usledila je i kalkulacija stepena kompresije, interesantna je situacija kada imamo klip sa ravnim čelom i pošto moj kalkulator ne radi sa parametrom 0 za visinu čela, morao sam uneti vrednost 0,1mm
i ovako nam sw kazuje da imamo 10,7:1 stepen kompresije, gde naravno i merenje žicom daje vrednost 1mm isto kao i merenje šublerom C parametra, i da bi za neki stepen kompresije od oko 12:1 morali da dovedemo squish na 0,5mm
usledilo je vađenje zaptivača i postavljanje tanjeg ispod cilindra, međutim uvek se crveni silikon kalkuliše, konkretno ja ga računam kao +0,05mm odnosno 5 stotih na zaptivač, ako mažem tanko i na blok i na cilindar, dakle dva sloja...
uspeo sam dobiti squish 0,52mm, odnosno to mi donosi stepen kompresije od 12,01:1 i zadovoljan ostavljam ovako, proveravam ponovo pritisak..
nakon ovoga usledilo je sklapanje, skinuo sam i portmapu od ovog S racing modulara, postaviću je u odgovarajuću temu kako uradim...
Mašina je upalila, karburator dell 21 smo blago setovali sa 86 diznom i žičanom gljivom, iglu sam podigao za jedan zub, i Krsta je dobio zadatak da razrađuje... Imamo ovde trasu do nekog mosta 9 grla koji je na 17km od Čoke, odradio je 4x do tog mosta i natrag i kaže da se mašina promenila i da je klip savršeno legao...
U prenosu je izmenjana centralna opruga na novu Malossi crvenu, montiran je malossi torque linerani koji je Krsta kupio od Pite, i Malossi kevlar remen.. Preostalo je da se izmenjaju oprugice u Malossi delta kvačilu jer su se već podosta otpustile, moramo poručiti onaj racing set, u kome se nalaze crvene, plave i crne. Delta kvačilo je veoma dobro, malo složeno za podešavanje, ali odlično hvata...