Kada smo dosli kuci ja i PopovicNS poceli smo da gledamo po oglasima,i najjeftiniji pocket koji smo pronasli kostao je 130e,iako nam cena nije odgovarala odlucili smo da skupimo pare i da ga kupimo na letnjem raspustu.
Proslo je par dana od toga i situacija se pomalo i ohladila,vracao sam se sa drugaricom iz skole i spomenem joj pocket bike,i ona kaze da njen brat ima to,da ga je vozio par puta i da samo stoji u dvoristu i skuplja prasinu.Dva dana posle toga smo se dogovorili sa njenim bratom,nasim komsijom da nam on proda pocketa,i rekao je da ga je platio 200e na najlon pijaci pre 2 godine i da su ga vozili 2 puta i da bi nam ga dao za 50e,otisli smo sutradan da ga pogledamo i iskreno upali smo u bedak,bio je prekriven prasinom,obe gume su bile izduvane,nije imao lanac i na kraju svega nije mogao da upali,rekao nam je da ga odnesemo,da probamo da ga upalimo da vidimo koliko su delovi i ako je preskup da ga vratimo,a ako nam odgovara da mu damo tih 50e,sto je vrlo drugarski od njega.
Doterali smo ga u moj podrum i poceli da rasklapamo,proverili da li svecica baca varnicu,kompresija je bila dobra,pa smo zakljucili da je do karburatora.
Skinuli smo karb i produvali ga na kompresoru,namontirali ga i nije hteo da upali,onda smo ga opet skinuli,ali smo sad uzeli i proverili usis,lamelice su bile slepljene,i karburator je punio gorivo u kadicu ali ne i gde treba,pa smo opet produvali karburator,namontirali sve i upalio je.
Evo i nekih slika dok smo radili:

Kada smo dosli sebi od srece poneli smo ga na pumpu da naduvamo gumu,i prednju smo naduvali bez problema,medjutim zadnja guma se osusila i skupila i nikako nije mogla da nalegne na felnu,ceo dan smo se dr*ali sa njom i sutradan je odneli kod vulkanizera koji nam je uzeo 350 dinara i zalepio je silikonom za felnu da ne pusta vazduh,ali je posle 2 sata bila izduvana kao i pre.
Problem sa gumom nam je dodao jos jednu stavku na popis delova,trazili smo lanac u skoro svim prodavnicama u gradu i nismo uspeli da ga pronadjemo,onda smo otkrili da aleksandar iz leskovca prodaje delove za pockete i pozvali ga,rekao nam je da je guma 15 eura i lanac jos 15,to je vec 30e na onu cenu od 50 za motor,kada su nam sve opcije propale zvali smo ga da nam posalje delove ali se nije javio 2 puta i u medjuvremenu naisao je caletov prijatelj i mi mu pokazemo masinu kazemo mu sta nas muci i on kaze da zna coveka iz zrenjanina koji je uvozio pockete dugo i da on sigurno ima delove,narucili smo zadnju gumu i lanac i izaslo nas je 25e.Delovi su stigli juce i sve je namontirano na pocketa.Sinoc smo ga prvi put provozali i u toku tih pola sata vec smo dobili ponudu da ga prodamo za 100e,to naravno ne dolazi u obzir.
slike:
ovde se delimicno vidi kako guma ne naleze na felnu

montaza lanca i tocka

Jutros sam namestio sve plastike i zalepio tri nalepnice,danas smo se ceo dan vozali i neverovatno koliko je zanimljivo voziti ovu skalameriju,gde god da prodjes masa se okrece http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png
U planu je jos farbanje rama i plastika,ram ide u crnu a plastike u belu boju i onda cemo mu izraditi nalepnice,odlucili smo da bude cbr replika,posto je vec u nekom pokusaju repsol replike,ali o tom po tom posto ga jos uvek nismo platili http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

To je to za sad,bice updateova kako bude napredovao rad.