Jump to content


Kako Postati član Foruma


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1 Administracija

    Administracija

  • Founder
  • PipPip
  • 4 posts

Posted 12 April 2020 - 10:20

////////////////////// -- prvi korak

Da bi ste postali član foruma neophodno je proći nekoliko koraka registracije. Ukoliko ulazite sa browser-a, sve jedno da li sa računara ili
mobilnog telefona i tableta pratite sledeće korake.

Pre svega kliknete gore u desnom uglu na taster **create account**

otvoriće Vam se matrica sa poljima koje je potrebno popuniti

**Username** ovde unesite Vaše ime, ili nadimak, kako želite da se ubuduće logujete i predstavljate //zabranjena su neka imena, pročitajte u pravilima/

**E-mail Address** ove unesite Vašu E-mail adresu, naravno validnu koju koristite, jer će Vam na nju forum slati link za potvrdu naloga na koji je obavezno da kliknete pošto ga primite kasnije, u protivnom Vaš nalog neće biti verifikovan i aktivan

**Password** ovde unesite lozinku sa kojom ćete se kasnije logovati na forum, gledajte da ona bude korektna, ako je ikako moguće kombinacija brojeva i slova, sa najmanje 8 karaktera, ali gledajte da je i ne zaboravite. Praksa je pokazala da su najbolje lozinke kombinacije velikih i malih slova i brojeva, a isto tako da se najlakše pamte datumi rođenja ili brojevi lične karte u kombinacijama sa nekim inicijalima imena, Vas ili najbližih.

**Confirm password** ovde unesite ponovo lozniku, za slučaj da ste pogrešno upisali neki karakter ovaj korak neće proći. Ukoliko nekada zaboravite lozinku, moguće je resetovati je tako što ćete dobiti sigurnosni kodni ključ na Vašu E-mail adresu ako je zatražite. //I've forgotten my password/ opcija klik kod logovnanja ispod polja za unos lozinke.

**Registration question** sigurnosni odgovor na pitanje koje je postavljeno iznad polja. Ovaj korak je neophodan da bismo eliminisali robote koji napadaju forume. Mi smo uradili nekoliko pitanja na srpskom jeziku, upit je složen da bi bio teže rastumačen za robote, a odgovor je uglavnom jednostavan i upisuje se sa jednom rečju malim slovima. //ukoliko ovo polje ne vidite, to znači da smo ga u budućnosti iz nekog razloga ukinuli, pa zanemarite i pređite na sledeći korak.

**Security check** ovde imate malu grafiku sa izokrenutim slovima, iz koje je neophodno ta slova ili brojeve upisati u polje ispod. Obratite pažnju na mala i velika slova. Ukoliko ne prođe grafika pokušajte ponovo sa nekom sledećom, ume da se zadesi dosta nečitka grafika. Ovaj korak je neophodan da bismo eliminisali robote koji napadaju forume. //ukoliko ovo polje ne vidite, to znači da mo ga u budućnosti iz nekog razloga eliminisali, pa zanemarite i pređite na sledeći korak.

**kvačica u polju /Receive email from administrators znači da se slažete da administratori mogu da Vas kontaktiraju putem gore upisane E-mail adrese
**kvačica u polju /I've read and agree with terms of use znači da se slažete sa pravilima foruma, kliknite na **terms of use** ako Vas interesuje sa čime se Vi to slažete, dakle neophodno je da ovde obeležite kvačicu

i na kraju kliknite na taster u dnu **Create account**

ukoliko se iz bilo kog razloga registracija naloga nije pokrenula, imaćete crvenim napisan problem ispod polja za koji se odnosi reklamacija, te odradite korake ponovo

ukoliko dobijete korak **step2** gde Vas forum obaveštava da je Vaše korisničko ime prihvaćeno te da Vam je poslat E-mail na adresu koju ste uneli za potvrdu, registracija je uspešna. Očekujte dakle taj mail u narednih nekoliko trenutaka, uglavnom 5 do 10 minuta


Kada ste primili mail od portala svet-skutera, pronađite u sadržaju link ispod teksta // To activate your account.... , te kliknite na taj link

Ukoliko niste primili taj mail, možete se prijaviti na forum sa Vašim imenom i lozinkom, te u gornjem desnom uglu zatražiti da Vam forum ponovo pošalje verifikacioni mail klikom na //sign uot and resend validation, forum će sačekati dva dana za vašu verifikaciju, nakon čega se nalog briše i morate početi sve iz početka. U retkim situacijama E-mail ne pristigne jer neki virtualni mail serveri detektuju ovakvu poruku kao spam, pa je neophodno potražiti je u spam polju, ili jednostavno pokušati sa nekom drugom E-mail adresom ukoliko je imate. Mi kontinualno pratimo da li google, yahoo i slični virtuelni mail serveri podržavaju naše poruke, međutim može uvek da se desi neka greška. Za sve nedoumice i probleme postojimo kao grupa i na FB, te možete i tamo da nas kontaktirate isključivo u vezi problema sa registracijom.

/////////////////////////// -- sledeći korak

Kada ste kliknuli na link te verifikovali Vašu E-mail adresu, automatski ste logovani na forum sa vašim imenom, te sada bilo kada možete da se prijavite i odjavite kao kornisnik i validan član foruma. Za odjavu kliknete na sign-out u gornjem desnom uglu, a isto tako bilo kada kliknete na sign-in kasnije možete ponovo da se logujete..

Na raspolaganju su Vam dva podforuma, jedan je Pravila i ponašanje na forumu, koji pre svega ne bi bilo loše da pročitate ako već niste, i Predstavljanje članova. Vaše prvo obraćanje odvija se u Predtsavljanje članova, klikom na taj ispis forum Vas pušta da uđete i ovde ćete videti kako se drugi članovi predstavljaju.

Neophodno je da otvorite novu temu koja je samo Vaša, klikom na taster desno **Start new topic** što znači otvori novu temu, upišite u polje neki naslov, tipa // pozdrav za sve članove ili slično, te u velikom polju upoznajte sebe sa članovima, kako je u pravilima opisano. Napišite par redova o sebi, Ime, godine, mesto gde živite, čime se bavite, skuter koji vozite ili planirate kupovinu itd... Nemojte pisati o problemu sa skuterom u ovoj temi, ovde je mesto za čistu razmenu informacija o Vama sa ostalim članovima. Bitno je da ove informacije budu korektne kako bi Vas ostali ljudi iz zajednice respektovali, te prihvatili kao zrelog i odgovornog člana našeg foruma. Vaš podatci nisu publikovani nikome, osim članovima kojima se obraćate, i niko ih više neće videti niti zloupotrebiti.

U prvom naletu će Vam se obratiti članovi administracije, pozdaraviti Vas, ukazati na eventualni propust u predstavljanju.. Slobodno komunicirajte ovde sa administracijom i članovima, čak je poželjno uneti još nekolicinu postova kako bi se Vaš dolazak validirao kao pozitivan i prijateljski orijentisan.

Sačekajte na odgovore, dan-dva, trenutno se nalazite u statusu novog člana i neophodno je da administracija izvrši manuelnu proveru vašeg naloga, pre nego što započnete punu konverzaciju. Do tog trenutka su Vam sve ostale teme zaključane i nevidljive, pa Vas molimo da do tog trenutka čitate forum izlogovani kao gost foruma, koji nije član.

Nakon nekog vremena, kada se Vaš nalog i potvrdi, imaćete sve teme na raspolaganju, kao mlađi član, koji može sada videti i teme u kojima su fotografije i video zapisi samo za članove, ali ne i sa pravima da bilo gde pišete i postujete. Za početak možete diskutovati u sekcijama moj skuter, predstaviti vaš skuter, pitati nešto kratko u kratka pitanja i odgovori ili šaliti se u temi ćaskanje..

Kako napreduje Vaš status na forumu, tako će Vam se otvarati nove opcije i nelimitirani pristup, za upload više fotografija, konverzaciju u temama projekti, download određenih aplikacija za proračune itd. Vaš status se prikazuje uvek ispod Vašeg avatara //malena fotografija, i unapređuje se automatski.

///////////////////// -- završni info

Želimo Vam prijatan boravak na forumu, za sva pitanja obratite se administratorima ili moderatorima foruma, na ovaj nalog nemojte pisati jer je on samo virtuelan i ne reprezentuje nekog člana već služi za pisanje pravila i uputstava. U dnu foruma su nabrojani članovi administracije.

upoznajte se sa pravilima foruma
hvala





2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users