Jump to content

Honda Forza 125nss

9 replies to this topic

#1 BadNed

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted 08 April 2021 - 13:26

Pozdrav kolege skuterasi...da se predstavimo i u ovom delu foruma.
Vozilo se svasta nesto tokom "karijere bajkera" , Peda, Peugeot jetforce 307wrc, Peugeot Satelis...i evo sletela je ova masina u moje jato.
Pre bilo kakvih kritika osvrt na sledeci info, imam A1 kategoriju tako da je potraga bila usmerena samo ka 125 kubika.

LM, 2016god, 125cm3, dupli ABS, start&stop, full LED napred i nazad, podesiv vizir, ogromni prostor ispod sedista...ni prevelik, a vala nije ni mali, presao nesto manje od 17K.
Vrlo povozan, skladan, ume lepo da povuce za svojih 15ks.

Dilema je bila izmedju nove Yamahe XMax i ove Honde...preovladao razum uglavnom zbog nize cene, ali i gabarita ( kada sam u Barelu gledao XMax-a delovao mi je za tri broja veci od ovog).

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Na red dolaze servisi, preporuceno ulje je 10w30 Hondino, razmisljam se oko toga ili staviti 10w40...ovde su saveti dobro dosli.
Svakako, pratimo se na forumu.

#2 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd
  • VozimKymco Downtown 300

Posted 08 April 2021 - 17:43

Lepa Forza. Vozio ovu proslogodisnu 300 a vozio i Yamahu NMax 155 koja je po performansama mrvicu jaca od ove tvoje, pa imam sliku u glavi kako to ide i ponasa se.
Super su to masinke, za grad sasvim taman.

#3 BadNed

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted 08 April 2021 - 18:53

Za grad sam je i uzeo...bila mi je u jednom trenutku o NMax u opticaju, ali je premala pa sam odustao.
Probao par Kymca Downtown , ali mi nisu legli definitivno, potpuno mi je osecaj u voznji bio nesiguran.

#4 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd
  • VozimKymco Downtown 300

Posted 08 April 2021 - 20:47

Tu mi bas nisi jasan sa DTom? On ti nesiguran a Forza sigurna?

#5 BadNed

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted 08 April 2021 - 21:19

Ne, ne...lose si "skapirao".
Nije nesigurna u smislu kvarova i pouzdanosti, vec meni nije legla, a mozda sam i imao ne bas najbolji osecaj u voznji jer su oba DT koje sam probao imala zatamnjen vizir sto je preglednost ispred samog skuta dosta smanjilo.
Inace, o pouzdanosti Kymca je izlisno trositi reci...

#6 BadNed

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted 10 April 2021 - 11:45

Jedno pitanje za strucnije od mene...treba da odradim zamenu ulja, Honda po specifikaciji preporucuje 10w30 ulje, da li se striktno drzati preporuke proizvodjaca ili malo odstupiti od standarda?!
Cena svakako ne igra ulogu obzirom da ide ni pun litar...sve prporuke dobro dosle.

#7 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 April 2021 - 08:05

Pa ako stoji 10W30 ulje sipaj tu gradaciju...Treba se uvek držati preporuka proizvođača za dugotrajan rad mašine..
ajd da razumem da je nešto što ne možeš da nabaviš ali 10w30 imaš na svakom ćošku.

#8 BadNed

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted 17 April 2021 - 09:30

Nisam pitao zbog eventualne nabavke ili slicno, ja sam od onih koje ce da prevrte gde treba i uzmu sta treba, samo me "buni" ovo 30 ili 40 zbog spoljasnjih temepratura u Srb...hvala naravno na postu

#9 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 April 2021 - 09:37

10w30. Razumem da imas dilemu jer je fabrika preporucila u tropskim uslovima gušću gradaciju, ali ne vozis u Dubaiu, Srbija je i dalje u umerenoj kontinetalnoj klimi. Samo puna sintetika i bas zato sto je samo 1L kapacitet, obavezno zamena svake sezone ili pre napunjenih 5.000km, sluzice te 100 godina. Sa srecom prinova, da cuvate jedno drugo! :)

#10 BadNed

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 9 posts

Posted 17 April 2021 - 10:35

Hvala obojici...u zdravlje!!!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users