Jump to content

Yamaha Aerox 2008

81 replies to this topic

#61 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 23 April 2020 - 21:25

View PostMario, on 23 April 2020 - 20:53, said:

Ne bi bilo loše kad skineš kvačilo da preglesaš i centralnu oprugu i izmenjaš mast u torque driveru (to je taj deo remenice koji se mrda, ispod poklopca su klizači i mast grafitna)
Znam, planiram uzeti linearnu polutku.Mogu li podmazati sa obicnom masti ili mora ona specijalna?

#62 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 April 2020 - 21:53

Mozes, pa sledeci put kad naletiš na grafitnu onda odradi ponovo.

#63 tutnja

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • MestoMalinska
  • VozimLuna Versus

Posted 24 April 2020 - 19:26

17.5 vrijedi uzeti uvijek, odrađuje posao i na nekim 70 base uredno.. Sad je pitanje novi lil polovni, kod polovnih je lutrija ubosti dobar, nove kopije su većinom ok iako i tu ima svega..
Što se postavki tiče prelistaj projekte, ima dosta Aeroxa u temama, poslužiće za neku osnovu odakle krenuti.

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

#64 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 24 April 2020 - 22:02

Danas sam nasao rolnice rms 4gr, motor je bukvalno podivljao sa njima.Lagane su, nalo proklizava na pocetku, mislim da ce mu 4.5-5gr biti ok uz malossi belu oprugu.Sutra saljem snimak

#65 tutnja

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • MestoMalinska
  • VozimLuna Versus

Posted 24 April 2020 - 23:31

Multivar će ti tražiti teže rolice sigurno. Koliko sam vidio po iskustvima drugih, idu od negdje 6g pa na više..
Ako imaš više setova kreni od 5.5 prema gore pa vidi. S prelaganim imaš puno dreke i subjektivni osjećaj da ide bolje, a u biti ide slabije. Na serijskom variu kad staviš rezonu traži lakše, na ovim sportskim teže.

Npr. ja imam Naraku vario, isprobao sve od 3.8-7g. Sve do 5 je dernjava bez pravog učinka. Sa 5 ima žestok start, sa 5.5 još uvijek odličan ali krajnja nešto bolja, sa 6 je već malo lijen na startu krajnja još 1-2 km veća ali mu duže treba da navuče i malo slabiji u brdu, tako da sam sa 5.5 dobio neku kompromis starta, krajnje i brda.. Ne može i ovce i novce 😉

#66 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 24 April 2020 - 23:58

Narucio sam od 4.5gr do 6gr pa cu probati.Bas se lepo dere, svidja mi se

#67 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 April 2020 - 07:13

Ne treba tako lagane, pronađeš se od 5 -6,5g gde je najbolji, po zvuku rekao bih da ti fali.od 400-800 obrtaja više, a to sa istom centralnom završavaš u spektru od 1g, dakle oko 6g, al ajde za svaki slučaj malo lakše nabavi, da imaš za miks po potrebi

#68 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 25 April 2020 - 10:02

Narucio sam 4.5, 5, 5.5, 6 pa cu sve probati, nadam se da cu do tada napraviti alat za skidanje kvacila pa cu probati i rms kvacilo.Kada god zavrnem gas motor ulazi u obrtaje i krece da vuce, ali na startu se oseti da su lagane rolnice.Zvuk je mnogo dobar :) Evo kako ide sa 4gr rolnicama

#69 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 April 2020 - 18:57

Lepo ide na oba snimka, koja je razlika ?

#70 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 25 April 2020 - 21:08

Oba snimka su sa rolnicama od 4gr.Prvi sam snimao iz starta, a drugi od 20kmh jer tada dobije najvecu snagu.Zasto nece da predje 80kmh, dosta Aeroxa sam gledao sa slicnim setup-om i lagano predju 80?

#71 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 25 April 2020 - 21:18

Kad ustelas sve lepo onda ce da predje nego kad meris brzinom meri GPS om, naravno ako te zanima realna brzina.

#72 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 April 2020 - 21:41

Krajnja brzina je uslovljena obrtajima i prenosom

Prenos ti je variomat, izlaznost remena, i primarni i sekundarni zupčanici kod točka

Obrtaj ti je cilindar i auspuh, naravno uštelovano, minus tvoja telesna težina i aerodinamika

#73 tutnja

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • MestoMalinska
  • VozimLuna Versus

Posted 25 April 2020 - 22:06

Evo kako ja kao početnik to nekako shvatam..
Prelagane rolice prebrzo izvrti i digne remen u krajnji pložaj, jednostavno preleti okretaje gdje je auspuh najjači i ne iskoristi ih do kraja. Sad je pitanje koji je spektar okretaja gdje ima max. snagu, a koje okretaje imaš kad vario zatvori.. Ako to uskladiš onda je iskoristivost full iz određenog prenosa, a dalje onda ide produženje prenosa ukliko sam motor ina snage za to, naravno.
E sad koliko sam u pravu i jesam li dobro shvatio, reći će ti iskusniji 👍

#74 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 25 April 2020 - 22:27

Naravno Damjane, provericu sa GPS-om jer sat sigurno laze :D Cilindar je novi stavljen u februaru 2019. u ovlastenom servisu i od tada je presao oko 5000km.Primarni i sekundarni zubcanici se nalaze sa druge strane dekle iza tocka? Da li zubcanici mogu biti problem vibracija motora kada predje 60kmh, ono sto sam ranije spominjao?Tri kvacila su probana na motoru i sa svakim je bila ista prica, sada je stavljen novi varijator i opet se osete manje vibracije kada se motor ugreje i nesto krlja u kvacilu u toku voznje(to je verovatno do kvacila, skinuo sam ga sa starog kineza sa kojim sam presao 22.000)

#75 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 25 April 2020 - 22:38

View Posttutnja, on 25 April 2020 - 22:06, said:

Evo kako ja kao početnik to nekako shvatam..
Prelagane rolice prebrzo izvrti i digne remen u krajnji pložaj, jednostavno preleti okretaje gdje je auspuh najjači i ne iskoristi ih do kraja. Sad je pitanje koji je spektar okretaja gdje ima max. snagu, a koje okretaje imaš kad vario zatvori.. Ako to uskladiš onda je iskoristivost full iz određenog prenosa, a dalje onda ide produženje prenosa ukliko sam motor ina snage za to, naravno.
E sad koliko sam u pravu i jesam li dobro shvatio, reći će ti iskusniji

To je slucaj kod mene sa ovim rolnicama od 4gr

#76 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 26 April 2020 - 09:46

Da je podigao remen do kraja imao bi i veću krajnju,ali opet moraš i pogoditi i tačnu težinu rolnica da zadržiš agregat u ciljanim obrtajima za auspuh.
Markerom crnim oboji variomat ili ventilvar od bolcne do vrha,montiraju sve i provozaj,pa prekontrolisi izlaznost kaiša.
Tu ćeš imati već sliku šta i kako.
Dalje ulogu u izlaznosti kaiša ima i on sam,mora biti nov ili vrlo malo utrošen da bi izašao do vrha,odnosno upao u remenicama do kraja.
Evo izlaznost kaiša kod mene,ali sa istrošenim kaisem...Posted ImagePosted ImagePosted Image

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

#77 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 26 April 2020 - 13:16

Obelezio sam kada sam merio sa rolnicama od 7gr i nije izlazio do kraja, fali mu do vrha oko 1cm.I kod mene je kais Athena, ali nisam gledao koje su dimenzije

#78 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 30 April 2020 - 09:40

Probao sam rolnice od 5gr, sa njima ide malo bolje nego sa rolnicama od 7gr, ali kazaljka malo predje preko 80.Mislim da ce mu 4.5gr biti odlicne

#79 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 30 April 2020 - 11:13

View PostMario, on 23 April 2020 - 15:04, said:

Ne ne, malaguti ima nešto duži krak radilice od ostalih minareli-ja pa tu ide mala platna po potrebi, u klasičnoj aerox aplikaciji mislim da ne ide nista..
Ipak treba prsten, bez prstena se klima ventilator varijatora

#80 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 May 2020 - 06:16

Onda su u novije vreme spakovali kraću bolcnu, vrv postoji razlog za neke aplikacije

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users