Posted 14 July 2014 - 20:37
Danas interesantan dogadjaj na tehnickom. Kad sam dosao parkiram skut i udjem u prostoriju u kojoj su salteri. Predam dokumenta i u tom ulazi decko koji radi pregled i trazi kljuc da upali skut, pregleda signalizaciju i pomeri ga na valjke. Ja ga, naravno, upozorim da bude pazljiv sa gasom i on mi, onako blago uvredjeno, odbrusi nesto kao nisam ja od juce, vozio sam i jace motore. Ok, dam ja kljuc i gledam kroz staklo sta ce da uradi. Sede na skut, da kontakt i krene da stiska dugme. Ja se smeskam unutra i cutim. Sidje i dodje do mene i kaze nece. Aj probaj na kurblu jer anlaser nema. Ode on opet jos malo besniji i upali skut na kurblu. Naravno, kako je vozio jace motore, iskusno zavrne gas i skut poleti. Pod je presvucen onom nekom hi tech masom sto potseca na plastiku. Krene tocak da proklizava i da se zanosi a on pusti na kratko pa otcepi ponovo a on opet ali na drugu stranu. Dok si rekao keks vec je sa sve skutom preskocio valjke i izasao napolje iz hale. Kad je uspeo da se zaustavi okrenuo se a oci mu kao kod vuka sa tvrdom stolicom iz vica. Izbecio se, pobeleo i ne progovara. Ugasi skuter i udje opet u salter prostoriju. Ja ga gledam i smejem se a on stoji ispred mene i trese se. "Sta je ovo brate mili, oduzeo sam se kad je cimnuo" Pa, reko, vozio si jace motore pa sam mislio da ces i ovaj moj prdavac da savladas. E onda je dogurao skut na valjke premerio kocnice i odgurao ga napolje na parking. Nije pokusavao da ga upali ponovo. Nije cak ni signalizaciju pregledao. Zavrsim u salter sali i izlazim a on mi pruza kljuceve i klima glavom a ruka mu se jos trese. Smejao sam se do kuce...