Jump to content

Aprilia Sr50r

7 replies to this topic

#1 J0van

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 8 posts

Posted 26 May 2022 - 12:39

Pozdrav. :)
Verovatno vec svima poznata SRka.
Kupljena od Gorana iz Sombora.
Odlicna zujalica. Usled nekih problema sa injectionom prebacicemo je na karburator, kako bih se vozio mirnije glave, a odrzavanje bilo prostije.
Trenutan top speed sa SC08=85-86km/h.
Po ugradnji karba stavljamo i ZXR. I to je to sto se tice modifikacija. :)
Nadam se da ce po zavrsetku konverzije, za Gorana "rutinske operacije" , masina sluziti dobro.

#2 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 26 May 2022 - 13:05

Aaa pa nije @goggyso pisao da ce je prodati...Znaci ipak docekala novog vlasnika.
Pa cestitke, zelim ti puno predjenih kilometara!

Steta sto ce PJ otici na karb, bilo bi lepo da je docekao forum konacno sredjen agregat u punoj snazi, ali sta je tu je :)

#3 J0van

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 8 posts

Posted 26 May 2022 - 13:48

View PostLauda, on 26 May 2022 - 13:05, said:

Aaa pa nije @goggyso pisao da ce je prodati...Znaci ipak docekala novog vlasnika.
Pa cestitke, zelim ti puno predjenih kilometara!

Steta sto ce PJ otici na karb, bilo bi lepo da je docekao forum konacno sredjen agregat u punoj snazi, ali sta je tu je :)

Hvala puno! PJ je stvarno dobra zamisao, sa vlasnikom koji ume da ga odrzava kao sto je Goggy, pesma. Medjutim ja nisam toliko vican, pa ce na masinu leci karburator, agregat ne diramo, elektroniku ce Goggy prepraviti da ECU idalje "misli" da su sve komponente prisutne, sta da se radi. Opet i ako se nesto pokvari, ovi majstori ce znati sta mu je. Sa injectionom je to vec dubioza
Skuter kao skuter me je odusevio. Kocenje, stabilnost u krivinama, cista 5. Goggy je prepravio sediste, pa je i udobnost solidna.
Nadam se da ce konverzija uroditi plodom i da ce me masina sluziti, planiram da je solidno uposlim ovo leto. :)

#4 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 27 May 2022 - 13:52

To sto radis je najveca glupost koja se moze napraviti.Trebao si onda kupiti skuter sa original karb masinom,a ne ove kemije koje jos nitko nije napravio kako treba.
Ta masina ima dvije mane i mimo toga rijetko kad sta ode,najveca mana je nestrucno drkarenje po komponentama injectiona,pa uglavnom sve zavrsi neispravno.
Mane su regulator tlaka goriva i pumpa goriva.
Moj savjet je da taj skuter ostavis na injectionu,moj je u 5mj napravio 25000km u dostavama bez da je ikad stao radi problema sa masinom,sveukupno 32tkm imao kad sam ga prodao i covjek se i dalje vozi bez problema.

#5 J0van

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 8 posts

Posted 27 May 2022 - 16:34

View Postrade007, on 27 May 2022 - 13:52, said:

To sto radis je najveca glupost koja se moze napraviti.Trebao si onda kupiti skuter sa original karb masinom,a ne ove kemije koje jos nitko nije napravio kako treba.
Ta masina ima dvije mane i mimo toga rijetko kad sta ode,najveca mana je nestrucno drkarenje po komponentama injectiona,pa uglavnom sve zavrsi neispravno.
Mane su regulator tlaka goriva i pumpa goriva.
Moj savjet je da taj skuter ostavis na injectionu,moj je u 5mj napravio 25000km u dostavama bez da je ikad stao radi problema sa masinom,sveukupno 32tkm imao kad sam ga prodao i covjek se i dalje vozi bez problema.

Problem i jeste regulator pritiska(tlaka) goriva. Pumpa je zamenjena nedavno. U Srbiji trenutno nema gde da se nadje regulator... Nisam jos skroz digao ruke od injectiona ali eto

#6 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 27 May 2022 - 21:38

Ima da se nadje, kopaj malo po Fejsu, po ostalim oglasima. Imaš u Leskovcu onog lika što rastura imaš još par njih, jedan klinac skoro prodao stranca u delove za smešne pare. I ja sam ranije preprodao 2 Ditecha za sitne pare, a pumpa je ista za TSDI, DITECH i PUREJET. Zaboravio sam sad ali mislim da je i regulator isti takodje. I moj je savet isti kao Radetov, pokušaj da ostaneš na injectionu. Ako si hteo karb, trebao si da kupiš karb.

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#7 J0van

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 8 posts

Posted 27 May 2022 - 22:05

View PostLaki993, on 27 May 2022 - 21:38, said:

Ima da se nadje, kopaj malo po Fejsu, po ostalim oglasima. Imaš u Leskovcu onog lika što rastura imaš još par njih, jedan klinac skoro prodao stranca u delove za smešne pare. I ja sam ranije preprodao 2 Ditecha za sitne pare, a pumpa je ista za TSDI, DITECH i PUREJET. Zaboravio sam sad ali mislim da je i regulator isti takodje. I moj je savet isti kao Radetov, pokušaj da ostaneš na injectionu. Ako si hteo karb, trebao si da kupiš karb.

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

Ovaj je sa ebaya iz Madjarske kupljen nov i eto zeza. Pun gas drzi 7.5bar, popustim gas i ode do 8.5bara. Okej PJ to proguta ali ne treba ga siliti. Nije neki hitan kvar, no treba sanirati. Ja poleteo da se sto pre brze bolje prebacim na karb. Nije to neresivo, samo da nadjem dobar regulator i mirna Backa. Potrosnja stvarno fascinantna, presao 750+km, sipao 3 puta pun, s tim da je preko 70% voznje bilo pod punim gasom. Fakticki zaboravis kad si zadnji put sipao gorivo. Ima li ko u okolini Sombora, Novog Sada da zna da odrzava ove masine? :)

#8 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 28 May 2022 - 19:56

Malo se zainteresujes za materiju i uz pomoc foruma mislim da je skoro svaki problem resiv. Ima ljudi koji su na forumu i voze i poznaju PJ masine. Siguran sam da bi pomogli oko resavanja problema.

Imas RacingPlanet i ScotterAttack takodje. Mozes i njih pogledati za delove. SA radi dostavu u srbiji, dok za RP povremeno idu i preko foruma porudzbine

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users