Jump to content

ALIEN (Motomania )

• This topic is locked This topic is locked
1347 replies to this topic

#1281 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 30 October 2018 - 17:46

One kineske plastike sam se resio pre cetiri sezone ...vozim na Deestone , to su tajlandske , koristi ih i Yamaha za prvu ugradnju , nisu lose , ali ne mogu da prezalim sto u tom trenutku nisam mogao naci City grip Michelin , ali , sta je tu je ...

Airsal je iznenadjujuce dobar , sve za male pare ...ja i dalje mislim da je to prejako za grad...za grad je najbolja serijala , moze malo pojacana i ko nema prevelikih ambicija ...moze i lako nabildovani 70 ccm - oko 7, 5 - 8 hp...race je vec teze voziti ,,,ali ja imam to sto imam ( najvaznije je da imam zadovoljnu zenicu ) , a moja sreca je da imam mogucnost izbora , velik mi vozni park ...

Ako sve bude u redu , i sezona udje u fazu mirovanja, Alien ce najverovatnije biti uguran u servisnu prostoriju radi inspekcije , da se na desetak hiljada baci oko kako izgleda Airsal ...za sada ne pokazuje ni najmanje znake slabosti , naprotiv , nikada nije isao ovako dobro ...videcemo ...

#1282 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 30 October 2018 - 17:52

Tacno je, ja kad sam nakon 8000 voznje skinuo cilindar koji je upropasten iglicastim jos su se vidjeli tragovi honovanja.izdrzljiv i extra se pokazao.jos sam imao varijantu sport a ne t6.
Obzirom na cijenu i sve ostalo ne bih se dvoumio da kupim airsala ponovo

#1283 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 30 October 2018 - 22:41

Da se nadovezem pohvalama za airsal cilindar,zaista je bestbuy...moj je t6 imao sam i lepljenje i vozio ga ispod i iznad ciljanih obrtaja uvek je isao bez neke preterane muke.
Presao ukupno oko 7000 samo kod mene,pre mene ko zna koliko i idalje ide.

Sent from my SM-G925I using Tapatalk

#1284 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 31 October 2018 - 17:46

Ma, da...mora se paziti za to leplenje . moze se to izlaciti , ali bolje da ne dodje do toga ...ja sam pre dve godine presao sa air Boxa na gljivu , pa sam za svaki slucaj pojacao glavnu diznu za dva mikrona ...karb 21 mm za air box je radio na 0.90 , a po prelasku na gljivu 0.92 i sve je ok , siguran protiv lepljenja...

Pre dve godine sam pravio inspekciju da vidim kako sve izgleda i sve bilo ok , kao prvog dana , a sad uskoro kad ne bude bilo sta da se radi , da opet svi zajedno vidimo kako izgleda na desetak hiljada km ,,,ocekujem savrseno stanje , videcemo ...

U svakom slucaju Airsal je za svaku preporuku , bilo u sport ili race verziji i jako mi je drago da ga imamo ovde na nasem forumu ...

#1285 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 03 January 2019 - 17:15

Nisam dugo ništa pisao , a pošto je definitivno kraj sezone , bar za crnoga , pre dan-dva uguran je u servisnu prostoriju , tu će mu biti koliko -toliko toplo , a i meni ...ima se šta raditi na njemu , a koliko će se stići -* videćemo ...zimi posao tradicionalno padne , puno svinjskih praznika , pa se ima više vremena , ali na žalost i manje para ...na sreću za ove radove ne treba Bog zna koliko para , jedino što će trebati para za registraciju u Januaru ...

Alien je deset punih godina kod mene , jedanaesta gazi , za to vreme je imao najmanje tri teška udesa , jednom MLS i dva puta ženica , oni su fala Bogu živi i prošli bez posledica , sve im pozaraslo , a Alien to ne može sam , pa sam ja radio kako sam znao i umeo da ga vratim u neko pristojno stanje ...zadnji pad od pre godinu i po kad je zenica jedva preživela , crni je bio razbijen ko kanta i uz mnogo rada i truda sam ga vratio u pređašnje stanje ...mnogo toga je iskrpljeno , pa se i ne vidi i samo ja znam za to ...ono jedino što se vidi je desni far - pleksiglas , bio je razbijen u mnogo komada , neki su i nedostajali pa sam ih ne znam ni ja kako nadomestio ...pleksi je u funkciji ne propušta vodu , izgleda kako izgleda, ja to najrađe ne bi dirao, nasao sam posle na Netu , 3500 din komplet kaseta sa svetlosnom grupom , a , i onaj na tehničkom kaže da je bolje da se snađem , jer su obavezni da slikaju bar pet pozicija...

Regovanje je sredinom Januara , najnezgodnije vreme , hladno , malo para itd, itd...

Od radova sledeće ...

Posted Image

Posted Image

Popravka ovog pleksija ...

Posted Image

Posted Imageimage host multiple upload

kadica - razjebalo se u zoni sajle gde se zaključava sedište

Ne vidim šta bi tu mogao da uradim , osim nove- druge kadice , tim pre što je otpala i šarka , spoj kadice i samog sedišta ...
Posted Image

To ću najverovatnije loviti na Netu , pa kad ulovim za male pare , do tada neka improvizacija ...

donji patos malo visi , najverovatnije popustoli neki stubići kojima je vezan za gornji patos , moraće neka improvizacija
Posted Imagepicture hosting sites

Još je planirano da se raspakuje termogrupa , da se svuče cilindar da se vidi kako sve to izgleda na oko desetak hiljada , mala inspekcija ...ove godine je jako malo prešao u odnosu na prethodne , strujni im je ukrao kilometražu , ali nije zgorega videti kako je to sve prošlo ...

#1286 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 03 January 2019 - 17:32

Ne zaboravi varenje stingera na yas r ...

Sent from my SM-G925I using Tapatalk

#1287 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 04 January 2019 - 12:13

Da Vlajko to sam uradio još letos inoksnom elektrodom i to je sad dobro ...prdekao je tu , a sad vidim da nedostaje jedan šaraf na topu i tu duva ...ima još sitnih poslova na njemu , nadam se da ću sve poraditi ...

#1288 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 20 January 2019 - 11:50

Evo , konačno sam započeo neke radove na ‚limariji ‚, manjak vremena , ipak se za to mora odvojiti dan ...

Od nečega se krenuti mora , rešio sam prvo da popravim sedište ...pukla je šarka između sedišta i kadice ...

Posted Image

Posted Image

Prvo sam ono što je puklo morao vratiti u ležište , prethodno razgrejao i omekšao plastiku onim industrijskim fenom i priheftao lemilicom , zatopio ...

Posted Imagehow much

money Posted Imagedoes a forensic anthropologist make

Pa sam srodnu vrstu plastike koristio kao elektrodu i na vruće lepo sve zatopio ...ne izgleda loše , funkcioniše ...skoro sat posla ako hoćeš da valja ...

#1289 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 25 February 2019 - 17:33

Posle nekoliko dana ispopravljao sam `limariju`...bilo je tu posla , ali malo po malo ....Nije mi samo uspelo ono sa pleksiglasom od fara ...moraću da tražim drugo rešenje ...ali , usput , rešio sam još nešto značajno , kad je već bio rasturen ...oko godinu dana Alien pali na taster koji sam morao ugraditi ispod sedišta ...prošle sezone je prestao da pali na startno dugme ispod gasa, pa je paljen na kurblu ...nisam mogao naći gde je prekid , ali sam uspeo da nađem ispod kadice sedišta žice koje napajanu alnaser i ugradio sam taster koji je odrađivao posao ...da je zgodno , nije baš , ali bolje rešenje nego samo kurbla ...jednom rukom držiš saug drugom na taster koji je daleko od gasa , a nekad treba malo i dodati gas prilikom alnasovanja , treba tri ruke , a nemam ...nije to dugme za paljenje džaba ispod gasa , ima razloga zašto je tu ...

Instrument u ruke i tražim gde je prekid ...ne mogu naći , neke žice su jako kratke , neke u klembertu koji se ne može isčupati bez daljnjeg složenog rastavljanja , dugme je ispravno ...na kraju se dosetim kako da rešim najjednostavnije ...one dve žice ispod kadice koje kad se spoje , ili preko onog tastera , alnasuje - produžiću , pa ispod patosa dovesti na taster za paljenje ...neću letovati na samom tasteru da ga ne bi istopio lemilicom , nego ću samo odseći žice na polovini i nastaviti sa ovim koje sam doveo ...tako sam i uradio i ----sve radi ! eto, posle godinak dana sve je opet kao pre , snašao sam se , onaj ko to ima ne zna to da ceni , nego tek kad nešto izgubiš , vidiš koliko ti je značilo ...da sad kad je već bio rasturen , nisam to uradio , osta zauvek onako ... :D

#1290 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 February 2019 - 22:29

A reci jer ti stop svetlo radilo, rade li ti prekidaci u polugama kocnica ?

#1291 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 26 February 2019 - 13:37

Da , sve je radilo i sad sve radi , jedino što ne radi štop svetlo , kvar je u grlu , zahteva skidanje oba bubrega da bi se došlo do zadnje lampe i popravilo ...moraću i to ...

Sad sam se malo rasteretio što se tiče posla , mislim da je sad na redu revizija - inspekcija termo grupe , da vidimo kako je Airsal podneo svojih desetak hiljada i kako ulazi u četvrtu sezonu ...očekujem savršeno stanje ...videćemo ...

#1292 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 February 2019 - 15:14

Ja mislim, da ti štop svetlo ne radi jer su se pokvarili prekidači u ručicama, te da ti zbog toga ne radi ni taster za anlaser, jer je uslov za paljenje i jedan od tih kontaktnih prekidača...

#1293 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 27 February 2019 - 18:53

E, sad malo ja ...Ono što sam planirao za ovo vreme dok je mali u servisu , uradio sam ...

Inspekcija termogrupe , Airsal T-6 posle tri sezone i desetak hiljada km ...kako sve to izgleda ? Aj da vidimo ...

Nisam dugo bilo šta radio od poslova ove vrste , pa mi teško pada , ali pripremio sam sve ...ležaljku bacim dole na pločice , e da mi nije nje ne znam kako bi radio , alat na dohvat ruke ...spoj auspuha i cilindra je malo masnjikav , jedna matica M-6 slabije zavrnuta , ona s druge strane je antiluz sa metalnim uloškom protiv odvrtanja , ta drži dobro ...

Za koji minut skinem glavu ...izgleda ovako ...

Posted Image

nema nikakvog depozita , čista je ...

Cilindar ...posle deset hiljada km nema bitnijih riseva , niti tragova ribanja , lepljenja, jedva da se vidi u gornjoj zoni dokle je išla karika , noktom se ne može potkačiti ...nikasil nigde nije oštećen , kao prvog dana je ...

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Posted Imagepronounce siodhachan
Posted Imagemanly boy names and meanings

Klip nisam hteo da skidam sa klipnjače da ne pravim sebi nepotrebnog posla . u dobrom stanju je , nema tragova produvavanja , niti bitnijeg ribanja , vrlo malo sitnih riseva nebitnih za rad ... na čelu malo depozita , nije za skidanje , pa sam sve vratio kako jeste ...

U izduvnom kanalu malo depozita , ništa bitno , i to onog mekanog masnog , moguće je da je vožen pod malim gasom na zadnjoj vožnji , to bi trebalo da sagori na par kilometara punog gasa ...ni to nisam puno dirao ...

Sve u svemu , zadovoljan sam , otprilike kao što sam i očekivao , sve je u dobrom stanju , gotovo savršenom , Aliena očekuje četvrta sezona sa ovim set -up om , do sada je dobro išao ...nadalje samo tekuće održavanje ...

Ženica jedva čeka , spremna je , novu ful face kacigu i dalje nije kupila i sve mi se čini da namerava da se baci pod neki autobus , nestalo joj para , a žena sa iskustvom , zna kako se to radi , hehehe... :D

#1294 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 28 February 2019 - 12:42

Miso,kakvo je stanje sa klipom,meni deluju da su malo dublje ogrebotine kao da je ispadao depozit iz izduvnog kanala ili sa cela klipa...
Ne bi bilo lose da premeris klip i kariku i eventualno promenis.

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#1295 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 28 February 2019 - 17:20

Vlajko , nije ništa preduboko , sitni risevi , upravo sto kažeš komadića depozita sa glave ili izduvnog , nema bilo kakvog pada perfomansi , osetio bi ...karika je jako tanka 0.8 mm, pa sam bio posebno oprezan pri montaži , kako sam svukao cilindar , nisam uvrtao da je ne bi pomerio u odnosu na osigurač i lakim udarcima dlana uz blago uvrtanje klipa levo- desno i gore - dole pažljivo ga uvukao u cilindar ...ništa ne sme na silu , čim primenjuješ silu , nešto nije kako treba i završi se nekim lomom ...

Kad sam sve sklopio , izguram ga iz servisa pred garažu , ajd da upalim , nije paljen pet -šest nedelja , sad pali na dugme , uh koji luksuz ...dobio iz injekcije u sisicu za vakum malu porciju goriva ....upali , pa se ugasi i tako nekoliko puta ,,,ajd da vidim šta nije u redu...napajanje ...gorivo kroz crevo ide u karb...zaglavio igličasti , ili neka od dizni , skinem karb, razradim plovak , poodvrćem dizne , produvam , sklopim ...na alnaser i upali od prve ....radi dobro ...obiđem krug od kilometar -dva , sve ok . ...e , nije baš sve - traži gorivo ...sram ga bilo !!! :D

#1296 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 February 2019 - 22:57

Airsal je to, dokaz kvaliteta...10.000 km-a nije za podceniti...sećam se i ja sam Malossi Sporta terao 10.000 bez ijedne jedine greške, to mu dođe maltene ko fabrički...
Kod tebe ako se traži full stanje mogao bi cilindar dobiti novi klip i karike ali ako kažeš da je sve ok onda teraj...

#1297 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 01 March 2019 - 15:39

Ma, ne pipam vše ništa ako ne moram , samo tekuće održavanje , oću da se vozim , bre ! Neću da ležim pod njim ako ne moram ...E, Pita , da mi je sadašnja pamet onda kad sam se upustio u ovo ...ali , kao što rekoh pre , tuning je proces u kome moraš sazreti i na kraju znaš šta radiš ... :biker_scooter:

#1298 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 03 March 2019 - 01:06

Prespoji Mišo jedan prekidač kočnice pa probaj startovanje na dugme. Drugo, ima li tvoja makina fabrički ćopavu sa prekidačem?

#1299 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 03 March 2019 - 23:26

Gogi,da ima prekidac koji ne radi ne bi ga ni na kurblu uspeo upaliti.
Inace da,prespoj zice Miso i probaj,u pravu je Mario sto se tice paljenja

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#1300 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 30 March 2019 - 18:44

Alien se sprema za regovanje ...po novim rigoroznim propisima ,,,biće slikanja iz najmanje pet pozicija odradio sam skoro sve , bar tako sam mislio ...ostaje samo da me Gojko na tehničkom progura u nekoj poziciji slikanja da se ne vidi pleksiglas koji je iskrpljen ...

Sve ostalo kao radi ...ajd da proverim kad ono na zadnjij lampi nemam ni poziciju , ni štop svetlo ...u , jbt ...skinem pleksi , sijalica ispravna , ima oba vlakna ...i pre sam sa grlom imao problema , pa sam mislio da je i sad u njemu kvar ...ali , da bi do njega došao mora se dosta toga skinuti , pa počinjem ...

Posted Image

Posted Image

Crni brzo postaje razvalina , rastavio sam zbog tog sijaličnog grla pola skutera , mora se skinuti rezervoar , bubrezi , rep, skoro ceo zadnji kraj ...na kraju dolazim do žica , tu ima instalacija plovka , žmigavaca , pa se ne može propratiti bez skidanja svega ,,,grlo vizuelno dobro izgleda , na njemu nema kvara , dam kontakt , nema napajanje ,,,e, Mišo , sad si ga naj...eto posla ...na sijalici osim mase , žica za štop i žica za poziciju ulaze u ono debelo zamotano i pod patos i prema prednjem kokpitu ...to je skoro nemoguće propratiti , izlazi nakratko pod sam stub upravljača ...gde se na izlazu grana u sto pravaca ...nemoguća misija ...

i šta sad raditi ? Odlučujem se za sledeće - u kokpitu u šumi žica nađem 12V + koji radi preko kontakta , živa struja ...na nju ću dovesti ispod patosa novu žicu i napojiti poziciju ...uradio tako i dobio poziciju preko kontakta ...to sam rešio relativno bezbolno ...

E, sad štop svetlo - istonema napajanje , probaću po istom principu - živa struja 12V + pa preko mikroprekidača ručica kočnice ...tako uradio , ali nisam dobio štop ...pa, šta je sad ? Kad živi + odvedem direktno na novu žicu koju sam provukao sija , ali preko mikroprekidača u kočnici ne ,,,na merenje pokazuje da su oba u kvaru , ne prenose , e jbg ...rastavim , to je u sklopu ručice , oba se istopila , derformisala...

Posted Imagetcf bank locations near me

To je ovo , sranje na kvadrat , jako nežne konstrukcije , predviđeno je da se menja cela ručica zbog toga , pa kad moraš obe kao ja sada sigurno je jako jeftino ...daj da vidim šta imam , možda mogu nešto ...

U kršu sa delovima , nađem mikroprekidače sa davno očerupane mikrotalasne , mislio sam da mi nikad neće trebati , al nek stoje i eto ...to je ovo-

imaju tri kontakta normalno otvoreni i zatvoreni ...

Posted Imagebbva compass bank close to me

Napravim ovo od Al lima
Posted Image

Mikroprekidač u pogodnom položaju jednostavno ulepim epoksidnim lepilom ...

Posted Image

kad je vezalo . probam - radi ...zadnji štop rešio ...sad prednji ...

Kod prednjeg je malo veća zajebancija , drugačije je to je ručica hidraulične pumpe , ali ipak sam našao mesto za mikroprekidač i njegov pogon ...isti sam ga ulepio epoksidom , drži ko kost ,,,desno od glave onog šarafa isto savijem komadić al . lima ulepim ga za pogon crvenog dugmenceta ...

Posted Image

Živom strujom preko ovih mikroprekidača napojim novu odvodnu žicu prema sijalici i- SVE RADI !!! BRAVO JA ! sve lepo majstorski upakujem , nova instalacija , novi mikroprekidači , ali ima još dosta posla , sve je razvaljeno i radim jedno po jedo , u svakoj fazi rada proveravam ponovo jel sve u redu...

Sutra Nedelja , finalno sređivanje i u Ponedeljak regovanje , trebalo bi da prođem bez problema ...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users