Jump to content

Peugeot Jet Force 125

2 replies to this topic

#1 Ivan83mk

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 7 posts

Posted 06 April 2020 - 17:19

Pozdrav svima. Zovem se Ivan, iz okoline Leskovca (Srbija) i od skoro sam vlasnik navedenog skutera. Pristojno stanje je bilo, sa po nekim dobro poznatim manama. Radio je dosta nemirno sa knedlom na dodavanje gasa iako se predhodni vlasnik kleo da je menjao diznu. Tu sam se malo igrao sa ciscenjem dizne, i na kraju dosao do pumpe i regulatora pritiska goriva. Pumpa je bila stavljena od nekog auta ali regulator je bio skroz unisten. Na kraju sam u rezervoar stavio drugu pumpu od auta (provereno dobru), a regulator je montiran van rezervoara (isto od auta). Skuter se preporodio. Knedle nema, lepo prima gas, i lepo se vozi na bilo kojim obrtajima. Nigde ne mogu da nadjem podatak koji mu je pritisak potreban, pa nisam siguran da mu 100% odgovara, ali se sasvim normalno ponasa. Posto sam ja 190cm, 110 kila normalno da mi je smetalo sto se onoliko spusti kad sednem. Toliko da samo sto ram ne udari u diznu!!! Posto o ovom skuteru nema nigde nista morao sam da se snalazim... Rasturio sam amortizer, i ispod opruge postavio distancer od 30mm (uradjen kod strugara) Mozda sam trebao da napravim od 25mm, ali dobar je i ovako. Mozda malo tvrdji, ali nista preterano. Zamenio sam mu ulje i filter, i nadam se voznji bez nekih problema ove sezone.Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

#2 Ivan83mk

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 7 posts

Posted 06 April 2020 - 17:26

Pri merenju kompresije sam se blago iznenadio. Iako mu se trebaju prestelovati ventili jer malo zvekecu merac je pokazao celih 14 bara. Slikao sam i svecicu, mada ne znam koliko boja ima veze na 4t masinama.
E sad filter vazduha... Kad sam ga otvorio bio je prazan, tu sam morao da se snalazim, pa sam u ono prozorce stavio parce filtera od auta, i spojio popnitnama. Mislim da sam ga malo zagusio! Ako neko ima neki predlog kako da resim filter vazduha bio bih zahvalan.Posted ImagePosted ImagePosted Image

#3 Ivan83mk

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 7 posts

Posted 06 April 2020 - 17:58

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users