Jump to content

Kratka pitanja i odgovori

5335 replies to this topic

#4661 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 09 May 2018 - 18:14

Frend ima NRG Power serijskog, upalila se lampica od ulja i negasi se. Ulje je nasuto, sve radi al se ne gasi lampica. Probao je skuter naginjati, provozati se jer sam mislio da je plovak zapeo međutim isto stanje i dalje. Ima tko kakav savjet još šta se može pogledati? Jedino je akumulator dosta slab od stajanja, da nije do toga?

tnx

Edited by Pupo, 09 May 2018 - 18:22.

#4662 Koce

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • MestoKumanovo,Makedonija
  • VozimAprilia SR50R

Posted 11 May 2018 - 14:43

Aprilia sr 2007god piaggio masina injection, sta treba sve da se promeni da se prebaci na karburator?Posted Image

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

#4663 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 11 May 2018 - 15:23

View PostPupo, on 09 May 2018 - 18:14, said:

Frend ima NRG Power serijskog, upalila se lampica od ulja i negasi se. Ulje je nasuto, sve radi al se ne gasi lampica. Probao je skuter naginjati, provozati se jer sam mislio da je plovak zapeo međutim isto stanje i dalje. Ima tko kakav savjet još šta se može pogledati? Jedino je akumulator dosta slab od stajanja, da nije do toga?

tnx

Moze biti do akumulatora,al ja bi svakako provjerio plovak.Moras skinuti desnu bocnu i onu kod nogu,da bi skinuo bocnu ide ona mala na repu,a da bi skinuo ovu kod nogu moras onaj poklopac sa sredine izvaditi.Ide jako jednostavno,za 5min se skine.

Odserafis bocni seraf s tanka ulja,naspanas ga prema sebi i icupaj plovak van.Sistem je prost ko pasulj,pa izvidi jel odraduje svoj posao.Kad se spusti i spoji s donjim limom pali lampicu kad se podigne gasi.

Reci frendu da pazi s rezervom ulja,kod powera je rezerva samo 1dcl...

#4664 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 11 May 2018 - 19:49

Koja je max. brzina kod kineza u stok varijanti i sa produzenim prenosom koju ste postigli?

#4665 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 May 2018 - 20:38

Slabo je ko produživao prenos na stock postavci, uglavnom su projekti išli rezonantni auspuh i nakon toga ili u paru aftermarket variomat...

#4666 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 11 May 2018 - 20:44

Jbg nisam se lepo izrazio,mislio sam na diferencijal.

#4667 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 May 2018 - 20:45

View PostKoce, on 11 May 2018 - 14:43, said:

Aprilia sr 2007god piaggio masina injection, sta treba sve da se promeni da se prebaci na karburator?Posted Image

Moze fuserski samo da se zameni glava, iskljuci pogon air kompresora i postavi karburator, mora se zadrzati instalacija od injectiona kao i slagati exu da tps postoji i radi, ali je problem u velikoj potrosnji i sto salabo ide ako se zadrzi elektronika za rad cdi-a.

Da bi se sve uradilo kako treba, treba zameniti radilicu, desnu (malu) polutku bloka, namotaje, magnet, glavu, postaviti karburator i sve to prikljuciti na instalaciju od karba.
Postoji i razlika u alanseru i bedexu ali je zanemariva, ne smeta, moze da se vozi normalno i takodje purejet dekla nema kurblu, ako ti je to presudno...

Postoji tema na forumu u kojoj je Goggyso preradio jednu SR na karburator, pogledaj.

View PostKoce, on 11 May 2018 - 14:43, said:

Moze fuserski samo da se zameni glava, iskljuci pogon air kompresora i postavi karburator, mora se zadrzati instalacija od injectiona kao i slagati exu da tps postoji i radi, ali je problem u velikoj potrosnji i sto salabo ide ako se zadrzi elektronika za rad cdi-a.

Da bi se sve uradilo kako treba, treba zameniti radilicu, desnu (malu) polutku bloka, namotaje, magnet, glavu, postaviti karburator i sve to prikljuciti na instalaciju od karba.
Postoji i razlika u alanseru i bedexu ali je zanemariva, ne smeta, moze da se vozi normalno i takodje purejet dekla nema kurblu, ako ti je to presudno...

Postoji tema na forumu u kojoj je Goggyso preradio jednu SR na karburator, pogledaj.

#4668 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 May 2018 - 20:48

View PostDjomla, on 11 May 2018 - 20:44, said:

Jbg nisam se lepo izrazio,mislio sam na diferencijal.
Dobro si se izrazio prvi put, diferncijal je mehanizam na kolima koji omogucava zaseban rad svakog od pogonskih tockova, na skuteru je reduktor prenosnog odnosa.

Mario ti je odgovorio, slabo je ko postavljao produzenje odnosa zupcanika reduktora, uglavnom su kolege postavljale rezo spuh i variomat.

#4669 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 11 May 2018 - 20:56

Koliko moze da se izvuce bez diranja reduktora to me zanima?

#4670 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 11 May 2018 - 21:02

Kod nas na baotiane do 100ku gps max neznam sad dali keeway i ostala china imaju isti odnos sa kinezima nikad neznas. Ovo pricam sa polutku i vario a stock prenos vise od 75-80 nece jednostavno necini vario.

#4671 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 May 2018 - 21:13

View PostDjomla, on 11 May 2018 - 20:56, said:

Koliko moze da se izvuce bez diranja reduktora to me zanima?
Broj obrtaja agrgata ti diktira krajnju brzinu, a to zavisi od sprege cilindra i auspuha. T6 sa trekom ne verujem da prebaciuje 10000rpm jer trek nije pravljen za visoke obrtaje a to bi bilo mozda 80-85gps-a.

Imas Mariovu temu sa kinezom u Base 70, odlicna, slikovita i dobro objasnjena tema.

Ne secam se, mislim da je NesaBg sa Pedom izvukao 90gps-a, i njegova tema je dobra da prelistas ali se ne secam da li je koristio produzenje prenosa, vozio je Athena cilindar.

Kod minarelija a pogotovu kod kineza je potrebno poigrati se sa variomatom da se dobije dobra izlaznost remena koji je isto uslov za dobru krajnju brzinu jer u vecini slucajeva kais ne izlazi do vrha variomata.

#4672 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 11 May 2018 - 21:15

Hvala puno.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

#4673 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 May 2018 - 21:16

https://svet-skutera...ideo-edition...

Ovaj prvi sa snimka je sa portovanim cilindom 50cc i stock variomatom i prenosom dosao do 79 gps-a...

#4674 fantom

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 304 posts

Posted 19 May 2018 - 08:55

Koje su dimenzije brisača vilice za SR 50 ? Radi se o Marzocchi vilicama.

#4675 Fanste9

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 4 posts
  • VozimTZR 125, Sprint Max

Posted 21 May 2018 - 21:51

Pozdrav ljudi potrebna mi je pomoc

Kad upalim skuter cuje se nekakav zvuk dole kod prenosa(gde je kais).Cujem ja nesto kao kad viljuska udara o tanjir onako polako.

Nista, otvorim poklopac i odmah posumnjam na bendiks.Sad mi je potrebna vasa pomoc jer ja mislim da ovo ne sme da ima ovoliko lufta i da li je to normalno?U cemu je problem i kako bih mogao da resim to.Jos sam i primetio da je ovaj deo dosta izlizan i ne znam da li sme tako da bude Posted Image

Evo snimio sam i zvuk.

#4676 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 21 May 2018 - 22:18

Tu bi trebala da bude opruga koja gura bendiks u zaklopljeno stanje kada se ne okreće.. Kako vidim ti je nemaš pa se zupačanik slobodno šeta i dodiruje o ventivar

#4677 Fanste9

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 4 posts
  • VozimTZR 125, Sprint Max

Posted 21 May 2018 - 22:28

Aha,mislis na ovaj deo gde se vidi samo prazna osovinica kada povucem bendiks unutra

#4678 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 May 2018 - 06:20

Tako je, tu ispod tog poklopca koji ti nemas se nalazi opruga

https://www.google.r...Pyjhga3ovLjO-M:

#4679 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 07 June 2018 - 22:58

Momci koliko bi trebala bit normalna temperatura za normalna voznja dr.evo70 LC, a koliko je kriticna tocka ? Trazio sam u uputstvo, ali ne pise. Nisam nasao neko info na netu...

#4680 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 08 June 2018 - 17:47

6 crta na km/h satu,do 80-85c je prihvatljivo,sve iznad nije dobro.
Najbolje performanse su oko 60ak C.

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users