerka mi je što nisu ostavili prostora da ljudi preatestiraju APN-e kao nekada T12.. Dakle valjci su samo za skute koji nemaju potvrdu, dok oni koje je fabrika homologovala za 50 ili 48, idu u kategoriju motocikala i kraj...

#85 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimTOMOS APN 6,XL650V

Posted 14 April 2019 - 14:10

Emisija SAT u vezi registracije mopeda. Pogledajte, lepa inicijativa..

https://youtu.be/VBYqCi4_vxI?t=391

#86 Bojancirko

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 15 April 2019 - 13:52

Cuh juce na Sat-u da ako u Agenciji za bezbednost saobracaja nema podataka o skuteru(a za moj nema) moze da se uradi tehnicki pregled na valjcima I izda papir o maksimalnoj brzini.Pa me zanima da li je stvarno tako i koji su ro tehnicki prgledi u Srbiji koji imaju valjke za skutere.Ja sam inace iz Priboja.

#87 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 15 April 2019 - 21:25

View PostLaki993, on 10 April 2019 - 21:19, said:

Evo za one koji ne mogu da nabave potvrdu o max brzini. Trenutno je moguće na 4 tehnička pregleda u Srbiji izmeriti na valjcima brzinu i uz odradjen tehnički dobiti potvrdu o max brzini. U pitanju su tehnički pregledi Dunav Auta u Beogradu, Somboru, Vršcu i Ćupriji. Izvor Sat plusPosted Image

Evo

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

#88 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 15 April 2019 - 22:49

Gledao sam SAT pa neki tamo iz tehničkog rekoše da na sajtu agencije za bezbednost saobraćaja postoji spisak svih servisa i uvoznika u Srbiji od kojih može da se dobije potvrda, ali nisam uspeo da nađem taj spisak. Pogledaću sutra opet.

Možda na tom spisku ima i za Keeway...

Sent from my Nexus 5X

#89 Bojancirko

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 16 April 2019 - 10:37

Ja kod uvoznika za Peugeot nisam uspeo da nadjem podatke za moj skuter jer je 1996 gosiste.Imaju podatke od 2000 godista pa do danas.

#90 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 493 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 16 April 2019 - 15:11

Imate sve podatke na predhodim stranama....

#91 Bojancirko

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 21 April 2019 - 13:48

Jeste li vi culi da se primena zakona za skutere odlaze do 2021 godine i da se sada mogu registrovati skuteri samo sa saobracajnom i da nisu potrebne nikakve potvrde o brzini.Od 2021 svi tehnicki pregledi morace da imaju valjke za skutere i tada ce se proveravati sve.Ovu informaciju sam dobio na tehnickom pregledu AMSS koji su taj dopis dobili 15.04.2019.godine

#92 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 21 April 2019 - 16:03

Cuo jesam,ali ne i da ce dobiti valjke i ostalo...
Danas sam i na posao isao sa skuterom i prosao barem 4 patrole koje kontrolisu saobracaj,nisu me ni pogledali...

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#93 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 21 April 2019 - 16:07

Bilo je da su za traktore odložili, a logično je da su i skuteri u tom paketu, moji su gledali na vestima jos oko 1-og

#94 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 21 April 2019 - 16:43

Ne postoji još zvanična potvrda od Mup-a da se odlaže za skutere. Za traktore i priključne mašine jesu odložili ali za skutere još niko ne zna jer nije bilo zvaničnog obaveštenja. Zaustavili su mog druga pre neki dan priča ide ovako. Policajac njemu kaže sine ne važe ti te tablice više, drug se vadi na priču sa traktorima, tu se saobraćajac zatiče u dubiozi i zove kolegu u pomoć kao da li da skidaju tablice i da ga isključe iz saobraćaja ili šta da rade dalje (nadali su se bar crvenoj parici ili nekom ručku) ali drug ne popušta drži se svog stava i preti im tužbom ukoliko ga kazne a za to nemaju osnova. Kontaktiraju stanicu oni im potvrde za traktore ali i u stanici ne znaju da li odlaganje važi i za skutere. Pustili su ga naravno ali ni oni ni mi u suštini ne znamo kakvo je stanje.

#95 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 22 April 2019 - 16:15

Gledao malopre SAT, kažu da ćemo moći bez potvrde o max brzini da registrujemo skutere u kategoriju mopeda ako smo do sada bili u toj istoj kategoriji i ako ne postoje podaci za naše vozilo u njihovoj bazi podataka. Od 2021 ćemo svi na valjke. Ponovili su i da trajne registracije ne važe od 3 Aprila.

#96 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 22 April 2019 - 17:08

Na 3.10 je informacija

#97 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 23 April 2019 - 16:11

To nije tačno da ne traže potvrdu o max. brzini , eto ja pre neki dan regovao Aliena , bez potvrde nisu hteli ni da razgovaraju o tehničkom ...za ostalo ne znam ...

#98 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 April 2019 - 18:39

U Srbiji se nikad ništa ne zna a jasno je i zašto...Danas je ovako, sutra drugačije a prekosutra je nešto treće...

#99 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 08 May 2019 - 14:10

Dobre vesti

Potvrda ne treba ni za jedan skuter, sve se odlaze do 2021

Za slikanje je bitan auspuh i sat gore i da liči na skuter

APN-i idu na male tablice do 2021 isto, ne treba sat i retrovizor

To je iz videa što smo čuli da su slali dopis, evo ja sam danas bio na teh zbog SF2 i rastumačili mi dopis...

BELE TABLICE OD 3 APRILA NE VAŽE, SAMO ORGANI JOŠ TOLERIŠU

#100 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 08 May 2019 - 20:47

Organi je ovde vise ne tolerisu.
Ja sam imao srece vise nego pameti...uglavnom,patrola i motorista parkirani ispod mosta na sajmu vrebaju sve i svakoga na 2 tocka.Velike motore propustaju i ne gledaju ih,sve sto lici na skuter zaustavljaju...ima ih i po opstini stari grad kao i po rakovici...

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

13 user(s) are reading this topic

0 members, 13 guests, 0 anonymous users