Jump to content

Pocket Rocket

5 replies to this topic

#1 Vidaric

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 3 posts
  • MestoNovi Sad, Klisa

Posted 28 May 2011 - 20:02

E ovako,pre dve nedelje sam bio u prilici sa drustvom da probam pocket bike,i posle par krugova od 5 minuta,sve je bilo jasno,morali smo da ga kupimo!
Kada smo dosli kuci ja i PopovicNS poceli smo da gledamo po oglasima,i najjeftiniji pocket koji smo pronasli kostao je 130e,iako nam cena nije odgovarala odlucili smo da skupimo pare i da ga kupimo na letnjem raspustu.

Proslo je par dana od toga i situacija se pomalo i ohladila,vracao sam se sa drugaricom iz skole i spomenem joj pocket bike,i ona kaze da njen brat ima to,da ga je vozio par puta i da samo stoji u dvoristu i skuplja prasinu.Dva dana posle toga smo se dogovorili sa njenim bratom,nasim komsijom da nam on proda pocketa,i rekao je da ga je platio 200e na najlon pijaci pre 2 godine i da su ga vozili 2 puta i da bi nam ga dao za 50e,otisli smo sutradan da ga pogledamo i iskreno upali smo u bedak,bio je prekriven prasinom,obe gume su bile izduvane,nije imao lanac i na kraju svega nije mogao da upali,rekao nam je da ga odnesemo,da probamo da ga upalimo da vidimo koliko su delovi i ako je preskup da ga vratimo,a ako nam odgovara da mu damo tih 50e,sto je vrlo drugarski od njega.

Doterali smo ga u moj podrum i poceli da rasklapamo,proverili da li svecica baca varnicu,kompresija je bila dobra,pa smo zakljucili da je do karburatora.
Skinuli smo karb i produvali ga na kompresoru,namontirali ga i nije hteo da upali,onda smo ga opet skinuli,ali smo sad uzeli i proverili usis,lamelice su bile slepljene,i karburator je punio gorivo u kadicu ali ne i gde treba,pa smo opet produvali karburator,namontirali sve i upalio je.

Evo i nekih slika dok smo radili:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Kada smo dosli sebi od srece poneli smo ga na pumpu da naduvamo gumu,i prednju smo naduvali bez problema,medjutim zadnja guma se osusila i skupila i nikako nije mogla da nalegne na felnu,ceo dan smo se dr*ali sa njom i sutradan je odneli kod vulkanizera koji nam je uzeo 350 dinara i zalepio je silikonom za felnu da ne pusta vazduh,ali je posle 2 sata bila izduvana kao i pre.
Problem sa gumom nam je dodao jos jednu stavku na popis delova,trazili smo lanac u skoro svim prodavnicama u gradu i nismo uspeli da ga pronadjemo,onda smo otkrili da aleksandar iz leskovca prodaje delove za pockete i pozvali ga,rekao nam je da je guma 15 eura i lanac jos 15,to je vec 30e na onu cenu od 50 za motor,kada su nam sve opcije propale zvali smo ga da nam posalje delove ali se nije javio 2 puta i u medjuvremenu naisao je caletov prijatelj i mi mu pokazemo masinu kazemo mu sta nas muci i on kaze da zna coveka iz zrenjanina koji je uvozio pockete dugo i da on sigurno ima delove,narucili smo zadnju gumu i lanac i izaslo nas je 25e.Delovi su stigli juce i sve je namontirano na pocketa.Sinoc smo ga prvi put provozali i u toku tih pola sata vec smo dobili ponudu da ga prodamo za 100e,to naravno ne dolazi u obzir.

slike:

ovde se delimicno vidi kako guma ne naleze na felnu
Posted Image

montaza lanca i tocka

Posted Image

Posted Image

Jutros sam namestio sve plastike i zalepio tri nalepnice,danas smo se ceo dan vozali i neverovatno koliko je zanimljivo voziti ovu skalameriju,gde god da prodjes masa se okrece http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

U planu je jos farbanje rama i plastika,ram ide u crnu a plastike u belu boju i onda cemo mu izraditi nalepnice,odlucili smo da bude cbr replika,posto je vec u nekom pokusaju repsol replike,ali o tom po tom posto ga jos uvek nismo platili http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

Posted Image

Posted Image

To je to za sad,bice updateova kako bude napredovao rad.

#2 pallermo

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 83 posts
  • MestoMade in Belgrade

Posted 28 May 2011 - 20:11

Zadnja slika nije dobro postavljena, double post btw. Inace...makina superiska http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png Ja cu mozda takodje da nabavim jednu od rodjaka kome ne treba, a isti doneo iz Nemacke...Videcu uskoro kad odem do njega.

#3 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 May 2011 - 23:36

svaka vam čast! Motor super izgleda...te pare sigurno vredi...Kako je sedeti na njemu, voziti ga?? Uopšte kako ide motor?

#4 Vidaric

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 3 posts
  • MestoNovi Sad, Klisa

Posted 29 May 2011 - 00:25

Hvala,pa ono cudan je polozaj i sve vibrira kao da si seo na ves masinu dok radi centrifuga otprilike http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png kada sidjem sa njega noge mi budu ukocene neko vreme,ali dogovorio sam se sa burazerom da nam uradi produzene fuzastere pa cemo videti kako ce onda biti,verujem da ce biti udobniji http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png ide kao lud i dize se u nenormalne obrtaje,a i poprilicno je glasan.
Inace slucajno sam dva puta postavio temu,izvinjavam se.

#5 PopovicNS

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPeugeot jet force c-tech

Posted 31 May 2011 - 00:21

danas smo merili i pocket ide ravno 40 km/h po gps-u :) :)

#6 PopovicNS

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPeugeot jet force c-tech

Posted 11 August 2011 - 04:24

moze lock motrce je prodato... :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users