Jump to content

Mec Skuteri 2020

76 replies to this topic

#61 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 24 June 2020 - 06:58

Nisu loši ni Zip-ovi iz Zrenjanina, doduše nešto slabiji, ali vozači dobro poznaju stazu, i imaju iskustva u vožnji..

#62 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 24 June 2020 - 16:57

Pozdrav drustvo! Evo da se i ja oglasim povodom debija na trkama (i mog kao mehanicara a i Pavletovog kao vozaca). Masinu smo spremali na tezi nacin uz nedostatak vremena ali i finansija. Delovi su bili pokupljeni s koca i konopca i sve nam je bilo trosno ali koliko toliko upotrebljivo. Poceli smo pakovanje masine 16.6. i imali smo samo 4 popodneva da sve resimo. Cekalo nas je puno posla sto oko same masine sto oko uskladjivanja rama sa pravilnikom za 50cc klasu. Radili smo puno a spavali malo i u petak 19. upalili masinu. Celo poslepodne podesavali karb i prenos i na kraju kasno u noc dobili zadovoljavajuce performanse i ponasanje skutera. Maltretirali smo ga do maksimuma da pokaze slabosti ako ih ima i masina je to sve stojicki izdrzala. Bili smo ubedjeni da cemo uz male korekcije na stazi biti konkurentni. Petak na subotu noc smo spavali samo par sati i vec hronicno umorni 20. ujutru pakujemo skuter, komplet alata i rezervne komponente i krecemo put Kule. U Kulu na stazu stizemo zadnji i jedva nalazimo mesto gde cemo se raspakovati. Palimo motor da se malo zagreje a Pavle se presvlaci u opremu za voznju da krenemo sa krugovima sto pre da i on upozna stazu koliko je to moguce a i da vidimo kako se ponasa skuter. Krecu prvi krugovi za zagrevanje i Pavle se zali da skuter ne ide kao vece pre kod mene u Bezaniji. Pokusavamo da presetujemo karburator mada nam smeta vrlo promenljivo vreme koje se menjalo na pola sata iz tmurnog u suncano i vedrog u kisovito. U jednoj od probnih voznji skuter na kratko zacvika. Podesimo na malo masniju smesu i skuter se javi korektno. Doslo je vreme za kvalifikacioni krug i Pavle izlazi na stazu ali neposredno pre pocetka kvalifikacija kisa pocinje da lije kao iz kabla. Lula na airboxu nam je ostala slabo zasticena od vode koju nabacuje zadnji tocak i plasio sam se da cemo imati problema sa natapanjem redsponge-a vodom. Organizator odlucuje da se kvalifikacije voze i krug krece. Pavle krece solidno ali u nedostatku trkackog iskustva i agresivnosti ostali iskusniji vozaci uspevaju da ga preteknu i kvalifikacije zavrsava zadnji. Malo je bio i uplasen zbog mokre staze obzirom da je vozio na gumama starijeg dot-a. Kisa polako staje i imamo vrlo malo vremena za korekcije na masini. palimo masinu, grejemo je i ja krecem da je provozam da vidim da li je sve u redu ali tu pocinju problemi. masina ponovo pocinje da najavljuje cvikanje i ponovo setujemo karburator na masniju smesu ali tada vec imamo problem da se podesenos pocetnog spektra gasa i igle vise ne javlja kako treba. Pokusavam da kako tako podesim karb ali u nedostatku potrebnih delova uspevam da ga skrpim da u sprintu od 300m ne pokazuje znake lepljenja. Pocinje prva od dve trke klase 50cc i Pavle staje na poziciju za start. Trka krece i on uspeva da poziciju sa poslednje popravi za tri mesta do prve krivine posle koje krece najduzi pravac. Na pravcu se jasno vidi da je skuter u tom momentu brz dovoljno da ga ne mogu stici na pravcu, cak im i malo odmice. Pavle se odlicno drzi prva tri kruga iako ga konstantno napadaju u krivinama vozaci sa vise iskustva i osecaja za voznju na stazi. Na pocetku 4. kruga kada je izasao na najduzi pravac primecujem da ga polako pristizu i kapiram da ima neki problem. Posle stotinjak metara skuter se gasi usled lepljenja i Pavle izlazi pored staze. Pokusao sam da mu pokazem da upali i nastavi bar da zavrsi trku da bi dobio bar nekoliko bodova ali on u naletu razocarenja napusta stazu i dolazi u boks. Pokusavam da otkrijem gde je problem ali ne vidim konkretnu nepravilnost. Ponovo pokusavam na sve nacine da osposobim masinu bar za drugu voznju ali ne uspevam jer nemam vecih dizni. Uspevam da ga podesim toliko da moze da se vozi ali vise to nije to. Posle konsultacije sa Pavletom odlucujemo da vise ne maltretiramo masinu i nas trkacki dan se zavrsava.
Generalno ja sam zadovoljan jer obzirom na nase prethodno iskustvo puno smo naucili iz ovog pokusaja i sada bar znamo gde smo i gde treba da budemo. Uvideli smo i gde smo pogresili i kako da greske otklonimo. Sada se malo ozbiljnije pripremamo sa sledecu trku i nadam se da cemo bar zavrsiti obe trke i upisati koji bod.
Inace je organizacije protekla odlicno, staza je izuzetno interesantna za voznju i druzenje je fenomenalno. Video sam se sa Vladom i Mariom i sa jos dosta ljudi koje poznajem licno a najdraze mi je sto sam se i licno upoznao sa nekim ljudima koje vec dugo poznajem ali preko tastature.
Sve u svemu mogu svim drugarima sa foruma da preporucim da ako imaju cime okusaju srecu u skuter kupu jer se sigurno nece pokajati bez obzira na rezultate.
Mi nastavljamo borbu.... Ide gassss!!!

#63 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 24 June 2020 - 18:56

Svaka cast Neso i Pavle! Vise srece na sledecoj trci i sa se vidimo uzivo!

Jeste otkrili na kraju sta je bio konkretan uzrok lepljenja? Fals vazduh?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

#64 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 24 June 2020 - 18:58

Nešo nisam znao da ti ideš na trke.
Javi mi da vama dvojici odštampam po majicu za sledeću trku.
Koju boju hoćete i veličine, naziv vaše ekipe i broj pod kojim vozite.
Poslaću vam brzom poštom vi samo platite poštarinu.

puno sreće na sledećoj trci.

#65 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 24 June 2020 - 19:05

View PostLauda, on 24 June 2020 - 18:56, said:

Svaka cast Neso i Pavle! Vise srece na sledecoj trci i sa se vidimo uzivo!

Jeste otkrili na kraju sta je bio konkretan uzrok lepljenja? Fals vazduh?

jel verujes da ga jos nisam otvorio. Kasnio sam sa servisom nekih skutera u radionici a i klinac mi je veceras otisao na maturu pa sam i oko toga bio angazovan. Sutra ga otvaram da vidim sta je uzrok. Prvo cu da napumpam blokove da proverim fals pa onda na pola...

View PostDepe, on 24 June 2020 - 18:58, said:

Nešo nisam znao da ti ideš na trke.
Javi mi da vama dvojici odštampam po majicu za sledeću trku.
Koju boju hoćete i veličine, naziv vaše ekipe i broj pod kojim vozite.
Poslaću vam brzom poštom vi samo platite poštarinu.

puno sreće na sledećoj trci.
evo i ja malo da se okusam... :) Samo sa Pavletom da se dogovorim oko boja i cujemo se... Hvala unapred...

#66 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 24 June 2020 - 19:17

Pratim temu,poznat mi je onaj NRG mc2 u open klasi,on je bio i na zadnjem meetu ako se ne varam...

Decki koji skuter vozite u 50cc klasi,nisam nigdje vidio da je spomenuto?

Svaka cast na Zipu i utucenim novcima,ali Zip nije slozen po pravilniku,a taj pravilnik je pisao netko tko pojma nama da 28mm karb ne moze nagurati u serijsku prirubnicu.

Zip nema serijski poklopac paljenja i nema serijsku prirubnicu.
Isto tako nema serijski karter.
Nije fer da netko odstupa od pravilnika,jer je to varanje.

#67 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 24 June 2020 - 20:57

Da da.. ima C-one .. a prirubnica je isto serijska za C one, jer se tako i prodaje...

Nije mi sasvim jasan momenat da otvor ne sme.biti veći od 14x14 cm na oklopu motora

#68 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 24 June 2020 - 21:01

@rade007 aprilia rally ac je u pitanju...

#69 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 01 July 2020 - 15:46

Jel se 04.07 vozi u Kuli? Ko ide sve sa foruma?

#70 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 01 July 2020 - 18:21

Za sad se vozi ako struka ne promeni nešto... Paja i ja smo tamo sigurno...

#71 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 02 July 2020 - 07:22

Ja ne verujem da ću stići da dođem...nažalost

#72 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 03 July 2020 - 14:19

Ja molim vas koji idete da poslikate i posnimite koliko budete u prilici,meni je malo predaleko da bi dosao gledati...

NesaBG- sta je s tim Rally-em,daj malo slika i infa podijeli da vidimo sta i kako pripremate...

#73 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 03 July 2020 - 21:34

Ja cu gledati da dodjem sutra ako stignem u NS na vreme. Nadam se da nece biti kasno...

#74 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 04 July 2020 - 17:45

Nazalost nisam stigao svratiti do Kule danas na vreme.
Kako je prosla ova trka? Da li je neko isao da isprati dogadjaj?

#75 Nemus

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimFree

Posted 04 July 2020 - 19:16

Ja sam bio, a Almiru opet svaka cas na voznji i spremljenim skuterima u obe klase je odneo pobede. Nekako mi je ova druga trka sto se tice skutera bila dosta ozbiljnija sto se tice svih vozaca i organizacije. Nazalost nisam sreo ni Pavleta ni Nesu, a ni Sabija sta se desilo i sto nisu dosli ne znam..
Sve u svemu lepo provedena subota uz jak miris dvotaktola. Da pohvalim i saleta iz kraljeva koji je na svu srecu zavrsio na trecem mestu kako je prosao kroz ciljnu liniju tako mu je zadnji tocak blokirao sva sreca sto nije pao.
Nije zalepio :)) nego mu je zadnja celjust stegnula disk i posle nekog vremena kad se ohladila je popustilo, a yamahu jog koju je vozio je bila odlicno spremna sto bi se reklo sve po psu.
Tolko od mene steta sto nikog sa foruma nisam sreo...

#76 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 04 July 2020 - 22:51

Ja nisam mogao doci nazalost...Lepe vesti za Saleta, 3.mesto za svaku pohvalu, ko je bio 2.?

Sent from my iPhone using Tapatalk

#77 Nemus

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimFree

Posted 04 July 2020 - 23:12

2 je bio kisprdilov iz Zrenjanina

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users