Jump to content

Yamaha Aerox 2008

81 replies to this topic

#1 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 04 March 2020 - 10:07

Na motoru je sve fabricki sem auspuha(bullet).Motor solidno ide, po satu pokazuje 80km/h.Planiram da ga sredim, za pocetak da zamenim varijator(Stage 6 sport PRO) i kvacilo(Stage 6 Sport PRO 107mm).Da li neko ima iskustva sa ovim delovima ili predlog za neke druge?

#2 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 04 March 2020 - 10:20

Attached File  aerox.jpg   103.82K   29 downloads

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 March 2020 - 11:04

https://svet-skutera...estovi-kvacila/

https://svet-skutera...tovi-variomata/

#4 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 04 March 2020 - 12:14

Mario, sta bi mi ti preporucio? Ja sam vec kupio u motobike-u rms kvacilo (https://motobikeshop...g-stelujuce-rms) majstor ga je namontirao i rekao da to kvacilo nije za aeroxa, mnogo je vibrirao i tresao motor sa njim

#5 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 March 2020 - 13:30

pa daa, najlakše je odmah skenjati nije za aerox-a, a bitno da je naplatio posao....

mogao je recimo podesiti te tri opruge na RMS-u da budu identično nategnute, pa mu ne bi treslo, jer se ta jedna pakna ranije otvara pa udara... al jbg to je za advanced usere, nije za majstore ... verovatno

ajd skini to RMS kvačilo pa poslikaj da vidimo... jer umeš da odvrneš i da demontiraš sam ?

#6 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 04 March 2020 - 22:28

Kada sam kupio motor posle par dana sam ga oterao kod majstora da ga proveri jer je nesto lupkalo u dekli.Kada ga je otvorio video je da su na kvacilu otpale dve lamelice i korpa je bila kriva i prekaljena.Kupio sam to Rms kvacilo i on ga je namontirao sa korpom od 105mm i motor je jako tresao na leru.Posle par dana sam ga oterao kod drugog majstora i on je rekao da to kvacilo ne pase pa sam privremeno ubacio kvacilo sa starog kineza :D
https://imgur.com/9J...i7dsoEZXLdgcPRQ
https://imgur.com/sk...8f5m4qJf_alUKM0
Nemam sada kljuc da ga skinem sa remenice, sutra kada skinem uslikacu

#7 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 March 2020 - 06:40

Da to kinesko od 112mm je ok, samo dosta rano hvata, to je bas za serijski auspuh gde imas isporuku snage i momenta vec od 3000 obrtaja..

Poenta svih tih aftermarket kvačila je da se nategnutost oprugica može podesiti, kao i da po konstrukciji budu lagana.

Tu sada imas to RMS, Motoforce, BGM itd.. sve isti kineski proizvođač, gde je širina lamela 103,5mm i ona se po pravilu stavljaju u 105mm zvono. Tako je zazor oko 1,5mm..

Originalno za Aerox- a ti je u nekim prvim izdanjima bilo 105, pa su kasnije prešli na 107, kao i većina ostalih brand-ova.. U taj set ide 105,5mm kvačilo kada je novo neutrošeno, dakle isto 1,5mm ukupni, odnosno 0,75mm zazor u poluprečniku..

Dosta puta ljudi spakuju to RMS od 103,5 u 107 zvono pa klizi i usijava zvono koje se kasnije samo pokrivi...

Dakle na tebi je pre svega da ti zvono bude u balansu, da nije krivo, da kvačilo bude odgovaraćuh dimenzija za taj tip zvona, da oprugice budu iste i ispravne, nikako jedna istegljena, dakle da su u demontiranom stadijumu iste dužine i iste debljine, te da ih pravilno i jednako nategneš prema svojim potrebama..

Bullet je rezonantni auspuh i on će ti dati isporuku snage nešto višlje, pa taj trenutak moraš uhvatiti ako misliš da kreneš iz mesta...

#8 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 05 March 2020 - 10:29

Evo slika sa zvonom, ne mogu rucno nikako da ga stavim
Posted Image

Ovde se na lamelicama vidi dokle je hvatalo zvono

Posted Image
Ovo je sa 107mm zvonom

Posted Image

#9 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 05 March 2020 - 11:17

qwerty,molim te kaci slike direktno na forum,kada ides preko drugih servisa desava se da se taj servis vremenom ugasi i da ostanes bez slika,dok na forumu su stalno tu.
Oznacio sam ti na slici gde da kliknes da ubacis slike...
hvala Posted Image

Sent from my SM-G930U using Tapatalk

#10 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 05 March 2020 - 11:44

Ovo zvono od 107mm ti je plitko i izgleda nije od Aeroxa,ja sam ga greskom kupio

#11 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 05 March 2020 - 11:52

vlayco, on 05 March 2020 - 11:17, said:

qwerty,molim te kaci slike direktno na forum,kada ides preko drugih servisa desava se da se taj servis vremenom ugasi i da ostanes bez slika,dok na forumu su stalno tu.
Oznacio sam ti na slici gde da kliknes da ubacis slike...
hvala Posted Image

Sent from my SM-G930U using Tapatalk
Vazi :0takoje:

#12 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 05 March 2020 - 11:57

Djomla, on 05 March 2020 - 11:44, said:

Ovo zvono od 107mm ti je plitko i izgleda nije od Aeroxa,ja sam ga greskom kupio
Ono je bilo na motoru kada sam ga kupio i u jako losem stanju

#13 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 13 March 2020 - 11:37

Koji auspuh mi preporucujete za 50cc cilindar, citao sam sve testove, ali bolje da pitam jos jednom :D Razmisljam se izmedju Leo Vince TT, Tecnigas q-tre(hrom), Tecnigas next-r(hrom)

#14 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 13 March 2020 - 12:45

Leo TT ili next r,oba neces pogresiti ni sa jednim...

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

#15 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 13 March 2020 - 12:55

Vise sam za TT jer sam imao dva Bulleta i sve mi se zgadilo sto lici na njega :D Kako se izboriti protiv rdje na tt?

#16 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 13 March 2020 - 13:03

Mario, evo kvacila.Ne vidim razlog zasto ne bi odgovaralo, oprugice nisu zategnute, verovatno nije znao da namesti.

Attached Files

#17 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 March 2020 - 15:11

Reci jer ti ne vidis da su dve iste a treća opruga drugačija

#18 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 13 March 2020 - 16:15

Belom sam zaokruzio iste opruge,cak se I boja I gustina navoja ralikuje od one koju sam narandzastom zaokruzio.
Skini,premeri debljinu zice sa sublerom kao i duzinu namotane zice i sve ce to biti jasnoPosted Image

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

#19 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 13 March 2020 - 18:02

To sam prvo primetio da se ta jedna razlikuje i jos bila tako otkacena.Uz kvacilo sam dobio crvene i plave oprugice koliko se se secam, ne znam sta je pokusavao sa ovima pored njih

#20 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 March 2020 - 18:27

Stavi za pocetak najtanje od onih koje si dobio, i proveri da li.su ti sve tri poluge popuśtene identično

9 user(s) are reading this topic

0 members, 9 guests, 0 anonymous users