Jump to content

Benelli 49x Quattro Nove Century Edition

59 replies to this topic

#21 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 17 October 2020 - 19:24

Proverio sam nije pustao uopste suv je , jedino ima sto sam cistio na povrsini a da je pustao nije, i tacno sam znao odma namontiram sve nazad, i uzeo 20,5 dellorto napravio adaptere namontirao, cim povukao benzin skuter odma upalio, i mnogo malo varira u idle skoro minimalno, ali to je ok jer sam nabacio samo nije nista profi namontirano i gore kod sajle nemam ni gumicu nisto vuce tamo sigurno.

Kako uvek to sto mi je u podsvesti uvek ispadne to, sve mi nesto govori karb je problem a ne uzimam da ga smenim trazim druge stvari.

To je to sad da vidim ako mogu da napravim dobar priljucak, mislim neku pvc cevku, jer 20,5 ima siri ulaz pa ne ulazi u grlo.

#22 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 October 2020 - 19:46

Na sajli ne vuce gore, slabo tu ima kroz i oko klipića gde.. Veći karb pa ok, malo falša teže poremeti veći idle pilot od manjeg .. pumpica je relevantna uvek.. Nemaš od onog za krvni pritisak ?

#23 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 October 2020 - 19:48

Attached File  20201017_204741.jpg   45.79K   18 downloads

#24 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 17 October 2020 - 20:30

Znam za ovo kako da napravim za ispitavanje, sutra planiram da probam 16karb da bi bio siguran 100%, 19phbg nosi 48 pilot a ovaj 20,5 ima 50 mislim ili 55, videcu sutra opet sa pravilan prikljucak i sa 16karb, ja stvarno neznam sta je drugo, ako ne sto kaze Vlatko da otvorim cilindar sledece to ide, posto ja nekapiram sta drugo falsira jednostavno nema sta nisam proverio.

#25 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 18 October 2020 - 01:52

Kako njemu dolazi gorivo do karburatora? Da li ima neku pumpu ili vakum slavinu?

#26 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 18 October 2020 - 03:40

Ima pumpu, pumpa druka u jedan mali rezervar, i od rezervara ide crevo direktno u karburator, to kazance ima i jos jednu dupku u sredini siru, kad se prepuni da vrati nazad u rezervar.

#27 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 18 October 2020 - 08:10

Isto kao runner

#28 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 18 October 2020 - 09:36

Šta bi sa ova 2 CDI? Jel oba na njemu? Koja je fora, zašto 2? Jel si probao da skineš jedan? To mi nije jasno, jednom sam se sreo sa qvadom 200cc i kod njega je bilo 2 komada jedan AC i drugi DC. Ovaj AC mu je bukvalno bio višak sve je radilo i bez njega. A isto fabrički, nije prepravljano ništa....

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#29 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 18 October 2020 - 18:03

Ovaj drugi cdi manji u njega idu samo 3 zice moze da probam da skinem, nego danas probao sam 16ku karbic , zatvorio sam airbox skoro skroz i opet je mu je bio mali, al dobro zapalio sam ga samo za u leru na strafu kad mu dodas radi, skuteru variraju obrtaji 10-30rpm-a sto je totalno normalno, jedino su rasli postepenoo obrtaju kako greje jer sam ga palio bez perku za hladjenje (to je nebitno).

Neznam sad sta da radim ovom phbg-u gde bi vukao fals da bi nemogao da zapali, kod sauha ima samo sajla nema gumicu nista, ali mislim da sauh nemoze da vuce jer on zatvara lepo dole unutra ima gumicu, takodje gore na poklopce nema dihtun mozda tamo.... procackacu ga ovih dana.

Inace fabricki sat malo laze sto se tice rpm-a, mrda strelica a obrtaji mrdaju za 10, ja sam gledao sa onim kineskim oko svecice sto se stavlja, u globalu je bilo 10rpm najvise 30 da je mrdnulo.

#30 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 21 October 2020 - 20:24

Stavio sam perku od baotian evo razlike od stock i baotianov-a.
Attached File  1.jpg   74.73K   14 downloads Attached File  2.jpg   71.87K   16 downloads

Onda za karb sam kupio pvc cevku, evo kako sam ga sklopio stega-corapa haha, ali drzi ne mrda nikud. Na MP3-ki kad sam dolazio bilo je 9C na senzoru, diznu ima 98.
Attached File  3.jpg   37.69K   27 downloads Attached File  4.jpg   88.42K   27 downloads Attached File  5.jpg   65.19K   29 downloads

Posao sam da ga vozim i bilo je komedija, taman pred da stignem na benzinsku da napumpam gume, kako sam roknuo u jednu rupu muski, i skuter se ugasio hahaha, otkacio se plus stavim ga opet nepali cujem kao da nema struju, bacim pogled kabel od lule ispao, vratim ga upali odma idem napumpam gume, da pojdem nazad opet se ugasi na dupkicama, sad se izvadio kabel kod bombine pod maske, uzeo sam izvadio celo sediste nabacio lepo i gas.

Bio sam kod drugara usput sam snimao sa go pro da vidim kako ide jer nemam oset, od MP3 na ovo ne osecam deluje mi sporo, u ubrzanju vrti 7500 zakucano radi kaisnica posao, najvise je izvrteo 8050rpm 74 na gps-u kaze go pro.

Svecicu kuci sam gledao od ove voznje, izgleda jako temno braon skoro crna, pozabavicu se preko dana sa karbom. Neznam ne deluje siromasno po zvuku ali hoce vise obrtaja mislim, zavrsila je sezona ne verujem da cu imati vreme da stelam sve.
Attached File  6.jpg   49.37K   22 downloads

Sad jedini problem sto mi zadnja kocnica slaba neznam zasto, izgleda disk je mrsan sutra cu ga iscistiti, i rucke gore volan stoje ukrivo, probacu opet da ih steluijem po u levo ali izgleda da su iskrivljeni i oni trebacu da kupim druge.
Attached File  7.jpg   144.46K   20 downloads

#31 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 07 November 2020 - 17:24

Evo update, od 20.5 karb nije ispalo nista jer ni sa njim nije hteo da pali hladan moralo je ruka na karb, onda sam ubacio 16mm karb, 98 dizna i otvoreni filter stage6, straf na pola krug jer drugcije ne pali mala pilotka, sto se tice sauha mislim da radi a mozda i ne neznam, ostavio sam ga nekoliko dana da se uverim ali nema problema sa 16kom uvek zapali a cacnem kopce, evo danas sam stigao da ga probam razvrti sa njim ne staje na 8000, svrtio sam ga 9000rpm a brzina neznam bila je nad 80 sigurno na kraju mi se spalilo ulje u auspuhu, i malo ugusio vidi se na klipu.

Posto sada ide black friday izgleda ce da dobije beneli neke delove koje planiram, Athena Sport Pro 80cc i TPR radaljka 44 / 85mm, videcemo dali ce biti neke popuste dobre, takodje sam i polovnu selettru pazario za njega.

#32 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 November 2020 - 17:38

Rekao bih da je previše vazduha, kako se ponaša sa još više goriva?

#33 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 09 November 2020 - 21:22

Neznam sa ovim karbom nisam gledao ni svecicu, i ja mislim isto da je previse vazduha, jer i ubrzanje vrti nize nego li sa 20,5 karb, vrteo je vise, bice sredjivanje na prolet kako treba sada dzabe, nego mi bilo merak da ga provozam bar malo jer nisam stigao od kad sam ga kupio da ga vozim skoro ic.

#34 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 06 February 2021 - 17:52

Mali update, uzeo sam 19ku phbg ds sa kojim je dosao i skuter, napravio sam komplet dihtune nove, sve ocistio sklopio nazad, dignem sauh motor upali odma, radi bez problema pali bez problema. Danas sam ga vozio malo, jedino su rolnice teske vrti 7800 kad ugreje, na krajnu brzinu variraju obrtaju penju se i padaju, ovih dana mi stize novi auspuh za njega i gledacu da mu nabavim novi vario, novi kais jer je ovaj 16mm i doradicu jos neke sitnice bice interesantno mislim. Pokazao je 81 na gps u @9100rpm sto je za stock vario i takav kais mislim profi :)
Attached File  146463907_115600430493337_577300757970162010_n.jpg   71.52K   12 downloads

Edited by Damjan66, 06 February 2021 - 17:53.

#35 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 28 February 2021 - 00:21

Od kad je toplo vreme vozim benelija, samo sto nakon dva dana po onim dupkama zajebao se plovak na phbg-u, ja sam ga ispravljao pred toga malo, sad kad je neka mala dupka odma snemam gas prekine i posle se opravi, i uzeo sam nabacio 16mm mikuni sa 98 diznom otvoreno lule i nema problema, stavio sam i novi centralni stage6 medium i poliin torsen, sada se voza svaki dan. Evo neke slikice.
Attached File  151236885_1007044423156970_8870548051309685242_n.jpg   53.94K   11 downloads Attached File  154754545_802963670324988_6303549430106128376_n.jpg   158.84K   11 downloads Attached File  151777718_828373424766866_7834866974518288156_n.jpg   54.88K   14 downloads

Sa 16kom ide nad 10,000 obtaja uvek, ubrzanje je na 8200rpm, jedino je kvacilo problem jer su federi stari prenisko mi hvata. Nego se javio drugi problem kod prenosa, pocelo je malo vise da mrsi ulje, ukapirao sam da je jedan navoj gore koji je radjen nije ni stegao tada, danas sam slucajno uzeo da premsetim skuter i primetim cudne zvukove od prenosa kad sam gurao, dodam ulje opet isto i resio sam da rastavim.
Attached File  151619472_3212819432151143_2688760317822140574_n.jpg   139.87K   14 downloads

Otvorio sam al sve je u top stanju nema nista osteceno, onda sam proverio navoj malo se izeo na pocetku i to je zbog onu sajmnu koja centrira, jednu sam imao tada od baotian da bi mogao da prodje siri navoj(narezani), a ovu drugu sam radio od fabricke na benelija koji je fi 8mm busio je na 10mm, i posto ja je nisam izbusio dobro neko parce je otislo u navoju kad sam strafio i nije stezao, sva sreca pa sam nasao i drugu danas od baotiana original i iscistio sam navoj i sad hvata lepo. Ostavio sam sve tako dok stigne guma i ako nadjem dihtun.

Pre 2 dana sam porucio novu gumu mitas, kais dayco i crne feder za fly clutch-u cekam da stigne, varijator cu uzeti od RP ovih dana, planiram naruciti Polini Evolution 16mm i naraku CNC ventilar ima jedan novi model. Svecicu BR9HS nemogu nigde da nadjem kao i dihtun za prenosa, ako ne nabavim to sklopicu ga nazad sa dihtun i dihtun mast. Kad mi dodje guma i sve to stavicu mu i Stage6 Pro replicu, sa stock varijatorom necu dobiti ko zna sta al kad dodje aftermarket mozda i padne portanje onda bice veselo. Naravno uz to cu ubaciti i 21 PHBG.

#36 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 04 March 2021 - 01:00

Uspeo sam da nabavim dihtun novi original i svecicu NGK BR9HS, dosla je i guma dva dana kasnije odnosno jucer, uzeo sam Mitas Touring Force-SC 130/60 narucio sam je bukvalno u 1minut nisam gledao puno svidjala mi se sara srednja cena i uzeo, nisam hteo neku obicnu tajlandsku da ubacim.
Posted Image

I poznata Stage6 Pro Replica midrace auspuh i veoma lep moje omilene boje crna :wub:
Posted Image Posted Image Posted Image

Prenos sam sklopio mislim sada profi, naneo sam dhitun mast jako malo tanak sloj sa nadvoresne strane i sklopio sa novim dihtonom, pre toga sam probao sajmne i utvrdio sam da sam prosli put uradio veliku gresku, tada sam stavio 2 sajmne i kad sam stegao osovina je imala malo otpora mislio sam da je okey, sada sa jednom otpora nema ic vrti skroz slobodno.
Posted Image

I sada dolazi red na auspuh, raspakovao sam namestio drzac labavo i probao sam rukom auspuh na grani i ovamo i vec na prvu sam gledao kao da nece pasirati, al rekoh u sebi nema sanse sta sumnjam auspuh je za CPI , i polako krenem sa sklapanjem.

Namestio sam ga prvo na grani zastrafio leglo profi, i pogledam drzac stoji nize nemoze da se namesti straf totalno promasen.
Posted Image

Moze da se steluje drzac ali ovo je bilo maksimalno koliko moze visoko, i onda rekoh ajde isecicu prepravicu vise da ide gore, onda sam poceo da secem, pa sam posekao i prst i tako nekako ga sredim, uzmem namontiram , i onda dolazi sledeci problem drzac na auspuh je totalno kriv umesto da stoji ramno vertikalno. Zastrafio sam ga i skroz je bilo pokrivljeno.
Posted Image

Onda uzmem plinsko da ugrejem da ga iskrivim, naravno upalim nema boca prazna, uzemem upaljac grejem stopi se i upaljac, cele noci me terao neki baksuz, ali sam resio dok ga ne namestim ne zatvaram garazu, ako treba krajne polupacu ga cukom nista strasno resen problem :)

Nakon toga uzeo nabacio federe crne na malossi kvacilo i ubacio novi kais koji je mnogo sirok zbog kog razloga neznam Dayco 17,5mm.
Posted Image Posted Image

Cilindar je za china, auspuh za china i tu sam vec utvrdio da je auspuh promasen fabricki zato je bio i na popustu.....na kraju u 3:30 ponoci uspeo sam da ga upasiram, auspuh nije legao lepo bas opet, ali je bilo mnogo bolje, i samo sam ga zapalio da cujem zvuk i da vidim dali dihtuje sve lepo, i zatvorio sam garazu.

Danas sam uzeo bocu i izvadio auspuh, grejao sam dosta i malo lupao i tegnuo i ispravio sam drzac i sad je sve pravo kako treba i nema otpora nigde.
Posted Image

I krenuo sam da stavim benzin i test voznju, prvo naravno primetio odma kvacilo opet nisko hvata, sad menja mnogo i novi kais nazalost..... i tako drzim pun gas nece da cuje 7 soma i stoji bilo mi je jasno sve, napumpao sam gume stavio benzin i posto je tu odma autoput, ukljucio sam se i drzao full gas interesiralo me kad ce poceti da otvara, ali i nakon 1 ili 2km drzenja nije hteo da povuce uopste, dosao je do 8300 obrtaja i padne 8000 i tu stoji, bukvalno bilo koja farbicka 50ka bi me opeglala smejao sam se.
Posted Image

Dosao sam kuci i odma krenuo u rasklapanje, posto sam bio prebogat smalio sam diznu 18 broja i stavio lule fabricko. Onda otvorio prenos, mislio sam da ubacim polinijev feder 87% ali mislim da ce biti prejak nece otvarati do kraja, uzeo sam malossi crven koji je bio mnogo malo vozen skoro nov, stavio sam ga sa evo sliderom zastrafio sve ali remenica mnogo malo otvara nije moguce da se stavi, ostrafio sam opet izvadio slider i spakovao samo feder.

Upalio sam ga i odma cujem jaci i dublji zvuk odma sam se osmehno, jasno mi je bilo da je karburator mnogo bolje sada, posto je vec kasno probao sam ga na ulicom malo, kvacilo hvata nisko na 6000rpm sto nije dovoljno ali to je to za sada to su najjaci federi, nakon toga odma pocinje da kacuje obrtaje, cim preskoci 8 soma bukvalno poleti ne zastaje, tegne mnogo bolje od zx-a hvata brzinu bas brzo i to je jos daleko od ustelanog.

Sutra cu ga voziti da vidim sta ce trebati sledece, verovatno 3gr rolnice ce trebati sada su 3.39gr, ali nazalost sa ovom kvacilom nece moci da se ustela nikako perfketno, i kais ce morati da se utrosi na 17mm.

Prekjuce sam porucio Polini Hi-Speed Evolution 1 16mm variomat, Polini ventilar i Polini 3G Evolution kvacilo, to ce mi stici za mesec dana tako da tad ce biti pravo sredjivanje. Samo neznam dali ce kvacilo terati sa obicnom 107 zvonom, takodje se mislim dali uzeti PWK karb 21 jer sam uzeo metalno grlo koje je za pwk karb, ima i adapter za filtera za pwk karburator da bi mogao staviti airbox na njemu.

Edited by Damjan66, 04 March 2021 - 01:07.

#37 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 March 2021 - 16:01

Ma to sa tim auspusima uvek neko sranje, ne leži kada je mina, a ne leži ni kada je kina, garant na cilindru nije ugao kao origi cpi.. Ja sam uvek morao neke egzibicije da pravim, i veruj mi najbolje prođem kada je cil i spuh mina, najmanje gimnastike ima na kina bloku.. Na popustu su kina uglovi spuha, e tu sam već imao posla za celo popodne, naravno kina blok ali mina cilindar.. Tako da je to situacija i kod tebe, ne čudi me da si izludeo

#38 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 04 March 2021 - 21:56

Vala bas sam izludio iskreno, najjace mi je sto na malossi strani pise kako treba koristiti "malossi exclusive exhaust system" za ovaj cilindar......

#39 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 05 March 2021 - 23:52

Posto nemogu da sedim miran kad mi neki skuter nevalja, jucer sam mu uzeo 3gr rolnice ali nazalost na vagi 3.39 iste kao sada... kineska posla :)

I razmisljam sta cu uzmem ubacim 5.05 po 3 rolnice odnosno dodje mu 2.5grama to sam uradio sinoc, nisam pisao jer nisam ga probao, danas sam ga vozio i skuter je bio super, start naravno nevalja ali posle 1 sec otvori nad 8 i drzi 9200 i ide super, samo mi na kraju vrti 9600 prebogat sam ziv benzin izlazi niz auspuh.

Ova pro replica kakav zvuk vadi to je cudo, veoma mi se svidja sada kad je u rezonanci vredelo je bar malo ono mucenje. I posto nemogu da nadjem dizne nikuda, tako danas dodjem kuci razmisljam imam onaj mikuni VM20 od apirlije i tako nece nikuda rekoh daj da probam ovo cudo.

Kupio sam i ono metalno grlo za pwk karbove koje prodaju na aliexpress, kupio je drug pa njemu ne odgovara i uzeo sam ga ja, i rekoh da vidim dali ce da ulazi posto je veci dijametar od ovih phbg,phva itd, i kad vidim dodje profi. Merim i kod filtera 38.3 malo siri zbog airbox na big boru, probao sam moze i airbox da se namesti i rekoh ovo montiram odma.
Attached File  157396253_451335859507325_2044898161311088747_n.jpg   62.7K   13 downloads Attached File  157881181_5224067487666694_8020556741523028227_n.jpg   116.17K   14 downloads

Nasao sam neku gumu tacno 19.5mm pa sam stavio mesto fabricku lulicu, u karbu je dizna 82.5 ne bi trebao biti siromasan.
Attached File  157401037_446445903272567_7429042269690006579_n.jpg   111.3K   14 downloads

Jako veliki problem sam imao sa ovim karbom sa mestenje sajle za gas, ubacim u njega lepo u zub ona izadje, nategnem sajlu skroz ubacim opet opet ispadne, sta sve nisam pokusao, odem do sr-ke i vidim da na sajli ima jedno malo crevo gumeno okolo predpostavljam da to drzi da ne bi se izvukla sajla. I nategao sam puno nekako ubacio probujem rucicu ide dobro ne vadi se. Upalio sam ga i radi kao blesav na 5000 pa sam smanjivao sajlu i na kraju se smirio.

Vec je kasno i hladno ali nisam mogao da ga ne probam, kao malo sporije da mi udje u obrtaje kasni oko pola sec sad dali zbog previse ili manje goriva to cu otkriti ovih dana, cim udje skuter iskida , ja sam se cudio iskreno navuce 10,000obrtaja od sale odma, bukvalno je x2 brzi u ubrzanju, vratio sam se sredio strafic i motor broji u leru.

Bio sam da ga provozam jos jednom, meni je ovaj karburator fascinantan kako radi to je cudo, opalis full gas ubija , pustim full gas i samo ga ostavim padne u ler i broji ne mrda, neznam sad dali doprinosi i ovo grlo sto sam ubacio jer je i krace i unutra je dijamtar 25.5mm.

Sutra ako ne vrne i je lepo vreme posnimicu sa go-pro da vidim bas kakvo ima ubrzanje na gps-u.

Sad razmisljam mozda trebam kupiti TMX 38 za Baotian-a :ninjar:

Edited by Damjan66, 05 March 2021 - 23:55.

#40 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 March 2021 - 07:57

Bratko Mikuni je majka, samo je oprema za podešavanje još kao tri cela karba,

slabo rade kinezi.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users