Jump to content

Honda Foresight 250

4 replies to this topic

#1 Bokesh

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimAprilia Atlantic 500

Posted 06 April 2020 - 20:12

Evo me konačno i u ovom delu foruma, da predstavim svoju ragu.

U pitanju je HONDA FORESIGHT 250, 2002.godište, sve u standardu.

Ni sam nemam pojma da li se svrstava u kategoriju skutera ili maksi skutera, ako je to uopšte bitno.

Estetski nije baš sjajna, ima tu i tamo po neko podsećanje na gradsku vožnju, i na vrelo letnje sunce, u vidu matiranog vizira, izbledelih plastika, ali je zato mašina odlična.

Na prvom pregledu ustanovili smo da su diskovi dobri, pločice mogu da iznesu sezonu, kaiš nov, rolnice takodje, svećica nova, ulje u motoru, diferencijalu i filter nismo ni razmatrali već odmah zamenili. U sklopu servisa, pored ulja i filtera, zamenjene i kočione pločice kao i gume.

I to je to, sezona je počela (to je bila prošla sezona - 2019.god). Prvih 1000 kilometara proveli smo u medjusobnom upoznavanju i navikavanju... Vrlo plodna i ispunjena sezona, prešli smo oko 3000 kilometara po lokalu (na relacijama, Kraljevo sa okolinom, zatim na relacijama Kraljevo - Kragujevac - Čačak - Gornji Milanovac - Vrnjačka Banja - Trstenik - Goč.

Negde početkom decembra, kada je temperatura krenula ka minusu, zamenjeno ulje i filter vazduha i Hondica parkirana u garažu.

Nakon prve sezone i mog prvog susreta sa skuterima napravio sam neki okvirni plan za ovu sezonu:
  • zamena kočione tečnosti i pločica,
  • čišćenje kočionih klješta,
  • rasklapanje plastika radi detaljnog čišćenja i poliranja,
  • čišćenje rama i mašine i uklanjanje ogrebotina poliranjem,
  • provera svih elektro spojeva i kontakata i pritezanje po potrebi i osvežavanje kontakt sprejem,
  • poliranje vizira i postavljanje "Wind Deflektora" za bolju zaštitu od vetra,
  • postavljanje kofera pozadi,
  • postavljanje utičnice za napajanje telefona ili navigacije i nosača za isti,
  • ugradnja sva 4 pokazivača pravca,
  • zamena ležajeva na upravljaču (preventivno),
  • provera i po potrebi zamena ležajeva u točkovima

Ako se u medjuvremenu još nečega setim ili odradim uz put, biće dodato na listu uradjenog.

Generalno, iz sadašnje perspektive, ako polovinu planiranog uradim biću zadovoljan.

Attached Files

#2 Bokesh

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKraljevo

Posted 14 April 2020 - 17:03

Da ne bi ispalo da sam zimu preležao, evo malo da vidite šta se radilo i pribavljati

Kupljena Givi Maxia, polovna ali u dosta dobrom stanju (naknadno kuplje još jedan Givi, samo manji - 40 litara, takodje Monokey kao Givi).

Kupljen dodatak za vizir, prilično praktičan i jednostavan za podešavanje (druga slika).

Nosač telefona sa držače koji se postavlja ispod retrovizora.

Utičnica za punjenje telefona, sa prekidačem i gupiranim poklopcem.

Cirada za pokrivanje.Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

#3 Bokesh

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKraljevo

Posted 14 April 2020 - 17:05

Pred kraj prošle sezone proveravana potrošnja i situacija je sledeća:Posted ImagePosted Image

Ja zadovoljan... So far so good

#4 Bokesh

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKraljevo

Posted 03 May 2020 - 07:39

Prošli vikend ispoliran vizir i pripremljen za vraćanje na svoje mesto.

Detalji o ovoj akciji nalaze se u zasebnoj temi na donjem linku:

https://r.tapatalk.c...link_source=app

Dalje akcije u najavi su, popravka žabica na plastika a, koje su popustile od vibracija i nestručnog pretezanja šrafova, poliranje plastika i farbanje hrapavih plastika bamper sprejom (po mogućstvu kombinacijom 2 boje).

#5 Bokesh

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKraljevo

Posted 16 February 2022 - 22:04

Jes da sam retko ovde ali ajde da malo ažuriram status...

Forsajt je nenadano prodat prošle godine u februaru, i posle potrage od par meseci zamenjen je Apriliom Atlantic 500 Classic...

U toku su pripreme za predstojeću sezonu.

Biće adekvatno predstavljena u novoj temi...

Drugarski pozdrav iz Kraljeva

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users