Jump to content

Kratka pitanja i odgovori

• This topic is locked This topic is locked
5335 replies to this topic

#141 Styler master

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 7 posts
  • MestoBor
  • VozimSprint Exactly 50 cca

Posted 29 August 2011 - 23:49

Auuu gde ja odoh http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif :D To samo dokazuje koliko jos trebam da naucim..
Alien upravu si,hteo sam sve odjednom a to se naravno ne moze :D Lepo ljudi kazu ,,Naucen se niko jos rodio nije" :D Pocecu za sada sa Trekom,malo paznje da posvetim prenosu i da turim neki bolji CDI. Aj javljam vam se cim to obavim (ili ako mi eventualno zatreba neki savet od vas) Hvala svima na Vasem izdvojenom vremenu,i na sto ste mi skrenuli paznju na neke stvari :D :D

#142 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 August 2011 - 06:39

postavi temu u moj skuter odeljku, ubaci jednu sliku skutera, i tamo možeš da vodiš svoj projekat, slobodno pitaj za sve

#143 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 30 August 2011 - 09:00

STYLERU, ma ici ce to sve, samo malo strpljenja, s obzirom da je sezona sad vec dosta odmakla, mozda je najbolje zavrsiti je sa nekom rezonom (dobro razmisljas - neki TREK ), a onda ces morati da cackas i oko prenosa (rolnica)...tu pokupis (neophodno) iskustvo, a zimu iskoristis za citanje foruma ...onda na prolece vec znas sta hoces, pa se u to i upustis, onda pocinje prava igranka...ma , forum je MAJKA... sve znanje ovoga sveta je skupljeno ovde... http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/thumbup.gif

#144 SciFratello

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 139 posts
  • MestoBeograd
  • VozimCPI Hussar, CPI SM 50

Posted 31 August 2011 - 18:56

Sinoć sam na nejakog Hussara napakovao: sebe (60tak kg), gospodžu (50tak kg) + možda desetak kilograma raznovrsnog espapa iz obližnje bakalnice 'strateški' raspoređenih po kesama prikačenim za onu kuku napred na stubu što je ima, odnosno po patosu skutera. Nismo se vozili daleko, svega 3-4km, al' mi je u jednom trenutku zadnji točak počeo da 'preskače' ida nešto lupa otpozadi, kao da je, ne daj bože, guma bušna. I nije bila bušna, a kad sam otpakovao gospodžu i kese, lupanje&preskakanje je prestalo.
Jutros sam ga upalio da krenem na posao, preš'o 50m, opet... http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/0ljut2.gif Ugasim ga, krenem da ga guram nazad ka garaži i konstatujem da mi se u jednom trenutku rotacije zadnjeg točka aktivira kočnica??? Na kratko, dovoljno da 'preskoči'. Odvijem sajlu skoro skroz, da zadnja ne hvata skoro uopšte. U prvi mah je pomoglo, ali se kasnije, kad sam se s posla vraćao, sve to ponovilo, doduše sa mnogo manjim intenzitetom. Zna li neko šta, kako? Da nije jedan od paknova zalepio ili se možda otkačio feder što ih drži?
Danke schoen

#145 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 September 2011 - 05:55

skini da vidiš, možda je pukla jedna oprugica ili slično

#146 SciFratello

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 139 posts
  • MestoBeograd
  • VozimCPI Hussar, CPI SM 50

Posted 01 September 2011 - 09:21

Skinuo sinoć. Prekontrolisao, sve na mestu. Preštelovao malo, vratio točak, probao, čini mi se da je sve kako treba.

#147 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 September 2011 - 19:57

El zna neko koji remen ide na peugeot speedfight 2 LC?
I koje rolnice su bolje za serijalu,el 8 ili 8.5g(serijske su valjda 9g)

#148 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 25 September 2011 - 17:55

Skuter nece da mi upali i dok kurblam odjednom izadje neki vazduh pod pritiskom na auspuh...zbog cega se to desava?

#149 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 September 2011 - 18:11

Meni lici na struju...meni se isto tako desavalo kad nisam spojio masu,pa proveri to...mnogo je slaba varnica i ne moze da sastavi,ali ipak pukne kad se nakupi goriva u auspuhu...

#150 MarkoBG

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 112 posts

Posted 25 September 2011 - 18:43

Zna li neko nesto o ovoj remenici http://shop.motobike.../prod_8241.html
Konkretno mislim na ove kanale...sa slike bih rekao da ima pod 3 razlicita ugla

#151 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 25 September 2011 - 21:46

View PostMarko-Sprint, on 25 September 2011 - 18:43, said:

Zna li neko nesto o ovoj remenici http://shop.motobike.../prod_8241.html
Konkretno mislim na ove kanale...sa slike bih rekao da ima pod 3 razlicita ugla

Da - tako i treba da bude-al treba proveriti koji je precnik kod tebe -33 ili 34...

#152 MarkoBG

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 112 posts

Posted 25 September 2011 - 22:11

View Postcvele, on 25 September 2011 - 21:46, said:

Da - tako i treba da bude-al treba proveriti koji je precnik kod tebe -33 ili 34...
ok...provericu
nego znas li o kojim se uglovima radi izrazeno u stepenima

edit-trebalo bi da je 34...33 je na polutkama sa 105mm kvacilo

#153 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 26 September 2011 - 06:45

View PostMilos96, on 11 September 2011 - 19:57, said:

El zna neko koji remen ide na peugeot speedfight 2 LC?
I koje rolnice su bolje za serijalu,el 8 ili 8.5g(serijske su valjda 9g)

S41PLAT010 Kaiš skuter 765x8.3x17.5 Peugeot Speedfight.Vivacity. Jet Force Athena platinium rolnice 8,5gr

#154 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 26 September 2011 - 13:38

View PostMarko-Sprint, on 25 September 2011 - 22:11, said:

ok...provericu
nego znas li o kojim se uglovima radi izrazeno u stepenima

edit-trebalo bi da je 34...33 je na polutkama sa 105mm kvacilo
Zavisi od godista i nije bitno kvacilo ..Athenin torque kod mene je 33mm,sa dva ugla uz 4 kanala...Merio sam ja kod mene i sasvim su ok i za serijalu+ auspuh...
http://svet-skutera....indpost__p__194

#155 Marko_VA

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 27 September 2011 - 23:06

Imam Yamahu Neos 50 cc.. Imam problema nece da mi predje 60 km/h.. Dosta njih mi prica da imam blokadu ali mene interesuje kako da je skinem i gde se ona nalazi ? Svaki odgovor ce mi dobro doci.. Hvala svima unapred !

#156 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 27 September 2011 - 23:41

View PostMarko_VA, on 27 September 2011 - 23:06, said:

Imam Yamahu Neos 50 cc.. Imam problema nece da mi predje 60 km/h.. Dosta njih mi prica da imam blokadu ali mene interesuje kako da je skinem i gde se ona nalazi ? Svaki odgovor ce mi dobro doci.. Hvala svima unapred !

probaj malo da koristiš search opciju pa ako ne nađeš odgovore onda ćemo ti pomoći, al siguran sam da ima dosta o tome pisano na forumu!!!

#157 Marko_VA

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 27 September 2011 - 23:56

Ima bas o dosta motora pisano,skoro o svoim,prelistao sam sve,ali nikako ne mogu da nadjem negde da je pisano o Yamahi Neos.. A ne znam da li je isto za ovaj motor i neki drugi ovo sto mene interesuje.. Licno mislim da nije,ali ne znam opet.. Nadam se da razumes sta hocu da kazem..

#158 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 28 September 2011 - 08:48

View PostMarko_VA, on 27 September 2011 - 23:56, said:

Ima bas o dosta motora pisano,skoro o svoim,prelistao sam sve,ali nikako ne mogu da nadjem negde da je pisano o Yamahi Neos.. A ne znam da li je isto za ovaj motor i neki drugi ovo sto mene interesuje.. Licno mislim da nije,ali ne znam opet.. Nadam se da razumes sta hocu da kazem..
Sto se blokada tice,kod svih skutera je isto.

#159 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 28 September 2011 - 09:28

vidi Neos je isti kao i Aprilia SR AC ( vazdušno hlađena ), to je minareli agregat, upamti, kada bilo šta budeš hteo da kupiš tražićeš za Minareli AC...

od blokada ima sledeće
- slepo crevo na auspuhu.. to je onaj kao ispust na grani auspuha navaren dužine 10-15cm i zavaren, njega treba odseći i zapušiti rupu, mislim zavariti sa parčetom metala istog promera kao što je ta cev bila... ovako slično izgleda kao na slici

Posted Image

- na variomatu moguće da ima prsten, kada skineš deklu sa strane videćeš sa leve strane vetilator

Posted Image

možda će ti i ovaj link biti od koristi,

http://svet-skutera....la-i-variomata/

ako ne uspeš da odvrneš, otreraj do nekog majstora koji ima vazdušni pištolj, pa sa njime, kako skineš taj ventilator variomata (ventivar) videćeš na bolcni jedan prsten koji je graničnik izlaza remen-a

Posted Image

njega skini...

sada probaj kako ti ide motor i ako bude još slabašan, treba prekopati da li su radili nešto u zadnje vreme i na karburatoru, mada ranijih godina minarelli nije blokirao karburator, pa ja na tvom mestu to sada ne bih dirao

#160 Marko_VA

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 28 September 2011 - 10:29

View PostMario, on 28 September 2011 - 09:28, said:

Hvala puno na ovome,sada imam nekog posla pa mi je potreban motor,popodne cu ovo uraditi bas kako si mi rekao.. Pa javljam rezultate.. Jos jednom hvala ! Ako mi nesto ne bude jasno pisem

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users