Jump to content

Yamaha Aerox

18 replies to this topic

#1 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 12 February 2020 - 04:00

Pozdrav, evo da predstavim svoj novi skuter i mogu vam reci da sam odusevljen 😁
Aliiii, imam problem samo jedan za sad, kais nece da izadje na vrhu varijatora, dodje do pola, malo mozda vise i tu je kraj. Inace kupio sam nov kais i nov varijator jer je varijator los bio(isti sam kupio nisam hteo neki sportski ili kakav vec)
Spojio sam varijator sa poklopcem i stavio sam kais da vidim da li su uopste te dimenzije kaisa, kao i sto jesu bile. I sad prosto ne razumem zasto nece da gura do kraj. Podbacivao sam i sajbe, stavljao sam i sajbe u varijator da rolnice kao vise izlaze.. Ali nista nisam postigao. Hvala na saslusanju, molim vas pomognite, hvala unapred svima. Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

#2 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 12 February 2020 - 06:04

Pozz cestitam na kupovini. Znaci sa starim delovima izlazio remen do vrha? Koji je to varijator u pitanju? Uporedi delove da li su isti i daj sliku prenosa da vidimo kako stoji.

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 12 February 2020 - 07:26

Rasklopi remenice, očisti staru mast, proveri da li su kanali u torque driveru istrošeni, podmaži sa novom grafitnom i sklopi sve ponovo

#4 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 12 February 2020 - 17:00

Evo sve sam rasturio i slikao, bila je mast u remenici nego sam je obrisao da se vidi lepo, evo ga i stari i novi varijator(desno je stari) , vidi se i sto sam ga menjao, sve se ulizao.
Imam i belu malossi oprugu i kad je stavim mislim da se nista ne desava, stavio sam mu i malossi sundjer u filteru za vazduhPosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#5 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 12 February 2020 - 20:53

pa gde taj remen.....taj je kraci pod garanciju,imao sam ga na hurikancu.....njihove mere su krace

Edited by Djomla, 12 February 2020 - 20:54.

#6 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 12 February 2020 - 21:02

Pa ali on kad ga rucno u remenici do kraja spustim, na varijatoru skoro do kraja izlazi, kao sto se vidi trag na starom varijatoru. Mislim da to nije problem

#7 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 12 February 2020 - 21:07

Torque remenica ims pojedene kanale oko sredine, isperi očisti pa pogledaj bolje, tu oko sredine ume da zapne ako kanal nije pravilan, ne sme da ima mnogo slobodnog hoda..

Varijator je ok, to što je izlizan malo ne smeta, levo ti je kinez, taj je 3 klase lošiji i staze za rolnice su mu kraće pa neće izbaciti do kraja..

#8 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 12 February 2020 - 21:15

Mislite da ovo nije mnogo lose? Ovo je stari varijator.
Jel mogu ja to nekako da prosmirglam i proturpijam ili mora novo da se kupi? Sta sve predlazete da uradim? Posted Image

#9 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 12 February 2020 - 21:23

Nista to ne smeta, ne diraj ne šmirglaj

#10 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 12 February 2020 - 21:29

A remenicu?
Pa sta da radim onda, kad stavim ovaj stari varijator i kad vozim uzbrdo i ako pustim gas ili tj. smanjim malo i kad hocu opet pun gas nesto ga muci nekoliko sekunde dok probije kao.
A npr. kad krenem iz mesta pun gas nema nikakve smetnje samo kad ga pustim i kad hocu onda opet pun gas. Ne znam da li me razumete ali trudim se da objasnim. Hvala

#11 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 12 February 2020 - 22:45

Ta zadrska ti je usled lose centralne opruge,popravice se stanja kada stavis tu belu.

Sent from my SM-G930U using Tapatalk

#12 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 12 February 2020 - 23:00

Stavio sam je, bolje je. A kako da izvucem max brzinu, rolnice su mi 4.5g
Jel da izvadim dve sajbe sto sam ubacio u varijator da izlaze vise rolnice

Edited by Jovan988, 12 February 2020 - 23:02.

#13 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 12 February 2020 - 23:45

Planirao sam i neki auspuh drugi da kupim, kakvi su tecnigas, na moto bike shop su neke akcije za njih 10-ak hiljada. Ili koji bi mu dobro lego i malo pojacao

#14 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 13 February 2020 - 00:02

Gde si tacno ubacio sajbe?Ako si ubacio u onaj kanal gde naleze bolcna od varijatora produzio si tako da kazem otvorenost varijatora i kais ti verovatno lezi na bolcni sto je dobro za start ali za krajnju i ne bas jer nemas izlaznost s kojom bi dobio max brzinu.

#15 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 13 February 2020 - 00:12

Ne, ne, stavio sam bas u varijator, znaci gde su rolnice pa onda poklopac sa klizacima, razumes

#16 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 13 February 2020 - 00:34

Ako si ubacio u same staze platnice znaci u kanale gde su rolnice to vadi napolje nista s tim nisi dobio cak suprotno s time si pokvario rad samog varijatora.Rolnice moraju da da idu od pocetka do kraja kanala u varijatoru,ako si uradio ovako kako sam predpostavio rolnice ne mogu da se vrate u pocetni polozaj i samim tim ni varijator ne radi kako treba.

#17 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 13 February 2020 - 00:49

Evo ovde, nisam nikako tu ni pomisljao gde ti mislis. Posted Image

#18 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 February 2020 - 07:02

Remenica mi deluje malo potrošeno, kao što sam i pisao gore, isperi očisti i poslikaj sve kanale ponovo..

Za početak izmenjaj samo centralnu oprugu na neku mlađu iste tvrdoće ili novu. Ume taj čelik da se umori vremenom, pa opruga popusti više nego što je potrebno.

#19 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 13 February 2020 - 12:31

Stavio sam belu malossi i vratio sam onaj fabricki varijator, dosta je bolje nego sa onaj kineski sto sam kupio.. Ocistio sam remenicu detaljno i stavio novu mast. Ima malo lufta, ali mislim da jos nije mnogo lose jer nema nigde da se glavi.
Sta predlazete za malo jace preformanse?
I sta mislite za ovaj tecnigas auspuh ili neki koji bi dobro lego?
I jel da skinem ove sajbe sto sam stavio varijatoru, ako nista ne postizem

Edited by Jovan988, 13 February 2020 - 12:32.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users