Jump to content

Yamaha tzr 125

• This topic is locked This topic is locked
318 replies to this topic

#81 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 23:16

pa jeste ozbiljno,al jbg...vozi mi se yamaha :) ma koji crni god dana,samo lanac da kupim,da ga ofarbam,retrovizore,zmigavce i teraj :)

#82 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 23:46

Sad samo razmisljam kako da zakrpim plastike,oe bocne su skroz popucale,a da stvar bude jos gora vide se sa unutrasnje strane...tako da nemam ideju kako to da zakrpim...isto vazi i za onu masku izpod vizira,i ona je pukla na nekoliko mesta,a vidi se sa unutrasnje strane...el moze plasticar da uradi da bude sto manje primetno,tj da bude sto manje grbina,a onda je samo ofarbam sa unutrasnje strane...ili jos bolje neku crnu samolepljivu foliju da stavim iznutra...

#83 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 09 July 2011 - 00:00

View PostMilos96, on 08 July 2011 - 23:03, said:

Ma jbmti ovja motor kad za jedan pisljivi lanac iskucasmo 4 strane :) te o ring,te x ring,sad se odjednom pojavi nijedan ring... :) na kraju ima jednu sipku da povezem od malog do velikog lancanika i teraj bato...ako mogu lokomotive sto nebi mogla jedna obicna yamaha :)

SALLE,koju cvajku ti imas???

RS125 , radjena u IT , Polini 154cc kit, 38mm mikuni karb, DLR auspuh, denso struja,kvacilo, zlo ... okacicu slike cim je sredim jer sam imao udes sa njom pre 3 nedelje

#84 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 July 2011 - 01:01

ahah znao sam da SALLE krije 125-icu u šteku.... http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/sign0020.gif

#85 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 09 July 2011 - 08:46

u jbte,kako li ce to da ide :)

PS koliko kosta taj polini KIT za tzr? http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif

#86 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 09 July 2011 - 22:35

Nasmirgla se ja danas...potosio sam ceo set poliestera,sad tek vidim kolko su plastike lose...iskrpio sam sve,sad polako popunjavam rupice...nego,el hoce poliester da se stegne bez ucvrscivaca?Sad kad sam naneo spric git primetio sam jos jednu pukotinu,a nestalo mi je ucvrscivaca,i onda sam stavio samo cist poliester sa mrezicom...pa me interesuje el ce da se stegne do ujutru?

Inace,ram je u extra stanju,nema ni najmanju ogrebotinu,steta bi bilo da ga farbam,tako da on ostaje ovako,plastike idu u akrilnu crnu i to bi bilo to...neka nalepnica,ovo ono i ima da bude najepsi motor u smederevu :)

I jos jedno pitanje,el treba da zamenim ulje u menjacu,koje da sipam,i kako da znam koliko da sipam?

#87 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 09 July 2011 - 23:03

pa sto sa poliesterom jbt ... ne valja , mnogo je kruta veza i puca, i kad budes sve ofarbao ima da ispuca od vibracija .. to se radi lemilicom ili pistoljem sa vrucim vazduhom.. ako te interesuje procedura posalji mi pm .. a za ulje u menjacu nadji manual , a trebalo bi da pise na dekliju koliko ide ulja , obicno oko 600gr ..

#88 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 09 July 2011 - 23:07

U farbari su mi rekli da je on bas jak,kazu da nema sanse da pukne...a i vidim da je vec krpljeno pre poliesterom,i to sto je krpljeno jos drzi,sad su pukle na drugom mestu...

#89 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 09 July 2011 - 23:22

pa rekli su ti u farbari zato sto to prodaju.. ja sam ti samo dao iskren savet jer sam se za ovih 10 godina koliko se zanimam sa motorima vidjao i radio sve i svasta

#90 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 09 July 2011 - 23:26

a jbg,sad sam vec sve pokrpio,kolko bi poso bio da sve to ponovo skidam...msm to je ko kamen kad stegne...sad cu da ofarbam ovako pa sta bude...da istera bar do sledeceg leta pa dosta...

#91 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 10 July 2011 - 13:51

Nesto mi bio bucan motor,onako kad ga malo zaturiram bas puca i ima dubok zvuk...reko verovatno izglrela vuna,otvorim prigusivac,kad uopste nema vune :) nista uguram staklenu,drugi motor...otvorim airbox da ocisitm filter,kad uospte nema sundjera...ovaj prethodni vlasnik izgleda povadio sve sto treba da se cisti i menja,da ne razmislja o tome...nebi me cudilo da nema uopste ulja u menjacu :)

#92 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 10 July 2011 - 19:44

Skinuo sam danas glavu,cilindar nisma mogao jer je i ona zasrafljen za blok,a srafovi su nepristupacni dok se ne skine masina...cilindar je hilznovan,a vide se tragovi honovanja,nema ni jendog risa na cilindru...tako da izgleda da je skoro radjena generalna,pretpostavljam da je i radilica radjena,tako da za sad necu nista da cackam dok ide,vidi se da ne vuce fals vazduh,lepo radi,ima kompresiju dobru itd...

#93 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 10 July 2011 - 23:06

Ovaj nije los:
Posted Image
:) :)

#94 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 July 2011 - 14:28

El zna neko kako da skinem prednji tocak?Sa leve strane je onako samo rupa,znaci ne moze da se odvija,a sa druge je matica za kljuc 19,ali ne mogu da je odvijem pa da sam jos toliki...znaci probao sam na gedoru da stavim polugu,i iskrivim onu sipku od gedore,ali sraf ne mrda...pneumatski pistolj na 4 i ne oseca ga...da nije slucjano kontra navoj ili tako nesto?

#95 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 July 2011 - 15:07

Posted Image

Evo je slika,nzm sta da radim...probao sam i ona dva imbusa da odvijem,ali sam i imbus iskrivio(inace imbus nije onaj kineski,to je neki star 30god,stvarno kvalitetan,preko poluge sam zapeo i iskrivio ga)...

#96 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 11 July 2011 - 15:20

verovatno zapeklo...tu pomaže jedino kombinacija WD-a, grejanja i kuckanja...nemoj na sirovu silu ići, polomićeš nešto!

#97 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 July 2011 - 15:34

A el treba one imbuse da odvijem,ili samo onaj veliki sraf?

#98 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 July 2011 - 22:00

desni klik i save ... ovde ti je repair manual i part list za TZR-a

http://www.pyrotherm...maha_TZR125.rar

#99 SciFratello

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 139 posts
  • MestoBeograd
  • VozimCPI Hussar, CPI SM 50

Posted 11 July 2011 - 22:24

View PostSciFratello, on 08 July 2011 - 12:58, said:

Čestitke na lepoj cvajki!
Probaj da pronađeš podatke koji te interesuju na ovom linku:

http://www.djunreal.co.uk/bikedocs/

Proverio sam prvi link (word dokument) on radi. Za ostalo, pogledaj.

Mario,

Ostavio mu i ja jedan link još na drugoj strani dok je brojao zupce na zupčanicima i ringove na lancu, al' izgleda da ne čita rođenu temu :welcome1:

#100 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 July 2011 - 23:47

Ma dzabe,po tim manualima nista ne ogu da nadjem...engleski nzm,a slike sam sve prelistao,ali ne mogu da nadjem kako se skida prednji tocak...nzm dal da odvijem one imbuse,ili odma onaj velikis raf...mada sta god ad a treba da odvijem nista ne mrda...pokrivi i gedoru i imbus...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users