Jump to content

Burgija K9 400

7 replies to this topic

#1 Zex

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
  • MestoUmka
  • VozimSuzuki Burgman k9400

Posted 12 February 2022 - 20:06

Napokon da uhvatim malo slobodnog vremena i napisem nesto vise o svom maxi skuteru.

Nov sam u ovom svetu skutera potpuno,usao naivno,nadahnut klipovima sa ytuba,ali... Sreca pa sam imao prijatelja Maria,prijatelja iz drugog sveta,slicnog 😎

Red je da predstavim svoj Suzuki Burgman 400k9 2009g.
Prvi skuter,odmah maxi 400,medj najtezima u klasi..Dunulo mi jedno jutro 2021. da kupim skuter da se rashladim a sveo sam na to da moram kupiti u 7 narednih dana. Naravno,izbor se suzio u letnjim danima.
Naslo se par komada, varirale cene,nisam imao znanje koliko je 20+ ks u voznji a koliko 40+ks..Probao nexus,tvrd,neudoban,kratak za mojih 100kg, gledao majesty,dopao mi se,resio ali sreca snajka koja je prodavala bila bezobrazna po pitanju mog slobodnog vremena,hvala joj. Na kraju, zadovoljan sa Burgijom,sada vec jako zadovoljan voznjom,udobnoscu,lezanju,snagom.
2009g 34ks 40.000km K9 serija 400ccm3

Da,nisam imao polozeno,to naknadno islo 🤗

Servis naravno odmah po kupovini,uz kocnice i sve tecnosti,svecice,semerinzi i ulje u viljuskama,kais. Citiram reci prethodnog vlasnika: "baki,nista ne diraj,samo vozi i ne bacaj pare,sve ti je uradjeno,kais skoro nov). Ulje u kocnicama crno a i cudno se ponasala rucica,na meracu motora skoro da nije bilo ulja,svecica se pojela,na kocenju se pobadao napred, stender udarao u "original 500e" Mivv top,a kais bio Nov Nov.
Kada sam preterao kuci, sutradan poceo da trese,da se stresa.. Kazu mi drugari,vidi oglas,behaton u dvoristu,nova fasada, sigurno domacinska kuca,odrzavao a ima i motor ozbiljan. Od svega na kraju, zatekao sam samo nov akumulator i pakovanje vijagre u sedistu 😂

Attached Files

#2 Zex

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
  • MestoUmka

Posted 12 February 2022 - 20:27

Steta,nemam sliku kaisa kako se drzi na koncu.
Kasnije sam skapirao da sam srecno prevezao skuter kuci. Nakon prvih radova,bio sam zadovoljan donekle, bio je extra bucan sa "orig" Miv loncem, a i poceo je da zvoni, te sam ga rasturio da ga opravim. Naravno,pop nitne prohromske,udri burgijom sirom, ne zakrpi ja te rupe po sklapanju ni dan danas,nema toliko siroka pop nitna
Poceh se voziti,svideo mi se napokon, kad poce nesto slabo da vuce, uz to i neki oznake blinkaju na tabli Usput sam poceo gledati i onog gluvo nemog sa ytuba, te sam predpostavio zasto slabo vuce.. Tps senzor, ili ti senzor klapne gasa. Pojela se feder plastika u senzoru koja zakrece klapnu. To im je boljka, a i meni moj novcanik izgleda. Da stigne u srbiju senzor 200e, sreca te iskopah veze,te nadjoh za 80e orig nov, pravo iz Japana.

#3 theSkodilac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 37 posts

Posted 12 February 2022 - 20:32

Ja bi ti svakako preporučio da stavljaš Motul 7100 ulje u Burgmana, što je sigurno sigurno je... a ta liva ulja ako planiraš već stavljati da mjenjaš svakih 3.000 km

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 February 2022 - 21:59

Svaka čast na kupovini, sećam se da ti se dosta komplikovala, ali najvažnije je da je srce presudilo, kupuj ono što ćeš voziti sa užitkom...

Za servise, da setih se tog remena na dva konca, slagao čovek.. klasika

TPS je problem grafit na potenciometru, to je šteta što ne može da se otvori i priđe, jednostavno japanac osmislio jednokratno, a grafit ko grafit, na svakom se pre ili kasnije potroši, na ovima što su bolje namazani nekom litijumskom i hermetički zatvoreni malo kasnije..

Mivv spuh, nisi još do kraja opisao, pa otom potom, svi kažu da je bučan, čak i sa db killer-om, a tek bez njega...

#5 Zex

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
  • MestoUmka

Posted 21 February 2022 - 19:09

Nije se grafit pojeo vec plasticne lopatice koje zakrecu klapnu.
No, nastavih dalje sa radovima. Skinut rezervoar, sito na pumpi puno rdje, kao i sito na rezervoaru. Nekako majstor ocistio, isao kako treba valjda. Onako jedva dobacivao do 100kmh.

Attached Files

#6 Zex

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
  • MestoUmka

Posted 21 February 2022 - 19:41

Poceo sam se voziti bas lepo, jedino sto nisam bio zadovoljan je blagim vibracijama na kretamju ili medjukretanju. Pomislih da nije centralna opruga, te i nju kupih, medjutim jok.
U jednom trenutku sam pozeleo brze nesto, te sam se "skrasio" sa upgrade-om svog skuta, skontao sam da se ni na jednom necu osecati toliko udobno a da se mogu peglati krivine. Odlucih se na J.Costu vario, poslednje generacije, yellow oprugu,K&N filter vazduha i ulja,stelujuci Polini maxispeed clutch.
Metkovi u varijatoru sa 25gr. bile, ja sam ih olaksao na oko 22,3gr i razlika je velika u ubrzanju sa 25 na 22.3gr
Nesto od poslednjih upgradeova je akrapovic piagga 300-350ccm³. Nije bas najbolje cucnuo,malo je veci no sto je bio prethodni,ne moze dici na gore da bi dobio malo sportskog izgleda. Zvuk kazu lep,meni malo bzvz, sada cujem zvuk masine. Bez db kilera mnogo bucan. Odlucio sam da razbusim centralnu rupu na ulazu u lonac, sa 12 na 14.5mm
Malko glasniji. Sa strane ima difuzore koji se ne vitde golim oko, i tuda ulaze izduvni gasovi..na prvu pomislih samo kroz rupicu.

Attached Files

#7 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd
  • VozimKymco Downtown 300

Posted 22 February 2022 - 15:49

Kakva je ono lepota u garazi pored Bugija? 75-ica?

Edited by francuz69, 22 February 2022 - 15:49.

#8 Zex

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
  • MestoUmka

Posted 22 February 2022 - 18:16

U prvom postu Subaru STI
Dole ispod 75 yes

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users