Jump to content

Aprilia Sr50 R Alex De Angelis Edition

• This topic is locked This topic is locked
22 replies to this topic

#21 mrle88

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 17 May 2023 - 09:47

Pozdrav drustvo, juce sam na brzinu uhvatio malo vremena i namontirao sve sa slike iz predhodnog posta. Zamenio belu centralnu oprugu koju sam dobio uz multivar za ljubicastu, stare oprugice zamenio za crne iz seta i upakovao morini lineranu remenicu ( obrusio originalne stiftove sa smirglom 120 i sa finom na kraju). Malo mi cudno kod crnih oprugica kad hvata na visokim obrtajim pa cu voziti par dana da vidim da li cu se naviknuti ako ne onda idu zute.

Posted Image

Ubrzanje je bolje zadvoljan sam, krajnja brzina se podigla za 15km/h s' tim sto od 70-90km/h treba malo vise vremena nego pre.

Posted Image

Generalno ja sam prezadovoljan , cak sta vise razmislicu da li cu ista dirati oko prenosa. Gianneli Go me iznenadio da sve ovo gura posto sam bio ubedjen da je to "deciji" auspuh. :D Nije nesto lep na oko kao Yasuni ili ZX ali eto. :D Jedino sta bih u nekom buducem periodu promenio, uzeo bih Delorto karb posto je trenutno neki novi kinez i radi posao. I sa tim bih zavrsio dalji upgrade. :biker_scooter:

Moram da se prvo zahvalim Mariju i Piti sto su mi pomogli oko porucivanja delova sa RP, rade007 iz tvojih postova sam iskreno najvise naucio jer zaista si bio detaljan oko svega i svim clanovima koji ovde pisu pomazu i dele svoja iskustva koja nama pocetnicima MNOGO znace. Mesecima cistam postove (neke mozda sam procitao i po 10x) i toliko mi je posle toga bilo lako da bilo sta uradim sto zamisim.

Hvala jos jednom svima!!! :respect:

#22 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 25 May 2023 - 23:09

Dobar rezultat, crne oprugice su ti najslabije, pa onda bijele i zute su najtvrde. Sve jače od crnih bude previsoko lovilo za tvoje postavke. Vidi ako te zivcira da probaš sa serijskima, ali uglavnom ima malu rupu od starta sa njima.

#23 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 26 May 2023 - 07:51

Kako su se našamarali sa tim bojama, u jednom setu su crne Tourist u drugom Racing, svakako nema legende za taj xxx454 set, pa bi najbolje bilo da premeriš debljinu žice same opruge..

Podesi sebi start da nema rupe u ubrzanju, i da na odvrtanje gasa grize u prenosu.. Uglavnom je to početak rezonance ako gledaš kroz obrtaje, i kada je dobar nema rupe u prelasku sa kvačila na variomatski prenos..

Shvati to ovako, ako gledaš kroz progresiju hvatanja kvačila u obrtajima..

1. Brzina imaš.. loše - dobro - loše hvatanje lamela

Nakon toga ako nastaviš dalje stezanje imaš podizanje remena u variomatu, a da još kvačilo nije uhvatilo

2. Brzina imaš .. loše pa dobro i opet loše hvatanje

ali već nešto slabiji start čak i kada je dobro
Nakon daljeg stezanja imaš ponovo

3. Brzina loše - dobro i opet loše hvatanje

I ovde je dobro već značajno slabije

I tako dalje ostalo već ništa ne valja, jer kvačilo i zvono gori kod starta, nemaš snage da kreneš na nekom manjem usponu itd...

Dakle u toj funkciji su ti šajbice, da remen bude u korenu variomata, a stegnut da ne klizi, i oprugice, pa kreni od najslabijih da loviš..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users