Jump to content

Clutch Stage6 Sport Pro (107mm) Peugeot

7 replies to this topic

#1 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 09 May 2020 - 22:33

E ovako planiram uzeti Stage6 Pro kvacilo pa me zanima da li je neko od vas imao iskustva sa istim.
https://www.scooter-...5017522-39.html
Sa cijenom od 44€ spada u kategoriju nekih srednjih kvacila u koju jos spadaju: Malossi Fly 43€, Polini 3G ForRace 52€, Polini 3G Evolution 53€ i Doppler SX86 53€.
Zasto sam se ja bas odlucio za Stage6 Pro? Zato sto imam Stage6 Pro Variomat i Stage6 prednju remenicu a i uzeo sam Stage6 zvono pa reko izlaze iz iste fabrike najbolje ce se ponasati jedno sa drugim... Valjda.
Ono sto je zanimljivo kod ovog kvacila je sto on ima dva "podesavanja" za oprugice odnosno dva razlicata kanala u koje opruge upadnu, pokusacu naci sliku da vidite. Pa me zanima koja je razlika u tim kanalima, da li je to nesto slicno kao kod Clutch Stage6 Torque Control MKII gdje se nategnutost oprogice moze podesavati odvrtanjem i zavrtanjem sarafa?

Jos jedna stvarcica koja je u planu da se uzme a to je linearna remenica odnosno Torq Drive.
Naraku ili Motoforce? Oba mi djeluju jako slicno a i cijena im je slicna, vjerovatno izlaze iz iste fabrike samo ih ovi pakuju tj u narodu receno "Isto sr*nje drugo pakovanje"
https://www.scooter-...k900-53-39.html
https://www.scooter-...6-13901-39.html
Pisalo se vec na forumu negdje o linearnim remenicama ali ovde neka bude konkretno za ove dvije, da li ih neko ima, kakvog su kvaliteta, ima li razlike u odnosu na fabricke itd itd.

A evo ovako trenutno izgleda moj CVT setup, u pitanju je Speedfight 3 LC

Attached Files

#2 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 09 May 2020 - 22:46

Imao sam ja ovu stage6 sport pro, druga pozicija ti vise optegne odnosno jace drzi polazi na vise rpm-a, nego ako mozes da biras uzmi doppler sx86 nemas bolje za te pare, dobra je i ova stage6 odlican grip, samo trazi jace federe ako uzimas uzmi stage6 za piaggio opruge, ali ja bih uzeo doppler sx86.

Edited by Damjan66, 09 May 2020 - 22:47.

#3 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 09 May 2020 - 23:03

Bilo bi najbolje da pises u temu koju si zapoceo za SF3, s obzirom da planiras kupovinu kvacila za njega.
Ne znam kako 44eur kada na linku pise 52. Iskreno pre bih gledao Polini 3G kvacilo, ali to je moj izbor licno.

#4 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 09 May 2020 - 23:35

View PostDamjan66, on 09 May 2020 - 22:46, said:

Imao sam ja ovu stage6 sport pro, druga pozicija ti vise optegne odnosno jace drzi polazi na vise rpm-a, nego ako mozes da biras uzmi doppler sx86 nemas bolje za te pare, dobra je i ova stage6 odlican grip, samo trazi jace federe ako uzimas uzmi stage6 za piaggio opruge, ali ja bih uzeo doppler sx86.
Aha pa da kao sto sam i mislio, niata specijalno, raspitacu se malo za sx86, pogledati koji video na yt o njemu pa cu razmisliti, hvala u svakom slucaju. Imas li iskustva sa nekom od gore navedenih remenica?

Sent from my SM-A105FN using Tapatalk

#5 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 09 May 2020 - 23:39

View PostLauda, on 09 May 2020 - 23:03, said:

Bilo bi najbolje da pises u temu koju si zapoceo za SF3, s obzirom da planiras kupovinu kvacila za njega.
Ne znam kako 44eur kada na linku pise 52. Iskreno pre bih gledao Polini 3G kvacilo, ali to je moj izbor licno.
Odlucio sam pisati ovde da to bude konkretno tema o kvacilu i kako se ono ponasa sa odredjenim setupom, linearne remenice, rolnice, oprugice itd. Pise 52 svima koji nisu registrovani na sajtu, poslije registracije dobije se neki popust na sve proizvode nekih 5% mozda, a i ovi iz Scooter Attack cesto dijele kupone za popust.Posted Image

Sent from my SM-A105FN using Tapatalk

#6 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 10 May 2020 - 03:36

Imam ja dopplerku sx86 ubija za sve pare, jedina koja moze da parira polini 3g evo ali je losa polini posto kad nategnes opruge vise ujede u aluminium, naravno bolje od ove obe je reveno ali to je druga prica :)
Ove remenice meni izgledaju kao da su iste samo prepakirane, koju god uzeo nece biti problem, mislim da je Mario imao iskustvo sa motoforce ako pamtim lepo.

Edited by Damjan66, 10 May 2020 - 03:39.

#7 T30D0R17

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • VozimSpeedfight 3 LC

Posted 10 May 2020 - 20:08

View PostDamjan66, on 10 May 2020 - 03:36, said:

Imam ja dopplerku sx86 ubija za sve pare, jedina koja moze da parira polini 3g evo ali je losa polini posto kad nategnes opruge vise ujede u aluminium, naravno bolje od ove obe je reveno ali to je druga prica :)
Ove remenice meni izgledaju kao da su iste samo prepakirane, koju god uzeo nece biti problem, mislim da je Mario imao iskustvo sa motoforce ako pamtim lepo.
Ma doppler proizvode ja izbjegavam, imao sam losa iskustva kada sam narucivao sa Scooter Attack neki doppler filter i zbog njega se posiljka oduzila na 6-7 sedmica, vjerovatno cu se odluciti za Stage6, ali vidjecemo, jos cekam da mi legnu pare pa da narucim :)

#8 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 11 May 2020 - 19:38

Pa nije problemu u doppleru nego u scooter attacku, tako su i mene zeznuli cekao sam po 4-5nedelje cak i nesto sto imaju u stock nekad nemaju, sta da se pravi to mu je...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users