Jump to content

Aprilia Atlantic 500 Sprint

111 replies to this topic

#21 noxy

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted 06 November 2011 - 00:41

da...masina je ista na nexusu, beverly, x9, atlantic, scarabeo i ne znam da li ima jos neki skuter iz piaggio grupacije od 500ccm...

#22 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 06 November 2011 - 01:07

View PostBlack Adder, on 05 November 2011 - 23:12, said:

Ma daj, pa naći ćemo neki manual, to nam bar ide od tastature. Ler je mozda oko 1500+-50, uostalom Alexanto ima Atlantika pa od njega traži savete. Za sad samo pregledaj u kakvom je stanju, pa prema servisnim podacima gledaj šta je za zamenu, ostalo kod velikih se i ne dira puno, na žalost nemaš puno slobode za buđzenje, tako da razmišljaj da jet ostane, za zanimaciju u zimskim danima i možda i uvatiš neku stotku od Krste :superiska:

neverovatno kotlić je razlog bio, al evo sad može na drag sa 500cc-a, iiii moraće neki članovi da boraju na više kubika...

#23 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 06 November 2011 - 14:12

Ooooo, ja tek sad vidim ko se ponovio!!!! Neka je sa srecom i da te sluzi! Deluje odlicno ocuvan... A vidim: vec su macke pocele da se lepe na skuter (slika 2) Posted Image A na prolece ako ne padne neki putopis, j...s maksi skuter. Lepo, ti i cica na skuter pa u neke, recimo, Terme Chatez na spa vikend. Ili na jug, na more, kada dodje letnja sezona. Ne daj Jeta, ovo je za cooliranje a Jet je za loodiranje (a u zivotu ti treba, cesto, i jedno i drugo). Veruj chichi kad kaze :superiska:

#24 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 10 November 2011 - 21:20

Alooo Pitaaaaaa, oli ga samo glancaš ili ima i neka kritika, tipa troši 2l, ide ko' nevreme, (kida, ubija), premeri li rolnice, kaiš, zameni li zejtin u menjaču .... ništa, vidim ja da ne izlaziš iz garaže i samo se diviš :)

#25 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 10 November 2011 - 21:35

View PostBlack Adder, on 10 November 2011 - 21:20, said:

Alooo Pitaaaaaa, oli ga samo glancaš ili ima i neka kritika, tipa troši 2l, ide ko' nevreme, (kida, ubija), premeri li rolnice, kaiš, zameni li zejtin u menjaču .... ništa, vidim ja da ne izlaziš iz garaže i samo se diviš :)

To mu dodje slicno ko kad nabacis novu zensku ....prvih par nedelja je forsiras ...dok ne klone :)

#26 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 10 November 2011 - 23:43

Ma šta bre, nemam ni vremena da ga vozim a kamoli glancam...Jbga ne vredi, dođem s posla kasno i onda mi se ne da ni voziti po ovoj hladnoći a ni servisirati...
Uglavnom provozao sam ga prošlu subotu, malko tu po kraju jbga nemam A, i ide kao avion..Ja sam oduševljen mada još nemam jasne utiske pa tako i komentare...Uglavnom nisam izdržao da ga ne cepnem preko mosta i mogu vam reći do 130 kmh sam bio očas posla, reko spuštaj id u qrac..

Slikaću ga sad u subotu malo detaljnije i kvalitetnije pa da vidite krme..

Uglavnom hoću sledeće da odradim:

1. Nov kaiš (redovan fabrički ili Malossi kevlar)
2. Nove rolnice
3. Zamena ulja u motoru
4. Zamena filtera ulja
5. Čišćenje filtera vazduha
6. Zamena svećice
7. Podešavanje ler gasa, malo je nizak
8. Kupovina multivara?!?! haha 200 eura -- nisam luuuuuddd :)

#27 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 11 November 2011 - 07:39

Ja bih umesto čišćenja filtera vazduha uzeo novi, nije skupo u Atena varijanti sigurno, a ni Malossi red sponge za leto niije na odmet imati u šteku, bar sam ja tako uradio za Medu. Jesi li pregledao kočione pločice i ulje u kočionom sistemu? Ono se menja na 2 godine

#28 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 11 November 2011 - 10:13

e sutra je Subota i ako bog da lepog vremena, idem do Pitomira i pravimo reportažu.. :sexe19jx1:

#29 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 11 November 2011 - 10:23

Jedva cekam utiske, spremam Slavu pa nisam u mogucnosti da odvojim vreme za posetu

#30 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 11 November 2011 - 11:58

Kočione pločice su nove, zamenio ih je prethodni vlasnik skoro..Imaju mesa proverio sam...A ulje u kočnicama ne bih dirao, što da čačkam ako sve fercera...

Ej Blacky slava je slava i razumem te, ali znaj da ti se računa...znači kao da si bio.. :sexe19jx1:

#31 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 11 November 2011 - 15:15

pa vidi, ako je tako i ako se racuna onda da se spremam ..., da ne izostanem i dobijem minus :sexe19jx1:

#32 zoli

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 26 posts
  • MestoČoka

Posted 11 November 2011 - 19:02

Cestitam, i zelim ti puno lepih kilometara.

#33 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 11 November 2011 - 22:03

veoma lepo krme.neka te služi još lepše.da li se možda zna koliko troši?mislim da ovo nije potrošač veliki ako je čovek umeren na gasu.

#34 Godzilla

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 93 posts
  • MestoGrocka
  • VozimPiaggio Free

Posted 13 November 2011 - 18:46

Svaka cast na prinovi, nek je sa srecom i puno sigurnih km zelim! :sexe19jx1:

#35 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 13 November 2011 - 19:51

Jbt toliko vremena sam na ovom forumu i tek sad vidim temu.. Cestitam druze na kupovini. Jeste da ti maxi skuteri nisu po mom ukusu i da sam veca pristalica trkalica, ali stvar ukusa. Bitno da sluzi i da ne bude problema :D
Zelim ti puno predjenih kilometara :sexe19jx1:

#36 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 November 2011 - 23:08

View PostRade, on 13 November 2011 - 19:51, said:

Jbt toliko vremena sam na ovom forumu i tek sad vidim temu.. Cestitam druze na kupovini. Jeste da ti maxi skuteri nisu po mom ukusu i da sam veca pristalica trkalica, ali stvar ukusa. Bitno da sluzi i da ne bude problema :rolleyes:
Zelim ti puno predjenih kilometara :biker_scooter:

Eeee Rade zabušavaš zabušavaš...
Hvala...Trebalo mi je neko prevozno sredstvo koje če me prebaciti bez problema 200-300 km-a po potrebi, pa i više...Znamo da to nije moguće sa 50-70cc, a da ostaneš u jednom komadu, pogotovo ako još imaš saputnika...

2T 50cc klasu skutera nikad neću zapostaviti i imam svašta u glavi i u planu, jer tu nije u pitanju samo vožnja nego zajebancija oko budženja koja mi je neophodna...

#37 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 November 2011 - 21:53

promenio sam nekvalitetne slike s početka ovim Marijevim vrhunskim slikama s neverovatnog htc-a..

#38 svetac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 155 posts
  • MestoBanja Luka
  • VozimYamaha Aerox

Posted 15 November 2011 - 13:07

Nadam se da je dobar koliko i ljep...nek te dugo sluzi ;) ;)

#39 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 03 December 2011 - 17:07

Lep dan danas bio, kao stvoren za garažu i majstorluke..
Reših da skinem deklo na atlanticu da pregledam stanje rolnica, slajdera, kaiša, kvačila itd itd..

Kaiš mi je dimenzija 1035x26,3mm. Nije nigde potrcan i deluje zdravo...Malossi kevlar za piaggio master mašinu je dimenzije 1034x26,5mm, tako da ako uporedimo ispada da mi je kaiš potrošen svega 0,2mm što smatram da nije strašno i ne bih ga menjao za sada...

Rolnice su dimenzija 25x17mm, a težine 21,6g...Izgledaju kao nove tj nisu potrošene ni dlaku...Inače ne znam je li to fabrička gramaža ali Malossi pakuje 20g u kombinaciji sa multivarom.

Variomat inače dolazi u varijanti sa 8 rolnica...
Ono što me je prijatno iznenadilo kod variomata je to da su kanali kao banane tj isti slučaj kao što imamo kod Malossi multivara, ja ne vidim zašto ljudi kupuju Malossi Multivar za piaggio master 500cc kad ona u fabričkoj varijanti ima dobar variomat?!?! Ostaje da to još ispitam...

Sve sam očistio od prašine, ispolirao kanale u variomatu..Kvačilo nisam stigao da rastavim i pregledam...

Attached File  03122011389.jpg   1.02MB   6 downloads Attached File  03122011393.jpg   1.1MB   7 downloads Attached File  03122011394.jpg   832.09K   9 downloads

poređenje, variomat od atlantica i variomat od pežoa 50cc... hahah

Attached File  03122011395.jpg   1.04MB   8 downloads

#40 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 03 December 2011 - 22:27

Bravo Derane! a sutra u vožnju, legalno Kaiš ti je ok, ja tu ne bih ništa dirao, vidi samo stanje zejtina u motoru, izvadi merač pa kapni na nešto svetlo, ako je žućkaste, svetle boje, OK, ako je mnogo tamno, skoro crno, planiraj preventivno menjanje ako ćeš ga terati ove zime, a ako ne, onda nek servis sačeka početak sezone. Isto važi i za ulje u reduktoru

Zvono pa i kvačilo shodno zvonu mi se čini ok, nije poplavelo, nije proklizavao, znači sklopi i teraj

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users