Jasem ja juce mog MATICA, idem nesto da pazarim , na jedno 300-400 m od mog servisa, posle kruznog toka, autobusko stajaliste, na njemu (nepravilno - ne sme se ) parkiran beli PEUGEOT, onaj pandurski, kad ono dva pandura entuzijaste, kontrolisu saobracaj izmadju dve kise...sa zaustavne trake za autobus ovaj jedan je taman otpratio neka kola koja je kontrolisao, a ovaj drugi video jadnika (mene ) na MATICU i pomislio aj` sad malo da ga driblam...pruzio onu njegovu vaspitnu palicu ispred mene, ja sta cu- stati moram...ugasio motor, digao vizir, lonac je naravno bio na glavi, ono standardno , ljubazno DOBAR DAN, (e, jes` mi dobar, kad si me zaustavio i oces da me driblas, mislim u sebi ), otpozdravio ja, DOKUMENTA MOLIM sledila je naredba zapovednicki, ja se masih za zadnji dzep i izvadim sve sto imam u onom novcaniku za dokumenta...posto nije dugo vadjen,nije ni `apdejtovan`, odnosno, nisam ni siguran sta imam , a sta nemam unutra...dam ja njemu sve tako, pa nek` on bira sta hoce...VOZACKA, jeste to vi? Da ja sam, jel` treba da skinem ovaj lonac sa glave? Ne, ne , ne mora, jeste pili nesto? Nisam druze- cak ni vode u zadnjih 2 sata...jel` treba da duvam? Pristajem ja na sve, dok ovaj drugi obilazi oko mopeda i kao gleda saobracajnu i uporedjuje (ja mu dao od kola, a vidim da je nije ni otvorio)...mislio sam da ce me malo zekiti zbog toga sto nemam zadnji katadiopter na svetlu, davno je otpao , al` sijalica radi, ali nista nije rekao...
Nisam duvao, verovali su mi, valjda sam ostavio dobar utisak, ko zna, vratise mi dokumenta uz ono HVALA LEPO, SRETAN PUT i tu se mi razidjosmo lepo k`o ljudi...
Eto, bliski susret sa zivotinjama koje imaju rep sa strane, nisu me zaustavljali godinama, a kad sam se vratio uzmem da isproveravam sta sve imam u tom novcaniku za dokumenta...bilo je tu svakakvih gluposti, cak sam nasao i saobracajnu od MATICA, od skutera, atest od gasa, neke stare polise, kartice od METROA, TEMPA. neke dozvole za asov, lopatu i ko zna za cega...ako nista drugo , jedina korist od ovog zaustavljanja je `azuriranje` dokumenata- pola od toga sam pobacao i odmah tanje u zadnjem dzepu...
UZDRAVLJE I NOSITE DOKUMENTA SA SOBOM I KACIGU NA GLAVU...