Jump to content

Aprilia Sr 50 Lc

137 replies to this topic

#21 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 03 March 2023 - 18:57

..

Attached Files

#22 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 175 posts

Posted 03 March 2023 - 19:01

Probaj vece pa spustaj,nemoj 65 pa ubodena,meni izgleda kao siromasna a i zavisi u kom opsegu je

Chulle

Edited by Milan985, 03 March 2023 - 19:14.

#23 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 03 March 2023 - 19:14

Probacu svakako isao sam od 57 pa na gore do 65,i na njoj mi je nekako najbolji na gasu tj ubrzanju.Trebao bi i oko prenosa malo da se pozabavim mada kaiš mi izlazi do kraja tj samog vrha variomata,sve to meni deluje ok.Nis bas nesto iskusan,čitam,ucim.

#24 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 03 March 2023 - 19:17

A svecica je Denso W27ESR,ako si to mislio u opseg.

#25 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 175 posts

Posted 03 March 2023 - 19:22

Mislio sam u opseg gasa,stavit cu sliku,karb nije skini i stavi diznu,razliciti odkloni gasa kontrolisu razlicite dizne,igle i podesavanja,za ful gas je zaduzena glavna dizna,ona o kojoj pricas,posto si nju mjenjao,logicno je da si test boje svjecice radio na full gasu

Chulle

Edited by Milan985, 03 March 2023 - 19:32.

#26 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 175 posts

Posted 03 March 2023 - 20:08

Sad dosta ljudi provoza se par kilometafa skine svjecicu i kontrolise koju je u vecini slucajeva pogresna osnin ako nije sve u fulu nastelovano,tj ako je svaki odklon gasa tamo dje treba,u suprotnom potrebno je odvoziti par kilometara na punom gasu bez pustanja gasa naravno dje je to bezbjedno,i tokom punog gasa ugasiti motor na kljuc,i tako se zaustaviti,skinuti svjecicu i provjeriti boju,tako isto na pola gasa i na ler,i onda bi bilo logicno da imas pravu sliku o smjesi

Chulle

Edited by Milan985, 04 March 2023 - 13:01.

#27 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 175 posts

Posted 03 March 2023 - 20:26

Evo sad da kazem kako ja radim,uzmem novu svjecici toplotne vrijednosti propisane za cilindar,kako testiram full gas,opicim pravac od 2-3 km na ful gasu na kraju ugasim motor na kljuc,skinem svjecicu i stavim staru,vratim se kuci,brusilicom ili bonsekom skinem navoje i kontrolisem ovo crno na na dnu ove keramike,naj bolje je kad je crno debljine 1 mm,preko toga znaci da je smjesa bogata,manje od toga ili ako nema ,ili je svjetlije bolje znaci da je siromasna,ovaj trag se ne moze obrisat,nekad su tjuneri i trkaci ovako stelovali smjesu,neka me isprave ako grijesim,ja do sad tako podesavam,prvo na osjecaj,ovo da bi dobio zadnjih 10 posto od prilike savrseno,i za sad ke sve kako trebaPosted Image

Chulle

#28 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 175 posts

Posted 03 March 2023 - 20:27

Mislim da je dobro za full gas ovako nastelovati,jer ove nase zujalice vecinu svog radnog vjeka provedu na fulll

Chulle

#29 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 07 March 2023 - 20:18

Probacu cim sredim auspuh.Mada sve preko 68 dizne mi nalije svecicu.70 nem ni da ga upalim.Na 68 mi se ugasi kad zavrsi rad na leru i dam gas,sa 65 i ispod do 57 radio ok.

#30 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 175 posts

Posted 07 March 2023 - 20:25

Ono neko ne bas pravilo 60-62,al nije svaki isti,to je neki setup seriajla s auspuhom,65 je ok malo bogatija sad zimi,ljeti malo siromasnija,mislim da bi to trebalo da je to ,al isto preporuka 70 pa prema dolje,vidjeces sigurno koja je onako bas najjaca,plus,imat ces i okretaje vece,bas se osjeti,bar 2konja vise😂😂

Chulle

#31 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 07 March 2023 - 20:31

Auspuh pukao na grlu.I u čemu je razlika izmedju aluminium i karbon topa.?

Attached Files

#32 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 175 posts

Posted 07 March 2023 - 20:35

Vj je bio nategnut,pa od vibracija zna da pukne.evo ja ne znam tacno ,sto se tice performansi vj nema nikakve razlike,osim estetike i sigurno u tezini bar koji gram,i u cjeni naravno

Chulle

#33 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 07 March 2023 - 21:06

Da,malo jace sam ga stegao posto je duvao i mastio ispod cilindra na spoju,iako je dihtung bio kvalitetan.I na njemu je grlo ravno nije ko na većini auspuha za Piaggio sto imaju izbacen konus na grlu pa lepo legnu u cilindar i ver da bolje dihtuju.

Na ovo sam mislio.

Attached Files

#34 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 07 March 2023 - 21:20

Nije problem što si jače stegao, već što si ga nategao, pa je usled temp dilatacije pukao na najslabijem delu. Uvek kada postavljaš auspuh gledaj da sve ravnomerno stežeš, malo pozadi na nosaču malo na grani, pa onda opet malo pozadi, i napred.. čak štaviše kad već dotegneš na cilindru onda popusti natrag na nosaču do polovine malo mrdni rukom pa ponovo pritegni.. i isto tako na cilindru opet popusti malo pa pritegni.. to je sve da bi se auspuh namestio u centru i mogao da diše kada krene dilatacija na temp.. Ako vidiš da se negde previše napinje onda smišljaj platne odstojnike i počni sve iz početka...

#35 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 17 March 2023 - 19:26

Auspuh sredjen zavaren,bilo je grlo neravno pa sam ga poturpijao zato nije dobro nalegao na cilindar i dihtovao.Danas krenuo da montiram plastike upalim ga na leru odradio 2x po 15 tak min kad nešto poče zveckati u auspuhu,i začu se neko krljanje u cilindru i skuter se ugasi.Skinem svecicu kad opiljak metala na navoju viri.Vrv da je zalepio,sutra cu skinuti cilindar da vidim sta se desilo.

#36 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 17 March 2023 - 19:29

Evo i slika.

Attached Files

#37 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 18 March 2023 - 00:09

Tesko da je zalepio na leru. Pre ce biti da je izletio osigurac bolcne ili se razletio iglicasti. Kako god havarija pa ne gine rasklapanje blokova

#38 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 18 March 2023 - 07:46

Meni deluje kao čelik, a to je ili karika ili komad kaveza igličastog

#39 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 18 March 2023 - 11:06

Lauda,Mario bili ste u pravu iglicasti se raspao,osiguraci bolcne su ostali na svom mestu.U pitanju je Koyo iglicasti,bio sam bas pisao u vezi ovog iglicastog da sam citao negde na forumu da su losi i da se raspadnu,par njih je imalo takvo iskustvo nakon ni 100 tinak predjenih km,.Sreća pa nije neka velika steta cilindar bez riseva,stradao klip pri vrhu kod karika.E sad dosta toga sam izvadio sa magnetićem iz bloka da li rizikovati bez rasklapanja masine nabaciti novi klip,iglicasti i sklopiti cilindar?

#40 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 18 March 2023 - 11:10

.

Attached Files

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users