Jump to content

Sprint Grizzy Hebo M.R. 70cc

• This topic is locked This topic is locked
452 replies to this topic

#221 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 May 2011 - 20:41

topio se klip, od neodgovarajućeg paljenja, ja sam imao isti slučaj na malossi-ju, i kada ima rupu isto se dešava kreće da topi čelo klipa...

#222 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 22 May 2011 - 20:48

Sta mi je sada ciniti?

#223 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 May 2011 - 21:01

moguće je da je počeo da topi ranije kada je bilo pomereno na anker ploči, vidi kod pomerenog predpaljenja je neophodno napojiti ga dovoljno sa gorivom, i na igli i na glavnoj dizni, inače krene da raste temperatura i topi čelo klipa , pravi rupu itd.. dakle kombinacija koju vidimo nije nastala jer je ponestalo goriva u momentu, već zato što je samo malo nedostajalo, a varnica je bila prerano....

ako kažete da je žuti top klasičan ne varijabilni cdi, onda ništa promeniš klip i testiraj opet iglu i glavnu diznu, nema druge...

ja sam imao nedavno rupu na MF racingu, ispao jedan maleni gumeni čep, iz kutije filtera, i dodatna rupa od 8mm na pola gasa i 20 stepeni predpaljenja napravili rupu, usput vidi se i na ivici čela isto kao i kod tebe...

#224 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 22 May 2011 - 21:13

Mare ovaj klip nije vozen nikad na pomerenoj anker ploci.

Pre dvadesetak dana sam montirao tp kajlu i na leru se culo cukanje kao da je dizel,provozao 50 metra po ulici i skinuo je.To je sve sto je dirano oko paljenja.

#225 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 23 May 2011 - 10:04

onda treba proveriti stroboskopom, koji ugao daje ovaj žuti CDI...

ipak se topilo čelo klipa, kod klasičnog lepljenja nemamo takvu situaciju..

dakle ili je paljenje prerano i goriva premalo, ili je toplotna vrednost svećice premala pa se gorivo palilo ranije od užarene elektrode koja se nije hladila dovoljno... dakle nešto pre same varnice...

#226 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 23 May 2011 - 10:17

Najverovatnije je goriva premalo....goriva u rezervoaru je bilo pri kraju...a kada sam kasnije verglao lepo se videlo da nema dovoljno goriva u filteru.

#227 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 23 May 2011 - 10:21

Ma ne verujem,ko zna kolko je meni puta do sad turpija ostajala bez goriva,i to uglavnom na punom gasu,pa ga pustim jos 200m dok sam ne stane(da ga sto manje guram do pumpe :) ),a on je i dalje u pogonu,ali mu nista ne fali...ne verujem da je zbog toga zalepio...pa i da je ostao bez goriva verovatno bi samo malo ocesao zidove i to je to,ne verujem da bi se bas istopio...

#228 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 23 May 2011 - 10:26

mala dizna isto mi se desilo prosle godine samo jos malo gore... i izbaci filter za gorivo , na 90% skutera koje sam radio desavalo se da zeza filter jer nema dobar dotok goriva ..

#229 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 23 May 2011 - 11:18

evo sad smo pričali za Zoksijem telefonom, on čovek ima dva filtera za gorivo...

a karburator PHBG ima u sebi W9 i na prepodslednjem zarezu je tj, može da se diže igla za još jedan podeok, a taj nije testirao da li odgovara... po meni je ta w9 igla u granicama minimale za ovakav cilindar, kada dobija toliko vazduha da 108 ili 105 glavnu diznu koristi...

evo neka Cvele i Pita kažu kako radi PHBG, samo nisam siguran da li su isti atomizeri u njima kao kod Zoksi-ja.. klipić sa 30 kosinom je isti...

#230 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 23 May 2011 - 20:43

A jbg skupilo se tu par stvari...sve je bilo odlicno nastelovano dok nije Tp CDI uso u igru...probao sam skut 5-6 dana pre toga...Cim je dobio sa njim skoro 10km/h to je bio znak da su se i max. obrtaji debelo povecali pa je mozda trebala i veca dizna....al boja svecice to nije pokazala...moguce da je i nivo goriva u karbu u trenutku bio manji i eto ti BAS posne smese koja je zbog dugacijeg ugla paljenja bila jos posnija -taman za sr**** koje se desilo ....Ne zaboravite da je tako vozeno skoro 150km pre toga i sve je bilo ok...

#231 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 May 2011 - 21:33

PHBG karb sa serijskom w9 iglom nije najidealnije rešenje za taj kit pogotovo što je prošao još facelifting kod dr Maria...Definitivno je bio posan na sredini čim je tražio toliko veliku glavnu diznu...Pa ta w9 igla nije mogla da napoji moj nesretan Malossi sport a kamoli naturpijan Hebo..eeeej...Verovatno je i drugi ugao paljenja dodatno osiromašio smešu i eto ti sranja...
Zoksi mora biti da si osetio da je u nekom spektru gasa slabiji??? Na prelasku sa igle na diznu....na full gasu...???

#232 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 23 May 2011 - 21:55

Ma jok na svim otvorima rucice je vuko ko blesav.Inace i Arreche sam prosle godine vozio isto sa velikom diznom 105.

#233 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 23 May 2011 - 22:37

Evo sada gledam i uporedjujem karbove.Arreche ima jacu ostriju iglu (1,10mm) i klipic sa kosinom 5,60mm.Mozda mi je pametnije njega da montiram????

#234 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 23 May 2011 - 22:58

arreche je čistokrvni racing karburator, a PHBG je city... Arreche u ovoj konfiguraciji ne može ni da se namesti na malim cilindrima tipa malossi sport... a bogami treba zasući rukave i na MF racing-u...

što se mene tiče PHBG je lakši za štelovanje, samo mu daj W16 iglu... i eventualno preradi klipć na 40, ili ako imaš iz onih TNT-a u njima je 50 klipić...

#235 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 23 May 2011 - 23:12

Arreche je meni bio isto lak za stel,nervirame samo sto su dizne na 5 broja.

Klipic 50 nemam,otiso sa tnt karbom,mada nije problem preraditi ovaj.

#236 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 24 May 2011 - 11:28

http://www.scooter-c...%3ACAT_VERGASER

Ovaj pase jel? Jedino sto je skoro 15e :)

#237 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 24 May 2011 - 12:15

To je taj...a cena sexi :)

#238 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 24 May 2011 - 18:41

View Postzoksi, on 24 May 2011 - 12:15, said:

To je taj...a cena sexi :)
Za te pare ima da ti nastruzem i ja par komada :)

#239 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 24 May 2011 - 21:06

Namontiran je Airsal T6 klip,sqvis na 1,3mm....na red dolazi Arreche karb,ups koliki je ugao,ovo nece valjati....ugao sa Dellortom puno manji.
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Doduse imam i minareli seriski filter pa je i ova kombinacija moguca
Posted Image

#240 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 25 May 2011 - 16:07

Pade li proba??