Jump to content

Aerox 01

34 replies to this topic

#1 pereee21

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 21 posts

Posted 05 November 2019 - 13:49

Posted Image

#2 pereee21

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 21 posts

Posted 05 November 2019 - 13:59

Kao sto sam napisao u predstavljanju, skuter je ove godine postao punoletan, kupljen pre malo manje od dva meseca. Uz njega sam dobio kacigu, korpu sa nosace, i opremu za voznju tipa steznike, rukavice, prekrivac itd.
Dobar deo je zamenjen na moje insistiranje pocev od kvacila, kaisa, plocica, klipa, rolnica, vodene pumpe, sve ono sto je rekao majstor da se dira i ne dira haha!
Okvirno, kvacilo je rms racing , klip je verteks 40,24, rolnice su neke athena, ne znam!
Motor jako lepe prede i to me odusevljava, danas sam napravio nekih 30 km, za razradu itd. Pre toga dok nije menjan klip, presao sam neki 200 km sa zadovoljstvom.
Mnogo toga sam naucio sa ovog sajta, cak pravio neke sugestije majstoru da pomisli da znam hehee ali je bilo po njegovom.
Jedina stvar koja mi se za sada ne svidja je prostor za odlaganje stvari koji ne postojj i neravna podnica. To je kod mog pezoa bilo savrseno, odlaganje sa svih strana.

Jedno pitanje, da li moze na njega da se stavi nogar, jer me ubi ovo podizanje motora na nogare.

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 November 2019 - 14:33

Može bočna nožica, samo treba da se iseče plastika kadice u pravougaonom obliku i kroz njega proturi nakon montaže.. Imaš čak i mesto na ramu gde se ona uvrne, predvideli su to fabrički

#4 pereee21

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 21 posts

Posted 05 November 2019 - 17:50

I ako moze posto sam i klip menjao, busio, kaliko je vreme razrade, da li voziti isti gas, koliko km, ili jedan pun rezervoar.
Da li lagano, na pola gasa, brzo ili menjati.

#5 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 05 November 2019 - 18:11

Sto se tice razrade valjalo bi da vozis na tako da kazem malo masnijoj mesavini veci procenat ulja u benzinu i da ga ne zavrces skroz u obrtaje.Znaci neka normalna voznja bez jurenja krajnje brzine.Sto se tice duzine razrade to ce ti neko iskusniji reci.

#6 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 05 November 2019 - 19:02

Jedno 400-600km za gusani cilindar u zavisnosti od tolerancije na koju je busena specijala. Lagana voznja za to vreme bez gazenja u obrtaje.
Preporuka je malo pojacati procenat ulja i eventualno podebljati glavnu diznu ako je na granici siromasnog.

#7 pereee21

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 21 posts

Posted 05 November 2019 - 19:24

Lauda prevedi heheheee!
U obrtaje ne gazim, toliko sam shvatio, nema pun gas, samo laganini. Jos sam malo ceprkao po sajtovima.
Nema problema ako otpalim u cugu 30+ km, nadam se jer je danas tako bilo popodne, nakon onih 30 od podne. Lep vreme, a subotica sa palicem zanimljiva za vozikanje, plus motor lepo plovi.
Jedino me zeza km sat, tj. ne radi, a valjda je zato pokazivao samo15000km.
Malopre me zvao poznanik od majstora od koga sam preuzeo motor da pita da ga prodam, bas mu takav treba, reko sacekaj koju godinu.
Sve u svemu, zao mi je sto nije maj mesec :D

View Postpereee21, on 05 November 2019 - 19:23, said:

Lauda prevedi heheheee!
U obrtaje ne gazim, toliko sam shvatio, nema pun gas, samo laganini. Jos sam malo ceprkao po sajtovima.
Nema problema ako otpalim u cugu 30+ km, nadam se jer je danas tako bilo popodne, nakon onih 30 od podne. Lep vreme, a subotica sa palicem zanimljiva za vozikanje, plus motor lepo plovi.
Jedino me zeza km sat, tj. ne radi, a valjda je zato pokazivao samo15000km.
Malopre me zvao poznanik od majstora od koga sam preuzeo motor da pita da ga prodam, bas mu takav treba, reko sacekaj koju godinu.
Sve u svemu, zao mi je sto nije maj mesec :D
ps. postavio bi jos slika, ali mi postimage ne radi!

o

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 November 2019 - 22:07

https://svet-skutera...---nov-cilindar

#9 pereee21

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 21 posts

Posted 05 November 2019 - 23:05

To mi je trebalo. Presao je motor samnom i jos majstor nekih 80ak km, bar ja ga nisam vozio preko pola gasa, lagano u cugu 30km, pa posle ponovo. Ako posluzi vreme u narednih par dana je gotova prava faza, pa onda ide preko pola gasa. Jedino nisam postovao ovo da radi na leru 10 min, vec je radio 3 min najvise. Naredni put i to cu ispostovati.

#10 pereee21

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 21 posts

Posted 05 November 2019 - 23:07

Evo jos koja!
Posted Image

#11 pereee21

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 21 posts

Posted 05 November 2019 - 23:14

Posted Image

#12 pereee21

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 21 posts

Posted 05 November 2019 - 23:21

Da dodam vec napisano da me izludjuje nepostojanje pregradica(nemam gde da odlozim koka kolu i cokoladicu, mobilni :( ), retrovizori su mi posle pezoa mnogo losiji, svetlo mi se ne svidja(ni kod pezoa nije nesto) i ako je stavljena mislim halogenka i izostanak nogara koji cu da nabavim do nove sezone. Sutra posao, vreme i zvezda odlazu voznju, nadam se prekosutra.

#13 pereee21

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 21 posts

Posted 13 November 2019 - 18:33

Odradjeno nekih 200+km (ne mogu precizno posto mi ne valja km sat) i rezervoara bio na nuli, ul laganu i do pola gasa voznju. Danas sipao pun tank i po savetu majstora sad treba malo iznad pola gasa i nadam se kad ga sprzim da je to, to. Jedini problem je sto mi se pojavljuje crvena lampica od ulja kad motor ide uz neku jacu uzbrdicu ili kad podignem tocak na stepenicu dok motor radi. Drzi sekund i kad motor ispravim nestane. Jedino mozda da nema ulja, ali napunjen je posto je sve menjano.

#14 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 November 2019 - 19:55

Nema 2T ulja u posudici? Pa sipaj ako nema dovoljno, iako je sve menjano možda majstor nije dolio 2T ulje...proveri!

#15 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 November 2019 - 20:56

Kad treperi fali jedno 7 dl

#16 pereee21

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 21 posts

Posted 13 November 2019 - 22:45

Samo jednom se upali na sekund i to je to, ne treperi. Kad je na neravnom ili ga nakrivim dok radi. Dok ide standardno po ravnom nikakvih problema. Sutra cu odvesti kod nekog da to odradi i vidi.
Da li mora biti ista vrsta ulja mislim na proizvodjaca. Konkretno mi je sipao motul scooter power, da li mora isto da se dolije posto ga u gradu nema, moram poruciti.
Uglavnom sutra resavam pa javljam!

#17 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 November 2019 - 23:37

To jednom što zasvetli nakon kontakta je normalno..

Mislim da u rezervoaru za ulje staje 1,3 -1,5 l ulja. Lampica se javlja na neravnom već kada je na polovini. To znači ako je majstor sipao 1L i prethodno ispraznio, onda je utrošio 2-3 dl do sada i počinje da treperi.. Kako se bude trošilo svetliće sve više i više.. Kada bude počela da se ne gasi onda imaš mesta da uliješ 1l celu...

Dobro bi bilo isto ulje, makar pogoditi vrstu ako ne i brand.. Uostalom nije Motul sveto pismo pa da ga u jednoj Subotici nema za kupiti...

U principu kad bude češće svetlila onda ćeš dosipati..

#18 pereee21

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 21 posts

Posted 19 November 2019 - 13:10

Dolio pola litre istog ulja, vozio juce danas, sve u redu, ne sija(inace sam shvatio da se palila kod ubrzanja, tj samo kad dam gas).
Jedino imam problem sa antifrizom, stalno mi negde curi i vec sam dolivao. Treba da mi se to pogleda, ali to ce majstor.
Inace sam ga danas odvrnuo do kraja i krajnja brzina po gps mobilnog je bila 55km(sat ne radi), ali je vetar ubijao. Pre menjanja klipa je po satu isao malo preko 65 pa ne znam.
Kaze majsstor da mi je auspuh ima blokada, tako da cu odneti da se to vidi za koji dan ako vreme posluzi. Neka preporuka auspuha za takvu serijalu.
Najzadovoljniji bi bio da ide do nekih 80km, sa dobrim ubrzanjem i nista vise ne treba.

#19 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 19 November 2019 - 14:49

Da bi isao 80 po gps treba serijala da je skroz dobro ustelana prenos,karb sve da je pod konac.Naravno i neki rezonantni auspuh kao npr Tecnigas trek.Iscitaj malo ovu temu imas dosta korisnih informacija vezanih za Aerox.
https://svet-skutera...7/page__st__740

Edited by canibal86, 19 November 2019 - 14:53.

#20 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 19 November 2019 - 22:35

https://svet-skutera...eplica-zilke17/

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users