Sta se desavalo nakon sklapanje masine, kako sto sam rekao kupio sam komparator i uradio adapter samo sto mi se muter odlepio nije drzao metal, a nemam aparat da ga pecnem kako god drzao sam jako i setirao palenje 2.25mm (proverio sam nad 10 puta da nije mrdnulo za sigurno).
Nakon toga sam se prebacio na zupcanike, kao sto sam rekao blok je isao na CNC da se oradi rupica sprema lagerom koji sam naknadno dodao.
Promenjen je i lager na primarnoj osovini SKF Made in Italy, takodje i novi viton semering iako je stari mozda bio ok.
Inace stavljanje lagera je radio cekic, jer nakon grejanja 5minuta da nece da udje epa nema ga nigde uzeo cekicem lagano, ovaj dodatni sto sam busio cak je bio i u zamrznuvacu 5dana, nije ni on hteo da udje stavio sam ga sa patentom.
Nakon toga naravno ide proba dali ce uopste sve da udje, i naravno da nece prvi problem koji srecem je da drugi deo primara hvata u bloku jer je dublje novi lager, takodje hvata i u veliki zupcanik od sekundara, resenje je jos jedna deblja sajmna sreca sam imao istu dimenziju.
Sastavio sam sve i okey je sve nigde nista ne hvata, sada sledi sklapanje samo pre toga sam zatvorio fabricki gde izlazi ulje dole, i razbusio rupu gore i stavio stage6 CNC kapacku uradio closed loop. Sve uradjeno sa tecnim metalom berner.
Sada sledi sklapanje i naravno fora sa dihtun mastom, kad se stavi dihtun mast nema sanse da procuri to sam provalio, kad se stavi samo dihtun uvek negde mrsi kineski blok.
Strafove sam stegao lagano i suprotno po osetu, znaje mnogo lako da pokida navoj kod kineza za svu srecu tu sam prosao bez problema, dodao sam ENI ulje 80-90W, sto se tice malo se teze vrti primar malo vise ima trijanje ali to je zbog jos jedan lager vise ne verujem da cu gubiti previse, naravno videcemo nakon 50km dali ce da se razvali nesto
Posle toga idem na stavljanje prenosa, remenica legne profi nemora ni brusiti kapak fabricki ne hvata nigde, i vario takodje legne profi ali sam ipak izvadio ovaj prsten iako mislim da su osmislili u milimetru da ne hvata. Kapak sam brusio da ne bi hvatao kais pozadi, a u sredini se potpisuje i sa fabrickim prenosom pa sam brusio, takodje sam i razbusio za hladjenje, napred sam dodao prsten od remenicu i zatvorio sa tecnim metalom, trebacu da ismirglam ceo kapak uradim lepo, stavim primar i prefarbam.
Sve zavrseno idemoo montiranjeee kapak naravno zavrsni radovi, opa mali nece da udje hvata muter u lageru nema sanse.

Sa ovom stage6 remenicom ima sajmna 2.5mm koja odvaja zvono na nadvor, naravno probao sam i bez nju ali DR PUlley zvono hvata u remenicu na osovinu, takodje ostaje i premalo mesa na osovini primara, pa sam i probao dali ce da stegne muter pre da pravim bila sta, i naravno pokido se muter nije stegao sreca pa osovina ziva.
Sta cu uzeo sam izvadim lager na kapaku, sada sa dva lagerima primarna je kamen kao kod minarellija, lufte nema uopste mislim da nema ni potrebe za 3ci lager, ali sam odlucio da cu ipak staviti lager u kapaku, kad mi stigne keramicki lager onda praticu kapak na CNC da mi razbuse nadole dublje jer ima mesto u kapaku i tako ce biti sve ok.
Sada da se vratim na navoju, tako gledam sta cu raditi iako sam lager resio opet nemogu da zastrafim, uzmem moje MHR zvono kad vidi cudo, i sa sajmnom i bez sajmnom ima vise mesa i zvono ne kaci u remenicu, sta reci ovo DRPULLEY sranje uradjeno za stock samo odma sam bacio i ostavio MHR, kupio sam onda nove mutere i odma je steglo cak i sa 2.5mm sajmnom.
Zadnja proba stavljanja kapaka opa opet nece, sada je problem napred, kaci jedan straf u ventilaru, sta cu uzemm dremel osecem ga, posle toga probam i zupcanik od kurble sve ok nigde nista ne kaci, konacno namontirano.
Onda sam montirao i prenos, naravno ovaj 2Fast feder samo za overrange, ovaj prsten koji dolazi sa 3G lamelom ne ulazi u njega, sta cu izvadio stavio sam bez njega, kais sam jedva namestio jer je ovaj feder prebrutalan, lamelu sam nategnuo na 4/5 (80%) i ubacio 3.5gr rolnice.
Evo inace kako lezi prenos, stage6 su uradili profi stvar kaisnica i variomat stoje u 0 bukvalno su jednakvo odaleceni od bloka, kais je pista, sa 0.35mm sajmnom napred lezi okey pozadi, ne bih stavljao vise od toga.
Takodje da dodam da cu uzeti polini evolution 2, doppler ili artek k2 zvono jedno od tih, mhr sam stavio samo da bi ga zapalio i cuo, i sve ovo sam radio premoren sa 3-4 sata spavanje sa zadnjih sila i gurao ovih dana da bi ga sto pre zapalio i uteram da miruje, ali kako se desilo jucer eto ode cdi/bombina i selettre to je to nema palenje ove sezone pomirio sam se, nesto kad je receno da nece biti dzabe koliko god pokusavali.
Edited by Damjan66, 01 November 2021 - 18:23.