Jump to content

Keeway Speed 125

• This topic is locked This topic is locked
42 replies to this topic

#1 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 15 October 2011 - 12:11

Sad sam dosao iz Mladenovca,kaparisao sam ovog kivija:
http://www.moto-berz...ed-oglas-31608/

I ovo sam ja danas slikao:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Znaci plastike su ok,nisu uopste ostecene,cak ni ogrebane,samo treba blatobran da se zameni,da se zavari viljuska,far dobijam skoro nov njegov originalni,i originalne zmigavce,i treba ona guvernala da se ispravi malo...uglavnom to sve ne verujem da ce da kosta vise od 50-100e,a kupio sam ga za 280e :) pali lepo,i na dugme i na kurblu,brzine idu super,lakse nego kod yamahe,samo sto je kod yamahe nekako tvrdji i precizniji,ali i ovaj je sasvim ok,samo ga pipnes malo,cak i pise u kojoj je brzini itd...uglavnom ja mislim da je ovo extra za te pare...

#2 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 15 October 2011 - 12:27

Posted Image

Posted Image

Evo su i far i zmigavci,potpuno novi,on je prvi vlasnik,i kupio je odma onu masku za zmigavcima i namestio,a ovo skinuo i stojalo je u garazi...ja sad onu masku sa farobm i vizirom skidam,i vraticu na fabricko...nego kako da ispravim onu guvernalu,nzm ni koji je ono materijal,dal smem da grejem to,da ne pukne pri ispravljanju?

#3 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 October 2011 - 18:47

znači bio je skršen motor jel?
Za male pare si ga kupio, ako dodaš još za opravke neće te sigurno izaći više od 500eur i opet je dobar pazar!! Lep je motor svakako..

#4 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 15 October 2011 - 18:59

pa da...ucio decko devojku da vozi i ona ispravila prvu krivinu...ona polomila ruku a on ruku i valjda rame,jos je u gipsu...pa ja se nadam da nece ni 500 da izadje,platio sam ga 280e + varenje cizme ne verujem da ce da kosta vise od 20e + krpljenje guma nece vise od 10e sigurno(ima dosta trnja u njima,sleteli su u neko grmlje),ovo ostalo sve mogu sam da sredim...to je znaci max 350e :D

EDIT:Da i blatobran,njega sam vec nasao za 500din,opet se uklapam u 350e...tako da ja mislim da stvarno nisam mogoa bolje da prodjem...

A da,onu prednju masku cu da prodam za 10e posto ja vracam na fabricki,tako da nebi trebalo da sve zajedno kosta vise od 350e

#5 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 18 October 2011 - 19:45

Stigo kivi malo pre ;) Pravo iz gepeka sam ga oterao u supu,sklopio plastike,namestio rezervoar itd(poskidao sam sve da nesto ne polomim prilikom transporta),odmah nastelovao ventrile na 0.1mm,ispustio talog iz karba,ocistio filter goriva,filter vazduha itd...izgleda extra,kao nov je,a i ona vila lepo fungcionise,nije nista krivo,jedino sto je ulje iscurelo...uglavnom cim zakrpim gume prva probna voznja...a ovako lepo pali,radi itd...evo i jedan snimak od malo pre:

#6 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 18 October 2011 - 21:34

vozio sam takav motor, vrlo je zahvalan, malo troši i lepo se vozi, ok si prošao sa tgovinom, neka je sa srećom i da te dugo služi

#7 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 19 October 2011 - 07:27

Čestitam Miloše, vidi koje su dimenzije semeringa na vilama pa menjaj, Sa srećom!Posted Image

#8 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 19 October 2011 - 17:37

Hvala :)

Inace danas sam nosio gume kod vulkanizera,povadio je trnje,zakrpio mi obe za 500din,tako da sam ga danas prvi put provozao...s obzirom da trosi 2-2.5l ide extra ;) mada se meni cini da free ide malkice bolje od njega,mada ga jos nisam terao u obrtaje,nisam ga forsirao punim gasom itd,ipak prvi put vozim takav motor,a i guvernalu jos nisam ispravio...

#9 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 October 2011 - 18:56

meni se čini da ti je samo volan kriv, da je i guvernala kriva bile bi ti kompetno prednje vljuške u jednu stranu pomerene..??

#10 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 20 October 2011 - 06:08

Pa da,volan je samo kriv,ono zasta se hvatas,sve ostalo je ok,i stapovi i sve,probao sam da pustim ruke u voznji i nigde ne zanosi,ide pravo,samo da volan ispravim...

#11 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 20 October 2011 - 10:41

El zna neko kako da skinem volan?msm samo onu rucku?Odvio sam onaj veliki sraf 17 koji pritiska oprugu,ali onaj malo do njega nzm kako da odvijem,jer nema glavu,nego je onako ravan...dal da nesto zavarim za njega ili kako vec,nemam ideju...a moram to da skinem da ispravim volan...

Evo kako to izgleda sa donje i gornje strane:
Posted Image

Posted Image

#12 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 28 October 2011 - 21:49

Stigao mi danas blatobran,i odmah sam se bacio na posao :sexe19jx1:

Prvo sam kupio nitne i burgiju 3.5,nasao parce lima,savio ga i isekao prema onom vrhu,izbusio lim i blatovran na dosta mesta i sve zanitnovao.Onda sam uzeo brusilicu sa onom smirglom umesto kamena i sa tim sam poravano pop nitne,ono ih smirgla i ujedno greje,tako da se utapaju u blaotbran.Posle toga je izgledao ovako:
Posted Image

one pukotine sa strane sam samo ojacao limom i nitnama,nisam se mnogo zamarao oko toga posto je iza vile i ne vidi se,pa sam tako i ostavio,samo ojacao da se ne siri dalje.
Posted Image

Posted Image
Onda sam to popunio fiber gitom:
Posted Image

Pa sam onda smirglao,smirglao i smiglao i dobio ovo:
Posted Image

Pa sam onda naneo finiji git:
Posted Image

I dalje nisam slikao.Uglavnom kad sam ovo lepo osmirglao dobio sam savrseno glatku povrsinu,bez ijedne rupice i bilo cega.

Onda je dosao spric git:
Posted Image

Posted Image
Ko bi rekao da je ovde nekad falilo parce :D
Posted Image

Posted Image

Dalje nisam slikao.Onda sam presmirglao ceo blatobran sa P800 i otisao da farbam.Zatvorim se u supu,odnesem kompresor,pokvasim malo sve komplet zbog prasine,i krenem da farbam.Ispao je kao staklo,mogao sam da se ogledam u njemu,od 100g farbe koliko sam najmanje mogao da kupim ostalo mi je sigurno 60g.I taman ja krenem da prospem farbu,da operem pistolj kad otkaci se blatobran oanko sveze ofarban i pade na betom...tad sam se smorio nacisto http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/0ljut2.gif sta da radim,boja u psitolju ce da se stegne i uzmem ja brzo prvu krpu i pocnem da ribam blatobran http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/sign0020.gif malo krpom,malo nitro razredjivacem i oribam nekako to mesto,medjutim kad sam ponovo ofarbao ostalo je mnoooooogo prasine,onih dlacica od krpe i sta vec...ispalo je dosta lose,pa cu da sacekam jedno 10 dana da se dobro stegne,pa cu da uzmem vodenu P2000 da malo to presmirglam pa onda paste od najgrublje do najfinije...nadam se da ce da uspe,ako ne kupicu jos 100g farbe,ovu staru cu da skinem pa sve iz pocetka(ustvari,bar necu morati ponovo da krpim ono mesto :P ).

#13 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 28 October 2011 - 22:44

Sad sam isao do supe da pogledam kako je ispalo...nije nesto ali nije ni tako lose kako mi se malo pre cinilo...ali je prvi put svakako bilo neuporedivo bolje,bilo je kao ogledalo bez trunke prasine al jbg,sta je tu je :sexe19jx1:

Posted Image

#14 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 28 October 2011 - 22:46

Ahahaha, nisi prvi kome se to desilo, za utehu i meni je isto pao blatobran. Kad ti se tako desi najbolje je i a i najbolnije, da ga ostavis da se osusi, ne mora 10 dana, dovoljno je i jedan dan, u toplom, sad se greje, i presmirglas 100-kom ili 150, da bi ubio neravnine, a onda sa 400 i 600, 800 je mnogo fina, i operes pre farbanja (zavisno od toga koju boju koristis) nekim razredjivačem. posle udri dva sloja i naravno pazi da se ne sliva i da ne padne.

Bravo Mali, biće od tebe veliki majstor

:sexe19jx1: http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/bicedobro.gif

Sad ga pusti dan dva da se osuši, pa onda idi finom 1000kom i opet prešpricaj, biće kao pasija OO

#15 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 28 October 2011 - 22:50

Morao bi onda opet da kupujem farbu,da prljam pistolj,da se nagutam farbe,da kvasim...ma jok bre,nema potrebe,sad kad sam se malo smirio otisao sam da pogledam i super je ispalo,ivdecu sutra na dnevnom svetlu kad ga namestim...pa ni motor nije ceo da sija,ima i on povrsineske ogrebotine itd,glupo bi bilo da blatobran bude ko nov,ovako ce da se uklopi ko da je fabricki :sexe19jx1:

A sad nema ni narandzine kore,vec sam usao u fazon,treba da se smanji psitolj skroz,da jedva izlazi farba i onda u dosta slojeva...tako nema uospte narandzine kore,a sjaja ima da se ogledas u njemu http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png eto,moj malo kompresor i pistolj od 1000din al nema sta ne mogu da ofarbam http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

Inace nije mi jasno sta ce farbarima oni ogromni kompresori,pa ja moj stavim na 4 bara kad ne drzim pistolj,kad pritisnem dugme padne na 3,a u boci ne pada ispod 6 bara,znaci ima rezerve kolko oces,ali spusti do 6 i tu stalno druka i odrzava kolko kod da drzim pritisnut pistolj...a ovaj moj farbar kompresor veci od mene,motor mu veci nego kod mog keewaya i kaze da kad farba isto drzi oko 6 bara :D

#16 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 29 October 2011 - 06:40

Prvo, farbari rade mnogo veće površine od jednog blatobrana, s druge strane smanjuje turbulenciju vazduha i kovitlanje prašine i naravno, ne greje se motor često. Za profi rad, potrebno je konstantno održavanje pritiska i zato su u upotrebi veći rezervoari za vazdih. Oni rade sa bojama koje u najskupljoj varijanti koštaju i do 700e litar i ne mogu sebi da dozvole luksuz da im pištolj pljucka boju zbog slabog pritiska. S druge strane ima i dosta alata koji radi na komprimovani vazduh i koji traži dosta protoka vazduha. Tvoj kompresor jeste dobar, ali za amatersku primenu, neki branik, vrata, nešto sitno. Probaj da ofarbaš auto sa njime videćeš koji je smor, kad čekaš da se napuni rezervoar, a i treba da sastaviš prelaze na nekom autu, recimo na haubi ili vratima a farba se suši.

#17 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 29 October 2011 - 10:29

Pa jbmga,probao sam 10min u prazno da drzim pistolj i konstantno odrzava 6 bara,a ja sta god da farbam ne verujem da necu da pustam dugme vise od 10min...al nije to ni bitno,bitno da menisuper zavrsava posao...A za alat si u pravu,ja imam onaj pneumatski odvijac i pneumatski cekic,i cim malo duze rads s njima odma izgubi snagu i moras da sacekas da se napuni...

Kakva je bre ta farba od 700e????Ova moja ceo set 100g 270din :sexe19jx1:

#18 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 29 October 2011 - 10:33

Evo i kako je na kraju ispao blatobran(ne obracajte paznju na ovoliko blato,nisma mogao da izdrzim kad sam ga kupio pa sam ga vozio po kisi i jos ga nisam oprao :sexe19jx1: ):
Posted Image
Posted Image
Nije nesto,ali opet bolje nego sto je bilo :D mada ko ga je farbao...odlicno je http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

Samo da podsetim kako je bilo:
Posted Image

EDIT:Do sad me je kostao tacno 300e,a ostala je jos samo vila da se sredi...znaci i novu da kupim opet ce da bude do 350e,a to je stvarno dzabe za ovakav motor http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

#19 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 29 October 2011 - 11:27

Svaka cast Miso :sexe19jx1:

#20 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 30 October 2011 - 12:26

I jos neka slicica posle danasnjeg pranja http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/icon_biggrin.gif
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users