Evo da predstavim svoje skoro kupljeno prevozno sredstvo elektro bike Tranz X.
Pazario ga preko oglasa Kupujemprodajem za 300eur. Stigao je u solidnom stanju uz par sitnih stvari koje sam doterao da bude tip top..Gume su me naravno izdale u prvih par nedelja tako da je dobio obe nove Schwalbe sa ojačanim materijalom i evo već par meseci vozim preko svega i ne buše se..(1.000din po komadu sa sve unutrašnjom)
Ima motor od 250w u prednjem točku i bateriju od 36V i 10aH. Da se razumemo, kada kupujete polovan elektro bike ne možete očekivati dobru bateriju, već bateriju kojoj je duša u nosu...takvu sam sličnu i ja dobio...ipak mogao sam preći oko 15kma ali sam stalno razmišljao gde će me izdati...tako da vožnja baš i nije prijatna!
Iskopao sam novu bateriju sa Aliexpressa i poručio jednu koja mi odgovara dimenzijama za 120$ sa dostavom.Kad je stigla, povezao je prilagodio i sve radi perfekt...sada je druga pesma...kada je baterija napunjena ne razmišljam da li će me negde ostaviti na putu jer imam fore bar 25-40km-a
Inače bibickli radi na foru asistencije..ima senzor pokreta pedala tako da čim zavrtite pedale on pruži asistenciju tj upali motor na 1-3 sec u zavisnosti na kom ste nivou asistencije...Na prvom nivou upali kratko motor na 1 sec, na nivou 2 na 2 sec i na 3. niou drži upaljen motor 3 sec...Naravno ukoliko non stop okrećete pedale motor stalno radi do maksimalni 28 kmh gde gasi asistenciju!!!
Naravno ima i redovnih 7 shimano brzina..
Evo i slika:
IMG_7433.JPG 5.18MB
16 downloads
IMG_7425.JPG 1.66MB
13 downloads
IMG_7435.JPG 1.9MB
14 downloads
IMG_7429.JPG 1.61MB
13 downloads
IMG_7436.JPG 3MB
14 downloads
Brza kopča za podešavanje kormana u svim pravcima, baterija koja se otvara samo Racing planet priveskom i Abus lanac za miran san!!
IMG_7428.JPG 1.7MB
15 downloads
IMG_7426.JPG 1.58MB
15 downloads
IMG_7431.JPG 1.63MB
15 downloads
IMG_7430.JPG 1.71MB
13 downloads
IMG_7432.JPG 4.67MB
17 downloads
IMG_7427.JPG 2.02MB
18 downloads
I sa punom opremom
IMG_7423.JPG 3.94MB
18 downloads
IMG_7422.JPG 2.76MB
15 downloads
IMG_7421.JPG 2.92MB
16 downloads
IMG_7420.JPG 3.64MB
16 downloads
Moji utisci su fantastični...prešao sam za par meseci preko 1.000km-a i ne mogu opisati koliko mi ovaj bajs pomaže u svakodnevnom jurcanju po Novom Sadu kada treba obići par mesta, parkirati, provući se kroz gužvu itd itd...da ne govorim o uštedi goriva koja nije mala...
Zaključak:
ovde nema nikakvog adrenalina i nikakve vatre i paprike koju tražimo, ali meni olakšava svakodnevni jutarnji život i to pun gas!!!
1
Tranz X E-bike 36v 250w
Started by Pita, Oct 13 2019 08:05 PM
5 replies to this topic
Posted 13 October 2019 - 20:05
Posted 14 October 2019 - 10:54
Bravo Pita ! Nek te verno i dobro služi dugi niz godina ! NJegova namena i jeste da možeš brzo i lako da obaviš svakodnevne poslove , a kad sa navikneš na njegove mogućnosti i sposobnosti biće ti nezamenjiv ...
Eto , drago mi je da si se ponovio i da ja nisam sam u elektropogonu ...
A, šta kažeš - gume hehehe ? pričaj mi o tome ! Ali . dobro , za njega nije problem ...
Eto , drago mi je da si se ponovio i da ja nisam sam u elektropogonu ...
A, šta kažeš - gume hehehe ? pričaj mi o tome ! Ali . dobro , za njega nije problem ...
Posted 14 October 2019 - 15:53
Eee al Pita kupio schwalbe gume za 1000 din, te će da potraju..
Posted 14 October 2019 - 16:47
Te gume su u kvalitetu, rešio si problem za narednih nekoliko godina , ako se pohabaju , nove i vozi Miškooooo...bajk izgleda sasvim dopadljivo , to je pravi pedalec ( tako se zovu ) , nema za njih prave zakonske regulative, ( ali napraviće ovi naši već ) , neki evropski propisi kažu da ako je snaga motora do 250 W i brzina do 25 km/h , ne podležu bilo kakvoj registraciji , homologaciji , ne treba dozvola , ne treba kaciga ( jes đavola ne treba ) , jes video kako sam ja prošao ...da ne bi nje , na mestu mrtav ...
Ja bi ti preporučio makar onu šarenu biciklističku , mada ona ne pruža skoro nikakvu zaštitu , al bar ono osnovno ...
Naravno da nema adrenalina , to i nije za to , imaš ti drugo za adrenalin , a paprike ima kod mene ,ako ustreba, hehehe...
Ja bi ti preporučio makar onu šarenu biciklističku , mada ona ne pruža skoro nikakvu zaštitu , al bar ono osnovno ...
Naravno da nema adrenalina , to i nije za to , imaš ti drugo za adrenalin , a paprike ima kod mene ,ako ustreba, hehehe...
Posted 14 October 2019 - 21:52
Eeej gume su kanda vrhunske, jer gazim po svemu i svačemu i ne fali im ni k...
Pedalec je vrhunska naprava..prvobitno kupljen ženi, otuda i dopadljiv izgled, al eto završio kod mene...i ne menjam ga za živu glavu
Imao sam par nezgodnih situacija u saobraćaju gde sam lego na kočnice i klizio par metara zbog budala...na svu sreću bez posledica
Bogami možda zvuči malo tih 28kmh ali ta brzina po biciklističkim stazama nije za šalu...redovne bicikliste obilazim od šale a dobiju me samo profike u full biciklističkoj opremi i odelu u full spremi..
Zgazio sam za ovu sezonu sigurnih 1.500kma i ne planiram da ga batalim sve dok ne bude leda na putu!! Elektro pogon je zakon!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pedalec je vrhunska naprava..prvobitno kupljen ženi, otuda i dopadljiv izgled, al eto završio kod mene...i ne menjam ga za živu glavu
Imao sam par nezgodnih situacija u saobraćaju gde sam lego na kočnice i klizio par metara zbog budala...na svu sreću bez posledica
Bogami možda zvuči malo tih 28kmh ali ta brzina po biciklističkim stazama nije za šalu...redovne bicikliste obilazim od šale a dobiju me samo profike u full biciklističkoj opremi i odelu u full spremi..
Zgazio sam za ovu sezonu sigurnih 1.500kma i ne planiram da ga batalim sve dok ne bude leda na putu!! Elektro pogon je zakon!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 16 October 2019 - 18:45
Jes vido ? Lepo kažem ja - kad se navikneš , nećeš ono drugo ni gledati ...kilometraža ti uopšte nije loša za sezonu . a biće tu još vožnje , nabraće se sigurno još koja stotina ...kod mene - uželim se malo adrenalina , sednem ( retko ) na Crnoga. malo se izdivljam po gradu , onda me ostavi negde, te neće da upali . loš acu ,a kraj sezone , pa neću sad da kupujem drugi , proklizava nekad bendix, a ne mogu da kurblam , zbog svega toga je prešao tek koju stotinu km umesto koju hiljadu ,,,nikad manje ...više sam ja gurao njega, nego on mene ..Airsalmatic se skoro uopšte ne vozi , iako je najbolji i najpouzdaniji od sve trojice , zbog toga što je na belim tablama , pa postoji rizik od policije , naročito od marsovaca koji ordiniraju po gradu punom parom ...
Kada spoznaš njegove sposobnosti i mogućnosti vidiš da ti je sasvim dovoljan za skoro sve poslove koje u toku dana obavljaš ...jako mi je drago da si zadovoljan , eto , ti i ja smo probili led sa elektropogonom , nadam se da će nas biti još , samo kad smo krenuli !A, najdraže mi je zbog ove tvoje zadnje rečenice u postu ,,,
Kada spoznaš njegove sposobnosti i mogućnosti vidiš da ti je sasvim dovoljan za skoro sve poslove koje u toku dana obavljaš ...jako mi je drago da si zadovoljan , eto , ti i ja smo probili led sa elektropogonom , nadam se da će nas biti još , samo kad smo krenuli !A, najdraže mi je zbog ove tvoje zadnje rečenice u postu ,,,
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users