Jump to content

Gilera Stalker

202 replies to this topic

#41 shomy90kg

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 17 November 2020 - 15:00

Malo da obnovim temu, skupljam delove jurim na sve strane kupujem, nadam se da cu uskoro krenuti sa radovima. Evo nekih delova isplastificiranih I pocinkovanih koje sam odradio.
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Sent from my STK-LX1 using Tapatalk

#42 shomy90kg

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 17 November 2020 - 15:11

Na nekoj grupi na fb naletim na multivar 2000 I pazarim ga po neverovatnoj ceni od 2000 din bez rolnica doduse. 😊
U medjuvremenu kupim I dve linearne polutke ditech Sr 2,obe za 20e. I tu Sam prosao odlicno.
Usled dugog trazenje puza za merenje brzine od MC3 krenem da trazim od zipa I nadjem ga vrlo brzo. Razlika je samo u osovini, 12mm je na zipu 14 mm na poweru. Posto Sam imao Puz od powera elektronski samo Sam ih prepakovao odgovara sve 1/1 I konacno Sam dobio 1ispravan Puz. Ostaje mi da nadjem Jo's jedan za drugi motor. Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#43 shomy90kg

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 17 November 2020 - 15:16

Montiram sam vizir tako da je sad u winter modu. 😁 Pala je i jedna voznja sluzbeno po neke delove tu do jednog sela nedaleko od Kragujevca. Evo I nekih podataka o brizini I predjenom putu. Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#44 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 17 November 2020 - 17:00

Jel serijala, zx i multivar sada u kombinaciji?

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#45 shomy90kg

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 17 November 2020 - 19:16

View PostLaki993, on 17 November 2020 - 17:00, said:

Jel serijala, zx i multivar sada u kombinaciji?

Tako je, plus 17.5 dell. Sasvim zadovoljavajuce ide, magistralom odrzavam fino brzinu a po gradu je zmija ljuta. Kupljene je I malossi sport 70 tako da nadam se da ce to biti pravi gradski motoric za zavrsavanje poslova.

#46 shomy90kg

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 22 November 2020 - 23:37

Danas je bio dan D za crvenu stalker. Skinuo Sam masinu sa rama I rastavio je sa burazerom, skuter je presao 17000 mislio da je sve fabricki I da ga niko nikad pre nas nije rasturao. Termo grupa nas je ostavila bez reci, cilindar se sija ko staklo jedva sam uspeo sliku da napravim. Ali zato lezaji su prozvizdali ali to smo vec I znali. Klipnjaca je bez grama lufta, pakujem radilicu i jos jednu sto sam pre neki dan kupio I sutra saljem u Mrg Kulu, tamo ce nam nabaciti Jasil klipnjace ojacane. Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#47 shomy90kg

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 22 November 2020 - 23:40

Pre neki dan sam pazario I lezajeve Koyo I semeringe, dva su od vitona druga dva su obicna. Polako se prikuplja sve od delova.
Ako neko ima pilot dizne (M4 32,34,36) na prodaju neka se javi u inbx. HvalaPosted ImagePosted Image

#48 shomy90kg

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 22 November 2020 - 23:45

#49 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 24 November 2020 - 08:09

Kakvi su ti to semerinzi ? Tačnije za koju aplikaciju

#50 shomy90kg

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 24 November 2020 - 13:10

View PostMario, on 24 November 2020 - 08:09, said:

Kakvi su ti to semerinzi ? Tačnije za koju aplikaciju
Pa semerizni radilice, dimenzije sam pokupio sa motobikea. Jel nesto nije u redu? Posted Image

Edited by shomy90kg, 24 November 2020 - 13:13.

#51 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 24 November 2020 - 16:48

Jes ok je, ja sam permutovao, mislio sam.da je na strani magneta manji

#52 shomy90kg

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 06 December 2020 - 19:17

Pre neki dan mi je konacno sa Alija stigao nosac za GoPro koji se kaci na kacigu pa Sam napravio I nekoliko snimak, ja Sam zadovoljan kako to sve izgleda na kraju. Taman ce mi ti snimci biti za uporedjivanje posle ugradnje kita. Evo I par slika I snimak. Ps. Retrovizore mi deca izlomila tako da za sledecu sezonu kupujem nove. 😁

Posted ImagePosted Image

#53 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 06 December 2020 - 21:46

Zdravo radi.
Nervozno skakuce i dobro ubrzava, oseti se nelienarnost polutke ali sve je to oke i po meni odlicno ide za 50ku AC.
Napisi jos jednom parametre setupa (auspuh dizne igla airbox) da imas kasnije za poredjenje.

#54 shomy90kg

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 07 December 2020 - 15:41

Upravo zbog toga taj agregat i ne otvaram skidaju se sa njega samo usis i namotaji strecujem u foliju i ide negde u kraj kao Beck up agregat. Što se tiče set upa mogu da napišem ali nisam sto posto siguran vezano za glavnu diznu, ja sam na početku sezone to popakovao sa zamenom karburatora i nista dirao nisam samo sam sipao i ubio više od 4000 km.

Cilindar fabricki 50ccm
Auspuh Leovince ZX (duža verzija)
Variator Malossi multivar 2000
Karb. Dellorto 17.5 glavna dizna 72-pilot 32
Igla na polovini
Svećica NGK Br 9es
Airbox trokut, fabricki sundjer
Rolnice sam razbusio koje dolaze uz multivar, znači sa 7.2 grama sam ih spustio negde oko 5.5 grama(pre neki dan sam kupio dilersku vagicu tako da tačne podatke napisaću kad opet sve budem rasturao pred zamenu cilindra)
Opruge u kvacilu žute,
Centralna bela Malossi.

To je to nadam se da ništa zaboravio nisam. Prosečna brzina mi je oko 65, pri punom gasu ide do 90 a na nekim nizbrdicama sam punio i preko 100(ovo su mere po njegovom satu) što se tiče uzbrdica vuče ko magarence, uskoro cu napraviti snimak uz jednu veliki uzbrdicu kroz šumu tu čak propinje točak. Potrošnja oko 4L. Nije upaljač

Za malossi sport sam čuo dosta priča i kad se podvuče crta uglavnom preteze na stranu kako sam pogrešio i kako sam trebao nešto jače da uzmem kako je on slab, spor itd. Ja najiskrenije sam prezadovaljan kako ide i moja 50-tica što znači da milisav može samo da me oduševo nikako razočara.
Ja ne sanjam brzine od +100 km na sat, meni skuter najviše služi kao radna mašina i za obavljanje poslova po gradu.

Poslato sa STK-LX1 pomoću Tapatoka

#55 shomy90kg

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 08 December 2020 - 18:32

Danas konacno posle 14 dana cekanja stizu iz Kule radilice sa nabacenim novim JASIL klipnjacama. Zamolio bih starije i iskusnije majstore da mi kazu svoje misljenje da li je dobro sto sam ovako uradio, ili sam pak trebao da kupim dve nove radilice. Cena za ovu gimnastiku je bila 10400 dinara jos malo pa ko jedna nova radilica. U nedoumicu sam pao kad su mi neki ljudi rekli da je to "karabudzenje" ili blaze receno reparacija. S obzirom da se i sam privatno bavim nekim vidom masinske reparacija znam koliko taj rada moze da bude izuzetno dobar i kvalitetan. Svaki savet je dobrodošao. Na slikama se vidi kako je JASIL klipnjaca zaista deblja od fabricke,osim kutija na kojima pise JASIL na klipnjacama nema nikakav natpis, ostaje mi samo da verujem da su braca Gaszo odradila svoj posao kako treba i radujem se skorasnjem pakovanju. U zdravlje. 🍻🍻🍻Posted ImagePosted Image

#56 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 08 December 2020 - 20:14

Široka je ovo polemika, nekada su se uglavnom radilice prepakivale i centrirale, nove je kupovao samo onaj ko je završio u ovl. Servisu, bio imućniji ili se bavio ekstremnim tuningom, a u okolini nije imao nikog pouzdanog (Tomos)...
Danas se na to gleda malo drugačije. Radionica koja je ugradila svoje klipnjače i centrirala polutke, bi trebala to sve da završi prema proceduri fabričke preporuke sa termičkim momentima u paraleli sklapanja.. Isto tako red je da se proveri utrošenost na dosedima ležaja i prema potrebi vrati na meru pravilne tolerancije.. Na kraju ako oni veruju Jasil klipnjačama toliko da žrtvuju svoje ime iza svog posla, onda nema razloga za brigu.

Što se tiče novih radilica, tu isto postoji paleta raznih proizvoda od različitih brand-ova, te i tu moze biti boljeg i lošijeg kvaliteta..

Nadajmo se dobrim radilicama koje ti stižu, a utiske ćeš već preneti nakon nekog vremena eksploatacije.

#57 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 08 December 2020 - 22:47

Di si uzeo i koliko platio te klipnjace?

#58 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 08 December 2020 - 23:08

Moja Jasil klipnjača za minarelli je bronzane boje i piše jasno Jasil na njoj.

#59 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 December 2020 - 23:34

View Postrade007, on 08 December 2020 - 22:47, said:

Di si uzeo i koliko platio te klipnjace?
Ima ih u Srbiji dosta, neke stare zalihe iz uvoza, cca 40-50e zavisi gde nadjes.. jel ti trebaju ili onako pitas?

#60 shomy90kg

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 09 December 2020 - 09:15

View PostMario, on 08 December 2020 - 20:14, said:

Široka je ovo polemika, nekada su se uglavnom radilice prepakivale i centrirale, nove je kupovao samo onaj ko je završio u ovl. Servisu, bio imućniji ili se bavio ekstremnim tuningom, a u okolini nije imao nikog pouzdanog (Tomos)...
Danas se na to gleda malo drugačije. Radionica koja je ugradila svoje klipnjače i centrirala polutke, bi trebala to sve da završi prema proceduri fabričke preporuke sa termičkim momentima u paraleli sklapanja.. Isto tako red je da se proveri utrošenost na dosedima ležaja i prema potrebi vrati na meru pravilne tolerancije.. Na kraju ako oni veruju Jasil klipnjačama toliko da žrtvuju svoje ime iza svog posla, onda nema razloga za brigu.

Što se tiče novih radilica, tu isto postoji paleta raznih proizvoda od različitih brand-ova, te i tu moze biti boljeg i lošijeg kvaliteta..

Nadajmo se dobrim radilicama koje ti stižu, a utiske ćeš već preneti nakon nekog vremena eksploatacije.
Pisacu u temi moje iskustvo sa njima i videcemo na kraju dal se isplatila ovakva investicija.
Premericu komapatorom veceras koliko su dobro izbalsirali radilice pa cu pustiti snimak.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users