Jump to content

Cpi Gtr50 2005

276 replies to this topic

#41 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 12 September 2019 - 19:27

A taj sto imas jel ima nekih ostecenja na njemu pukotina ako je citav zasto ga ne bi iskoristio ponovo ako je vec tesko naci zamenski novi.

#42 Slave91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoNovi Knezevac
  • VozimCPI GTR50

Posted 12 September 2019 - 20:28

Pricao sam sa jednim vlasnikom GTR50ke i kaze mi ako nema ostecenja da ga naprskam WD-om i vratim nazad. A koje karike smudi za nikasil? Hrom?

#43 Slave91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoNovi Knezevac
  • VozimCPI GTR50

Posted 12 September 2019 - 20:29

Idu za nikasil*
I dalje mi ne radi editovanje postova.

#44 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 12 September 2019 - 20:43

Za to ce ti se javiti sigurno neko ko je bolje upucen to stvarno ne znam.Koliki ti je zazor kad ubacis te karike sto imas u cilidar jesi premerio mozda?Ako je sve u solidnom stanju mozda i nemas potrebe da menjas odmah.

#45 Slave91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoNovi Knezevac
  • VozimCPI GTR50

Posted 12 September 2019 - 22:06

Zazor je 0.35 prva karika a trebalo bi 0.15 prva i 0.35 druga. Drugu nisam ni merio.

#46 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 September 2019 - 07:07

Ako znaš koja je gornja a koja donja bila, sklapaj slobodno, 0,35 je zazor koji je normalan, bolje te iz kompleta nego da budžiš neke koje će doći na isto kada ulegnu

#47 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 13 September 2019 - 13:50

I ja mislim da ovo moze da ide jos dosta,pa kad dodje trenutak menjas komplet klip i karike nove i opet teras dugo.

#48 Slave91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoNovi Knezevac
  • VozimCPI GTR50

Posted 13 September 2019 - 19:26

Masina namontirana. Proveren termostat da li radi i otvara dosta pre prokuvavanja vode. Posto nisam imao vijke na magnetu za teranje vodene pumpe stavio sam na tri M6-tice gumeno crevo od goriva i pre konacnog fiksiranja proverio da li glave negde. Oko 20 mm su glave dalje od magneta. Na navoje sam stavio malo moment fix lepka. Sutra cu namontirati creva za vodu i nadam se probati da ga upalim. Trebao sam i mesto lezaja malo da popravim posto izgleda da su naknadno busili gornji deo klipnjace da bi mogla caura da se podmazuje pa je ostao ris oko rupe i lezaj se nije mogo okretati bez kocenja.

Posted Image

Posted Image

#49 Slave91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoNovi Knezevac
  • VozimCPI GTR50

Posted 13 September 2019 - 19:29

I da, motor nema uljnu pumpu. Da li je moguce normalno terati na mesavini?

#50 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 September 2019 - 19:30

Te sarafe za pumpu imas da kupis u motobike i.gumice isto, mi smo.tako budžili kod Krste i.otisla u debalans radilica pa otkinuo krak sletio magnet itd.. doduse na 10k obrtaja, ali svakako kupi orig nije kinta da se ne zajebavaš

#51 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 13 September 2019 - 19:48

Nisam siguran ali koliko vidim na drugoj slici nisi blokirao ulaz na karbu gde se kaci crevo tanko sa uljne pumpe.Tu ces imati fals vazduh ako to ne zatvoris posto kazes da nema uljne.

#52 Slave91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoNovi Knezevac
  • VozimCPI GTR50

Posted 13 September 2019 - 20:30

Nisam znao da imaju posebno novi. Hvala. Karburator i creva jos nisu skroz povezani.

#53 Slave91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoNovi Knezevac
  • VozimCPI GTR50

Posted 15 September 2019 - 21:47

Pisao moto box-u i jos par njih u vezi tih srafova i guma i nemaju. :( Cekam jos odgovor od Moto Bike Kac.
Danas skinuo kineski karburator i namontirao nazad original Mikuni karburator, povezao zice sto su bile poskidane i pokidane za njega. Ostalo mi da nadjem zicu za temperaturu, ali posto mi je displej i obrtomer crko onda mi ostaje nabavka nekog drugog. Povezao creva za vodu, nasao od golfa 2ke sto su mi lezala po radionici.
Zna li neko gde bih mogao da nabavim nova? U lokalnoj prodavnici imaju samo za vazduh trpi 10 bara al ne znaju za temperaturu koliko bi mogli.
Izluftirao sistetem i posle par pokusaja upalio motor, sacekao da se ugreje i provozao ga malo kroz ulicu par puta. Na momente je isao lepo i onda sam trebao kao kod automatika da spustam gas da bi povukao. A u toku voznje sam skonto zasto tj. kad sam stao. Spoljna polutka varijatora je proklizlla na radilici, pokidala i krunu. Trebalo bi i kais da okrenem kako treba, eto mi prilike. :D
Nego unutrasnji deo sto zadrzava rolnice nije stradao i ima oznake na sebi "JOG90 JSS-2" ovo od Yamahe ili je isto kineski? Trebalo bi da izmerim gramazu rolnica.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Nego, ima li neko predlog za obrtomer a da nije dranje sto se tice cene? Moj em sto je sprzen em sto je neko pokusao da ga popravlja pa ni to mu nije pomoglo.
Ne mogu od ovih kineskih univerzalnih naci nista da ima za trenutnu temperaturu u sebi.
Mislio sam da uzmem neki univerzalni okrugli, sto imaju obrtomer, digitalno prikazivanje brzine i obicna svetla za dugacko, zmigavce itd.
Nesto kao ovo sa slike. I ukombinovati ga sa termometrom i eventualno voltmetrom sa slike. Mislim da bi se taman ukombinovalo sa mesto na tabli, bez previse budzenja.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#54 Slave91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoNovi Knezevac
  • VozimCPI GTR50

Posted 16 September 2019 - 10:54

Rolnice su 4 grama, na jednoj mi izbacilo 3g pa drugo merenje 4 g. Verovatno su zrele za menjanje. Kupio sam novi ventilvar, vratio sve na mesto i zatego ga i ne stoji mi dobro. Ne stoji skroz do caure nego ima lufta. Vraceno je sve sto je bilo i kako je stojalo. Da li je ovo ispravan redosled i da li mozda nedostaje nesto?

Posted Image

#55 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 16 September 2019 - 14:10

Kako ima lufta, kad stegnes i bez remena, mora biti sve kao puška, nema nikakvog lufta i klimatanja

#56 Slave91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoNovi Knezevac
  • VozimCPI GTR50

Posted 16 September 2019 - 14:41

Pa ventilvar ne dolazi do caure na osovini. Blokiram i stegnem maticu a ventilvar ima lufta par mm od osovine tj. ukoso stoji zbog kaisa. i kad upalim motor seta levo desno. Palio sam ga bez toga i nisam primetio da radilica baca. Gledo sam na manualu i sve sto je na slici to je i u njemu tj. raspored. Ne znam da li ide nesto pre onog drzaca rolnica sto ulazi u zvono ili ide do start kvacila? Oznaka na drzacu je JOG90, moguce da nije sa istog motora pa je caura kraca?

#57 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 16 September 2019 - 15:57

Moguce, a moguce da je ceo variomat sa sve bolcnom za neki drugi tip..

Nego sledi pitanje, jesu li ti bendiks i mehanizam alansera ispravni i stoje na mestu ? Rade ?

#58 Slave91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoNovi Knezevac
  • VozimCPI GTR50

Posted 16 September 2019 - 16:16

JesU, palim ga na dugme. Nisam primetio da pravi zvukove cudne sem toga. Probacu na suvo sve da sastavim bez kaisa pa da vudim kolki je luft i mozda podbacim platnu izmedju krune za kurblu i ventilvara? I posle da proverim pravac tanjira?

#59 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 16 September 2019 - 16:34

View PostSlave91, on 16 September 2019 - 16:16, said:

JesU, palim ga na dugme. Nisam primetio da pravi zvukove cudne sem toga. Probacu na suvo sve da sastavim bez kaisa pa da vudim kolki je luft i mozda podbacim platnu izmedju krune za kurblu i ventilvara? I posle da proverim pravac tanjira?
Ti bese imas kina variomat,postoji mogucnost da je bolcna tog kineza kraca od originalnog i zato ne mozes da stegnes.Matica dodje do kraja i to je to.
To resavas tako sto iza bolcne,do potisne ploce frajlaufa dodas par podloski (sajbnica)ili vratis originalnu bolcnu variatora.
E sad pitanje i od mene,da li imas sve delove koji idu na krak radilice?

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#60 Slave91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoNovi Knezevac
  • VozimCPI GTR50

Posted 16 September 2019 - 16:57

Znaci prvo sajbnice pa onda sve ostalo? Pa imam ako je to to sto je sa slike gore.

16 user(s) are reading this topic

0 members, 16 guests, 0 anonymous users