Jump to content

Sprint Max - Djope

6 replies to this topic

#1 Djope

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts

Posted 10 June 2022 - 19:21

Rekoh vam da ću uzeti i skuter 😁
2008 god, 10 000km,4t, generalno u jako dobrom stanju. Pošto na tomosu za sad više nemam posla, predstavljaću ovu makinu dio po dio, kako je budem dovodio u neko dobro stanje. Fabrika, hoću da me dugo i dobro služi. Za sad je po satu max brzina 60km/h
Posted Image
Posted Image

Edited by Djope, 10 June 2022 - 19:22.

#2 Miki9202

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 16 posts

Posted 10 June 2022 - 20:49

Prelep skuter.Gde mogu nabaviti ovakve prednje zmigavce?Srecno sa sredjivanjem.

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 June 2022 - 06:26

Neka je sa srećom, da se dugo i dobro vozi.. Sećam se kada su se ti Max-i pojavili 2007 mislim, sve je na istoj platformi ram, patos, plastike, agregat.. U to vreme je bio verovatno bio jedan kina proizvođač i samo brendirao za razna tržišta.. Ako nije Longhjia matična fabrika, Sprint je bio za tržište Srbije.. , konkretno ja sam ženi pazario Rieju, kao španski brand, a ustvari 1:1 sve isto kao i kod tebe..

Agregat je GY6 klasična kopija honde, dosta delova ima na ponudi, osrednji kvalitet.. Plastike čuvaj od sunčanja, UV ih potpuno razgradi za par godina, sve počinje da se kruni i lomi. Gumene delove, silen blokove, ventile na felnama, uvodnice za sajle računaj da se menja, ulje kočiono isto.. dakle ventile one pod 90 stepeni sam ja izgubio u vožnji, nakon dve tri godine. Kočiono ulje je jako loše , pokupi vlagu, zarđa klipić, pukne staklo na rezervoaru..to je baš neophodno da se uradi.. , ali ja bih sva ulja menjao...

Brzina :) e sad budi maher pa pokaži bez kita koliko može iz 4T 50-ke za malo para ...

Imaš moju temu pa baci pogled na početku, jako je važno kako je karb poštelovan, CDI nema blokadu..

#4 J0van

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 8 posts

Posted 12 June 2022 - 20:14

Imali smo ga cim se pojavio na trzistu, godinama je vozen bez problema, bio je dobro razradjen i isao je super. Cini mi se da je tada bio kopija Gilere Runner. To je ta maks. brzina za 4t 50cc u sustini. Evo drugar pre neki dan uzeo Phantoma 2t, merili mojom Aprilijom (digitalni sat) 60km/h plafon, a skinute blokade... Po meni slabo za 2t masinu, iako je kopija Minarellija...

#5 Djope

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts

Posted 13 June 2022 - 13:55

Hvala svima 😁
Miki, nisam iz Srbije tako da i ako ih nađem to ti vjerovatno ne znači puno.
Jovane ide dosta dobro, ja sam baš iznenađen. Sa 2kW koliko piše u saobraćajnoj baš je munja. Po satu ide 60,ali nisam još provjeravao preko GPS-a
Listao sam Mario tvoju temu, nema slika skoro ništa,ali je tekst od velike pomoći.
Moraću vidjeti da se na poslu nečim prekriva, plastike su za sad kao nove. Vidim da je neko mijenjao zadnji ventil, a iz tvoje teme sam saznao zašto.
Zamjenio sam zadnje pakne, ulje, stavio airbox umjesto gljive, poštelovao ler. Moraću onda i ulje u prednjoj kočnici zamijeniti. Malo škripi kvačilo, moraću ga prešmirglati, zamijeniti rolnice i kaiš. Kaiš ne izlazi do kraja, pa bih trebao i to vidjeti kako da riješim.
Danas je prošao tehnički i registrovan
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Vidjeću šta će se moći uraditi sa njim, ali neću ništa eksperimentisati. Potrebna je pouzdana mašinica 😁
Sviđa mi se što ima dijelova, bar za mašinu, plastike su problematične. A mogu ući u Agro mehaniku i uzeti nov dio, čak je jeftinije nego na pijaci. Kod vas je Sprint ostao kao marka, a kod nas je primenovan u Sonic. Dosta ih se voza, pola mašina u gradu su ove hondine kopije

Edited by Djope, 13 June 2022 - 14:05.

#6 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 June 2022 - 14:01

Rade sve slike, ja to hostujem kod sebe

Attached File  Screenshot_20220613-150024_Firefox.jpg   29.93K   13 downloads

#7 Djope

Član

• Normal Members
  • PipPipPip