e tu sam ostavio nešto živaca i opsovao onog ko ih je stavio unutra, jednostavno 20-30-7 semering znači da ima svega 5mm za vađenje i metoda šrafcigerom ukoso ne pije vodu.. već sam unakazio semering i ne ide.. pomirio sam se da ću morati blokove da rasklapam, i tog dana sam već pripremio dosta toga...
Vikend je prošao nisam hteo ni da ga vidim, koliko mi je mrsko bilo, i danas odlučim da se posvetim ponovo.. Posle par ubeđivanja reših da napravim neki alat, neke igle koje će biti dosta jake a opet ne predebele pa da pokušam ponovo sa vađenjem sa strane... i evo Blackovi držači kacige su odlično ispali, mada je u međuvremenu naišao i Krsta koji je hvala mu veliko u firmi uradio dve duže koje imaju kariku gde bi mogla colovna cevka da se provuče u kucka u kontra smeru...
evo slika

i uspešno izmenjah semering na radilici, dovoljno je bilo sa jednom iglom, ovom koja je na slici zašiljena povući dva tri puta i stari semering se predao... Međiutim pregledah i na drugoj strani KOK i taj deluje ok, ukucao sam ga na 8mm od ivice bloka jer je bio na 5mm, Krsta koji ga je letos radio se kune da je tako bilo fabrički pa eto Radetu informacija... Sada je na 8mm kao i Kymco... Nego motor i dalje ne pali sve se isto ponaša... ponekad pukne iz auspuha... pregledah dovod goriva, vakumski ventil funkcioniše, isputio sam i svo gorivo i nasuo novo u koje imam poverenja.. situacija i dalje ista.. Kompresije ima, nemožeš prstom zadržati otvor svećice na glavi.. Ne preostaje ništa drugo nego da tražim dalje.. Svećica mi i dalje deluje suvo.. Usuo sam nešto goriva u cilindar kroz otvor svećice i dalje ne pali..
Sad bi mi trebala pumpica da proverim da li blok drži pritisak, ne znam u šta više da sumnjam, i gle Peugeot ima još jednu kapiju, plastični pokopac koji zatvara otvor na bloku za kompresor vazduha, koji opet na ovom motoru nikad nije ni bio... Učinio mi se mastan i evo šta imam...
tačno se vidi na slici gde je mastan fotografija daje odsjaj

evo kako se iskrivio

i jasno je gde je zevao.. pa nije vukao ni gorivo, a i to što je povukao, je bilo mnogo siromašnije nego što je potrebno, a najverovatnije nije ni otišlo u cilindar na paljenje...
pitanje je šta da se radi, da pošmirglam ovu plastiku i da je vratim, malo mi smetaju mesingani mostovi koji su upresovani u plastiku.. ili da ubacim još jedan zaptivač, crveni silikon je bio već namazan, ali je popustio veliki je to zazor... ili da napravim drugi poklopac od metala ?
evo još jedne slike poklopca