1
Gordon Jennings - Two stroke tuners handbook
Started by Mario, Jan 05 2011 06:28 PM
17 replies to this topic
Posted 05 January 2011 - 18:28
Posted 02 February 2011 - 21:59
Au Doture, sad si nam *ebo kevu, ko do sad nije naučio engleski evo mu prilike.
Posted 02 February 2011 - 22:38
ovo je jedna od najozbiljnijih knjiga za 2T tuning, a najmanje što sam mogao da uradim za sve koliko smo naučili je da čoveku posvetim jedan dobar topic, kao i da ohrabrim sve buduće tunere da se ova knjiga čita i po 10 puta...
Posted 21 September 2013 - 21:32
I rece Jennings: "Manje je manje, vise je vise, kao sto logika govori."
Naime, sa 3,3% mesavinom Castrol R40 ulja i 98 oktanskog benzina je dobio 10% manju snagu nego sa preporucenih 5% (24,5ks naspram 26,9), dok je sa 6,6% dobio 27,3ks! Testovi su pokazali da je klip na testu sa najvise ulja bio najcistiji i u najboljem stanju, dok je onaj sa 3,3% imao ostecenja suknjice i cela klipa, vise se potrosio...
Pitam se zasto svi, pa cak i oni sa High-end cilindrima mesaju samo 2% kad je uocena tolika prednost jace mesavine?
Naime, sa 3,3% mesavinom Castrol R40 ulja i 98 oktanskog benzina je dobio 10% manju snagu nego sa preporucenih 5% (24,5ks naspram 26,9), dok je sa 6,6% dobio 27,3ks! Testovi su pokazali da je klip na testu sa najvise ulja bio najcistiji i u najboljem stanju, dok je onaj sa 3,3% imao ostecenja suknjice i cela klipa, vise se potrosio...
Pitam se zasto svi, pa cak i oni sa High-end cilindrima mesaju samo 2% kad je uocena tolika prednost jace mesavine?
Posted 21 September 2013 - 22:03
Написана књига пре ~40 година, уље је за то време сигурно постало пуно боље.
Posted 23 September 2013 - 20:19
Boza je u pravu, bolja ulja, bolji materijali - legure za klipove , a narocito nove tehnologije za izradu karika...
A, koliko je Mario u pravu sa onim da se mora citati i po deset puta , govori i moj primer , da neke stvari citam i po ne znam koliko puta dok mi nesto ne bude jasno , a cesto to nocu u nekom polusnu , kad plitko spavam , preplicem po glavi zasto je to tako ...na kraju , sve se shvati , pre ili kasnije , ucenje je proces koji traje , nista ne moze preko noci...
A, koliko je Mario u pravu sa onim da se mora citati i po deset puta , govori i moj primer , da neke stvari citam i po ne znam koliko puta dok mi nesto ne bude jasno , a cesto to nocu u nekom polusnu , kad plitko spavam , preplicem po glavi zasto je to tako ...na kraju , sve se shvati , pre ili kasnije , ucenje je proces koji traje , nista ne moze preko noci...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users