Jump to content

Yamaha tzr 125

318 replies to this topic

#161 DoN_ViTo

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 74 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 04 August 2011 - 14:58

View PostMilos96, on 03 August 2011 - 20:55, said:

Crko onaj procesor u elektronici,tako da mu nema spasa...videcu da kupim istu ovakvu elektroniku od freeja i da nakacim,sredio sam i obrtaljku samo je ostalo jos gasenje i to je to...

Nego,el normalno to sto mi se lanac mnogo rasteze?Znaci za 50km sam ga vez 3 puta zatezao,i opet je labav...dal je moguce da se tolko brzo trosi?El nece da pukne slucajno?

I jos uvek nisam promenio prednji lancanik,el ima neko ideju kako da odvijem onaj sraf?

e,da,sad sa ovom bobinom mi se RC ventil ne otvara,a on i dalje normalno ide u 11K obrtaja,vuce kao blesav itd...el to znaci da je on otkacen ili sta?A kad dam kontakt on odradi ono,otvori i zatvori,ali u voznji ne otvara uopste,a motor ipak ide dobro...
Za nov lanac je normalno da se u pocetku rasteze tj. trebas ga cesce zatezati!

#162 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 04 August 2011 - 21:53

View PostMilos96, on 04 August 2011 - 10:21, said:

ok,nisam znao da steti motoru...ma kad polako vozim ok je i sa kvacilom,ali pri ostrijoj voznji bas trzne sa kvacilom,a bez njega ne...

Al jbg perlx,elektornika od tzr-a skupa ko djavo,ja te pare jednostavno nemam,pa bolje da se vozim sa freejevom nego nikako http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/icon_biggrin.gif ionako cu jos malo da sredim freeja i onda njemu vracam njegovu elektorniku,i tzra vise necu da vozim....

Lanac sam kupio kod fabijanovica 60e bez o ringa,obican,on kaze da je ok,samo sto se menja na svakih 5000km...a samo lanac kosta 20e,lancanici su JT,al dzabe kad prednji ne mogu da skinem...

Wtf ? http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/blink.png Lanac da se menja na 5k km. LOL. Lanac treba da traje daleko, daleko duze. Kvalitetan.

Aleksandre naravno da picani nece da menjaju bez kvacila iz straha da nesto ostete, ali i tesko da ce isti ti da ga voze do njegovih limita.
Treba samo provaliti kada je najmanje rasterecenje na menjacu i tada presaltati u visu/nizu. Jos nisam cuo da je neko svoj menjac pokidao jer je menjao bez kvacila, a da je u pitanju dobar vozac. Retard ce i kliker da pokvari ako mu das sansu.
Licno mislim da to treba raditi samo pri ostroj voznji i u slucaju pucanja sajle kvacila/gubljenja pritiska u hidraulicnom kvacilu.

#163 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 04 August 2011 - 23:12

Ma kad pogledas 20e nije mnogo na 5000km,ali posto sad imam nove,kvalitetne lancanike ovaj cu da vozim 5000km,pa cu posle da kupim samo lanac,ali neki kvalitetniji,o ring ili tako nesto...ma lanac je sad najmanji problem,nzm sta s ovom strujom da radim...
http://www.125cc-clu...php?f=13&t=3661
nzm dal mozda mogu sam da napravim CDI,kao ovaj sa ovog linka?Pa ne mora da ima promenljivo paljenje,ne verujem da se time mnogo gubi...ako kupim polovan pitanje dokle ce da radi,i dal ce uopste da radi,a za nov nemam para(on je sigurno oko 200e),tako da cu da ubudzim nesto i teraj...sa ovom freejevom ga vozim vec 50km,i jos ne mogu da se nadivim njegovim perfomansama http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

EDIT:On mi je nudio varijantu od 105e i ovu od 60e,lancanici su isti,samo je bila razlika u lancu...naravno odlucio sam se za ovu varijantu od 60e,jer sam se jedv ai za nejga skrpio...ode ceo automatik za jedan obican lanac http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/icon_biggrin.gif

#164 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 04 August 2011 - 23:47

O zaboga ... Sad si rekao sledece "Brate picka si ako ne skocis u bunar sa vodom,a da pritom ne znas da li ima vode dole" U prevodu to rade samo momci kojima mame i tate qpe motor ili koji se jednostavno razbacuju sa parama pa im je svejedno da li ce im crci menjach,jer kad se to desi promenice ceo motor.

#165 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 05 August 2011 - 00:45

Dosta bre vise s tim menjacem...odsad menjam sa kvacilom i to je to,ja sam mislio da je bolje bez kvacila jer manje trzne,mislio sam da manje habam lamele,manje istezem lanac itd...sad mi je to najmanji problem,nzm sta s ovom strujom da radim,menjac mi je najmanji problem...

#166 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 05 August 2011 - 07:35

A sto za promenu ne pozoves Yamaha uvoznika ili njihov zvanicni servis i pitas posto je CDI,umesto sto licitiras sa cenom?

#167 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 05 August 2011 - 08:54

taj na slikama je običan cdi kao i ovaj od free-ja..

#168 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 05 August 2011 - 10:09

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Evo ga moj,el ovaj sa tim pormenjljivim paljenjem?

Ne interesuje me uopste koliko je nov jer ispod 100e nije,a ja te pare nemam http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/wink.png

#169 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 05 August 2011 - 10:32

jeste ispod 100e , pogledaj malo po oglasima , zovi fabijanovica , kenca iz aleksandrovca itd to ne sme da bude preko 50-60e

#170 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 05 August 2011 - 12:57

Ma ako ima za 50-60e to onda nije problem,al ja naso neki oglas za polovan CDI 100e pa sam se isprepadao http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/wink.png

Aj zovem odma fabijanovica...

#171 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 05 August 2011 - 14:27

taj tvoj je sa epromom vidi koliki integralac oči da izbije, moraš takav kupiti

#172 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 05 August 2011 - 14:48

View PostMario, on 05 August 2011 - 14:27, said:

taj tvoj je sa epromom vidi koliki integralac oči da izbije, moraš takav kupiti

e sad si mi sve reko ;)

Ma nije bitno sa cim je,ako je,kako sale kaze,50-60e onda cu da kupim original za yamahu tzr 125 1993god i ne mislim vise o tome...

#173 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 05 August 2011 - 22:15

Ili vidi nov/polovan ili sa nekim elektronicarem da ti izradi.

I da, nezno u drugu i iz druge (yamaha savet ;) ).

Aleksandre koliko si menjaca video koji su crkli zbog menjanja bez kvacila ? Ili cuo makar proverenu pricu ?
Ja za sada ni za jedan. Video sam ih vise koji su popucali zbog nedostatka ulja, ali tu ni ostatak agregata nije bio upotrebljiv posle.
I za dva yamahina (zadnjacenje + yamahina druga brzina) gde je stradao samo zubcanik druge brzine.
Jos nisam cuo da je nekome zveknuo menjac jer je menjao bez kvacila.
http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/wink.png

#174 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 06 August 2011 - 06:16

na 2t najmanje skodi to saltanje bez kvacila , na mx trkama se cvaje saltaju bez kvacila i to bez problema... na visokim obrtajima kvacilo i ne stigne sasvim da odvoji rad motora/menjaca ... jos ne znam da se nekome sjebao menjac zbog toga ... manite se prica rekla kazala

#175 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 06 August 2011 - 09:28

i kako sad da menjam?Nije meni nikakav problem da stisnem kvacilo,samos to sam mislio d aje bolje bez kvacila...

Nego el isit CDI od TDR i TZR?EL od TDR ima promenljivo paljenje kao ovaj moj?

#176 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 06 August 2011 - 10:04

eprom se zove taj čip ili integralno kolo koje daje mape paljenja, a verovatno je i onaj ventil na izduvnom kanalu sa istim kontrolisan... tako da kupuj originalni od tzr-a nemoj da kombinuješ i da mešaš

#177 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 06 August 2011 - 10:14

Ali TDR valjda ima potpuno isti agregat?

EDIT:Ako su isto godiste...tako da bi i taj eprom trebao da bude isti...

#178 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 16 August 2011 - 21:49

Svetlo mi se na velikim obrtajima skoro ugasi,znaci ne vidim nocu uopste put ispred sebe,ko pozicija,a kad usporim i spsutim obrtaje svetli normalno,i kad je ugasen svetli normalno...do cega to moze da bude?

#179 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 16 August 2011 - 22:58

regler

#180 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 17 August 2011 - 17:25

Sta,otiso?I sta da radim s njim?El treba nov?El smem ovako da ga vozim?Akumulator puni lepo,po djacim gasom ode do 15V...

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users