Pozdrav drugari. Dugo već ne stižem da napišem apdejt na temu koju sam otvorio, a vi mi nesebično pomagali odličnim savetima.
Posebno želim da zahvalim "Razrednom".
Dakle, Vespica je spremna za tehnički pregled. Neću da nabrajam šta je sve zamenjeno (mnogo toga, ima u odgovorima), krajnji rezultat je iznad mojih očekivanja.
Najviše vremena sam potrošio štelujući karburator, kupio sam dva kompleta dizni u rasponu od 50 do 98, ali u rotaciji je bilo svega 4-5 dizni, od 65-75.
Dizna 70, u kombinaciji sa iglom koja dolazi uz 17.5 ED daje najbolji rezultat uz ovaj Airsal cilindar (koji je zapravo 65ccm, a ne 70 kako sam isprva mislio). Sa tom kombinacijom motor najbolje reaguje na svakom stepenu ručice gasa. Nema dropova, vrlo pravilna reakcija motora na gas, skoro pa linearna.
Ipak, ja sam se odlučio da razrada motora bude uz diznu 72 (igla spuštena), koja u jednom trenutku ubrzavanja ima gotovo neprimetan drop (knedla), ali na velikom gasu daje odličan rezultat.
Bilo bi zanimljivo probati još neke igle (tupa igla iz RD je neupotrebljiva sa bilo kojom diznom u kombinaciji sa 65ccm cilindrom), ali nažalost, sada imam samo ovu jednu. Ako nabavim još neku iglu, rado ću je testirati.
Što se tiče prenosa, rolnice sam ugradio 6.5g, jer kod njih imam rad motora u opsegu gde daje najveću snagu, mada i 7.5g su upotrebljive, za mirniju vožnju.
Centralnu oprugu nisam zamenio, jer PGS motori je nemaju na stanju (poručio, stiže za par nedelja), kada nju ugradim, testiraću max brzinu.
Stay tuned