Jump to content

Aprilia Scarabeo 50-70

• This topic is locked This topic is locked
270 replies to this topic

#81 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin
  • VozimAprilia Scarabeo 50

Posted 12 March 2013 - 09:56

Samo jedan dihtung sam dobio. Ako treba da ga dovedem na 0,7 nije problem naci cu neko resenje. Glavu sam stego na 20 Nm (2kg). Danas skidam ponovo cilindar pa izvestavam.

#82 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 12 March 2013 - 10:50

dobro je to 0,8, zbog toga ne moraš skidati, i svakako će se uhvatiti nešto depozita (gareži) na čelu klipa i to će umanjiti tih 0,1mm za kratko vreme

#83 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 13 March 2013 - 10:25

Juce doterao sqush na 0,7. Malom turpijicom sam stanjio dihtung ali sam ga greskom na jedno mesto pocepao, pa sam ga prislonio uz blok i na to mesto spojio crvenim silikonom, tako da cu morati da pratim da ne pocne da vuce fals dok ne nabavim drugi, usput sam jos malo optimizovao kanale na cilindru.
I zamalo da zavrsi cilindar u kantu. Sta se desilo? Kad sam obradjivao blok cilindar je nailazio lepo ali ne pod 100% pravim uglom tako da kad sam ga stego on je udario donjom suknjicom u blok i u tom delu je ostao mali trag lepljenja klipa. SRECA pa se nije nista polomilo inace bi se ubio ko siroce... Eto sta moza da se desi kad je covek nestrpljiv a kad sam to radio uopste nisam zurio, malo nepaznje je bilo sasvim dovoljno...

#84 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 March 2013 - 11:08

hteo sam ti reći da sam ja sa MHR77 cilindrom morao da otvaram usta od bloka jer suknjice cilindra nisu htele da uđu u minareli ... klip je fi 50 a suknice su koji mm šire...

#85 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 13 March 2013 - 11:14

View PostVica, on 13 March 2013 - 10:25, said:

Juce doterao sqush na 0,7. Malom turpijicom sam stanjio dihtung ali sam ga greskom na jedno mesto pocepao, pa sam ga prislonio uz blok i na to mesto spojio crvenim silikonom, tako da cu morati da pratim da ne pocne da vuce fals dok ne nabavim drugi, usput sam jos malo optimizovao kanale na cilindru.
I zamalo da zavrsi cilindar u kantu. Sta se desilo? Kad sam obradjivao blok cilindar je nailazio lepo ali ne pod 100% pravim uglom tako da kad sam ga stego on je udario donjom suknjicom u blok i u tom delu je ostao mali trag lepljenja klipa. SRECA pa se nije nista polomilo inace bi se ubio ko siroce... Eto sta moza da se desi kad je covek nestrpljiv a kad sam to radio uopste nisam zurio, malo nepaznje je bilo sasvim dovoljno...

druze ako ti kojim slucajem treba dihtung za cilindar imam ja,jel sam ja dobio sa airsal 70 5 dihtunga razlicite dimenzije

#86 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 13 March 2013 - 11:14

Da pise da treba da se prosiri na 55mm a meni je udario sam vrh suknjice. U svakom slucaju dobro da sam skidao cilindar.
Sta da radim za dihtung? Gde moze takav da se nabavi? Neznam dali moze da se preradi org. dihtung...

#87 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 13 March 2013 - 11:17

@adam nisam video post. Aj ako ne nadjem nista javljam ti se. Jer kod mene je siri cilindar u suknjicama. Mada bi ja to ostavio ovako za sada jer ne planiram vise da skidam cilindar ali ako pocne da vuce fals onda vec ce da mora da se nadje neko resenje.

#88 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 March 2013 - 11:28

može da se preradi fabrički dihtung, samo moraš biti precizan

#89 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 13 March 2013 - 11:28

View PostVica, on 13 March 2013 - 11:17, said:

@adam nisam video post. Aj ako ne nadjem nista javljam ti se. Jer kod mene je siri cilindar u suknjicama. Mada bi ja to ostavio ovako za sada jer ne planiram vise da skidam cilindar ali ako pocne da vuce fals onda vec ce da mora da se nadje neko resenje.

ako ti bude trebalo slobodno se javi,tu smo da pomognemo hehe :) :)

#90 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 14 March 2013 - 02:16

Danas sam nabavio silen blokove kod obliznjeg servisera za skutere, kuci ih namontirao i postavio masinu na ram.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Zatim sam skinuo rezervar izbacio staro gorivo, skinuo i detaljno oprao i izduvao karb izvrnuo diznu 92 i uvrnuo 98 igla je w7 a pilotka 60, jer nemam vecu glavnu diznu za sad, i sve to lepo napakovao na mesto.

Posted Image

Posted Image

E sad mozgujem gde i kako postaviti hladnjak, dali uopste montirati ovaj hladnjak sto imam, cini mi se os Rox-a, ili odmah nabaviti neki veci?

A da. Svecica (SUPER BOSNA F65) je tu samo da ne ulazi prasina u cilindar.

Edited by Vica, 14 March 2013 - 02:20.

#91 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 March 2013 - 10:30

Kako ti je prljav skuter sunce ti poljubim... :)
Dizne ćeš morati nabaviti neke veće, imaš ozbiljan cilindar i ozbiljne obrtaje i nije se igrati sa smešom..
Što se tiče hladnjaka meni sa fabričkim hladnjakom od SR-ke i električnom vodenom pumpom, bez termostata u glavi naravno, drži dobro temperaturu...videćemo kako će biti kad ga budem pržio ali optimističan sam da će biti sve ok!

Mislim da i ti ne bi trebao da imaš problema sa rox-ovim hladnjakom i električnom vodenom pumpom, uostalom montiraj tako pa ćeš videti...ako bude mali lako ga je samo izmenjati za neki veći posle...

#92 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 14 March 2013 - 10:40

Pita uvzavam kritike danas cu se potruditi da ga detaljno operem. Nesto sam gledao na Youtube kako su neki momci to odradili iza prednjeg tocka pa i ja razmisljam o slicnom resenju.

#93 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 March 2013 - 11:55

zaista , ko da si na pecanje uz moravu išao sa njim.... saće Cvele da ti rekne ,, :)

#94 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 14 March 2013 - 12:23

View PostMario, on 14 March 2013 - 11:55, said:

zaista , ko da si na pecanje uz moravu išao sa njim.... saće Cvele da ti rekne ,, :)
Ma kakvi Morava...pored nje zlatno...ovo je ipak jesenje duboko oranje :)

#95 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 14 March 2013 - 14:09

Haha... Evo kod mene lije kisa sad cu da ga izbacim napolje da ga opere. Samo vi kritikujte, jer se tako i vaspitava :) , a ja sam nov u svetu tuninga pa treba jos dosta da naucim.
Upravo sam poskidao plastike od napred i ugradjujem polako hladnjak. Veceras slike posle pranja i kako napreduju radovi.
Ovih dana kisa mi ide na ruku jer kad grane sunce odoh u drugi svet (traktor, njiva, setva i ostalo).

#96 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 14 March 2013 - 15:15

Auuuu kad ovo vidim dusa me boli,sa mog svakog motora je moglo jesti,daj malo se potrudi,ali bez kise lepo kantu vode malo deterdzenta i sundjer i polako deo po deo,bice ti lakse raditi na njemu,zar nije lepse kad je cist,a hladnjak ce biti dobar velik je od Roxa imao sam jedan,radice posao ok... :)

#97 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 March 2013 - 16:16

View PostVica, on 14 March 2013 - 14:09, said:

Haha... Evo kod mene lije kisa sad cu da ga izbacim napolje da ga opere. Samo vi kritikujte, jer se tako i vaspitava :) , a ja sam nov u svetu tuninga pa treba jos dosta da naucim.
Upravo sam poskidao plastike od napred i ugradjujem polako hladnjak. Veceras slike posle pranja i kako napreduju radovi.
Ovih dana kisa mi ide na ruku jer kad grane sunce odoh u drugi svet (traktor, njiva, setva i ostalo).

ovo crvenim je najbolje...Nemoj slučajno da koristiš neka sredstva za pranje, prirodno je najbolje..to što kiša opere ne može niko.. :) hahah
ajde čekamo slike montiranog LC sistema...

#98 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 14 March 2013 - 22:37

Da se izjasnim. Volju za pranje sam imao ali kisa je toliko padala da nije bilo sanse za pranje, ali radova je i te kako bilo.
Prvo sam poskidao plastike sa prednjeg dela i viljusku, zatim naso mesto za hladnjak i navario nosace.

Posted Image

Popodne je usledilo povezivanje pumpe hladnjaka i cilindra, evo kako to izgleda u kompletu. Krivine su bakarne od parnog grejanja.

Posted Image

Posted Image

Zatim krojenje prednje i zadnje plastike oko hladnjaka. Da dodam, da sam primer uzeo sa Youtube.

Posted Image

Posted Image

I posle cele je**de hladnjak nije ispravan, jednja celija curi to ce ici na krpljenje jer sad para za drugi nemam.

Posted Image

Ostalo mi da nabavim bocu za vodu i da smestim istu.

E sad bi dobro dosao savet od cega bocu da nabavim?

Edited by Vica, 14 March 2013 - 22:40.

#99 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 14 March 2013 - 22:50

E to ti je greska,trebao si da ga prekontrolises dok ga nisi namontirao,mozda da uzmes posudu od Runner-a ona je ogromna...

#100 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 March 2013 - 23:07

pa ne treba mu ogromna posuda, uzmeš neku redovnu kompaktnog oblika da je možeš kulturno smestiti...vidi po otpadima motora ima sigurno, da li od neke sr-ke ili roxa..

fino si rešio poziciju i povezivanje..ne vidim dobro da li si el.pumpu pričvrstio nekako za ram...po meni ne bi bilo dobro da ona tu može da trese i vibrira..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users