Jump to content

Honda NSR 125

• This topic is locked This topic is locked
110 replies to this topic

#41 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 13 April 2012 - 21:24

Upravo to.Ako ces sam praviti onda Samurai,ako neces onda ulje koje je namenjeno za automatsko mesanje :D

Edited by Alexandar :D, 13 April 2012 - 21:26.

#42 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 13 April 2012 - 21:37

Каква је разлика између аутоматског мешања и премикса?

#43 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 April 2012 - 21:40

Ja prvi put cujem za to...bio sam do sad ubedjen da su sva ulja ista i da nije bitno dal on sam mesa ili mu ti pravis mesavinu :D nije mi jasno u cemu je razlika...

#44 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 April 2012 - 21:53

Razlike sigurno ima...ako nista drugo sigurno postoji razlika u rastvorivosti ulja u benzinu...nisam ni ja nesto obracao paznju na to a sam pravim mesavinu vec podosta hiljada km i nije bilo problema... :D

#45 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 April 2012 - 22:51

Možeš kupiti slobodno Samurai ili ono Stroke 2000 sve jedno, oba su za mašine koja se vrte i preko 12000.. Hteo sam ti tamo u prvom postu reći da Honda i preporučuje minimum TTS Castrol ili ovaj F1 racing, ali naravno niko ne razmišlja o tome šta se kod nas radi.. uglavnom lažiraju poznate brend-ove Castrol, Motul itd.. ulja za koja postoji dobro tržište...

#46 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 April 2012 - 23:04

Bez obzira na to sto motor sam pravi mesavinu?

#47 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 April 2012 - 00:06

viđao sam da prave razliku između ulja kada motor automatski meša i kada mi ručno mešamo i takvu mešavinu ulivamo direkt u rezervoar.. Ima neki razlog sigurno mada ja mislim da te nema apsolutno nikakve veze i da možeš da krljaš i jedno i drugo...bitno da je 100% sintetika i da klizi pod prstima... :D

#48 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 14 April 2012 - 00:15

Postoji velika razlika u rastvorivosti ulja u benzinu izmedju pre-mix i injection ulja.
Pre-mix se bolje i jace vezuje za gorivo ali mu treba vise vremena i mehanickog mesanja.
Injection se lakse vezuje i zato moze da se vezuje za gorivo u samom karbu.
Injection se moze koristiti kao pre-mix, obrnuto se ne preporucuje.

Pita mani se tih prica "bitno da je 100% sintetika".
Ako vozi motor umereno radice mu posao opusteno i polusintetika tipa R2000 jer iz masine koju nosi NSR nije iscedjen poslednji atom snage.
Ako pak planira ostriju voznju neka sipa Motul 710 ili Castrol Power1.
Naravno ako planira da koristi uljnu pumpu, ako ce sam da mesa - Ipone Samurai.

#49 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 April 2012 - 11:32

nemam ja nikakve priče perlx, i ja sam taj koji uvek preporučuje polusintetiku... i krstim se svaki put kad ljudi sipaju full sintetiku na fabričkim skuterima ili čak 70cc ...Ovaj motor može da se vozi na 11-12 iljada pa sam zato preporučio full sintetiku...

#50 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 14 April 2012 - 12:03

Ma opusteno :D
Zato i kazem, za ostriju voznju odgovarajuca sintetika i nema brige.

#51 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 14 April 2012 - 14:14

Trokira kad pokusam da ga poteram preko 8000 obrtaja, a mislim da je motor zagrejan dobro, sta to moze da bude?

#52 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 14 April 2012 - 14:53

Pa valjda imas merac temperature ?
Prljav filter vazduha, losa/neodgovarajuca svecica, gorivo, itd

#53 Ron0n

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • MestoMacedonia
  • VozimBaotian BT49 tuned by Ron0n

Posted 14 April 2012 - 15:13

Hmm... proveri i karb za svaki slucaj. Moze da iskoristis i neki cistac za karburatore kao onaj iz wurth. To se bas ne treba dogadjati. Kod mene na aprilija 125 takodje 2t, gusi na mali obrtai jer je to visoko-obrtna masina i zahteva veca gas. To se isto odnesuje na tvoja honda - ona treba da korne na veca gas.

#54 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 14 April 2012 - 15:53

Cekaj el nece da ide preko 8K ili kako?nzm dokle on ide,TZR ima elektornsku blokadu na 11K,pretpostavljam da je i on tu negde,11-12K...moj tzr isto doleti do 11 i tu zakuca samo i pocne da trokira(a sve je u redu sa motorom,probao sam freejevu elektroniku,i sa njom puni 13-14K,samo sto to nije dobro za masinu).
A on je inace mrtav ispod 6-7K,tako da bi on na 8K tek trebao da pokaze svoju pravu snagu,a ne da tu pocne da trokira :D

#55 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 14 April 2012 - 18:59

Sto se tice temperature, videli ste kako izgleda pokazivac kod mene. U toku voznje ne dolazi do polovine uopste, kazaljka stoji tek malo iza ovog plavog dela. Mozda zato sto sam ga polako vozio pa nije digao temperaturu. Danas mi se ugasio i nisam mogao da ga upalim. Stavio drugu svecicu i upalio bez problema. Mozda nije hteo preko 8k zbog te budjave svecice. Inace, sad mi je u motoru neka sa kratkim navojem ( a treba sa dugim ) tako da necu da ga vozim dok ne nabavim odgovarajucu. Koliko problema moze svecica da napravi... Na skuteru nzm da li sam nekad promenio svecicu, a ova vec posle 3 dana otisla

#56 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 14 April 2012 - 19:46

Nemoj da vozis sa tom svecicom,posebno sto verovatno nije odgovarajuce toplotne vrednosti.Moze cak i da istopi celo klipa,tako da nabavi odgovarajucu i onda teraj...

#57 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 14 April 2012 - 20:16

Necu sa ovom da vozim, uzecu onakvu koja je bila, BR9ES ili B9ES.

#58 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 14 April 2012 - 22:07

Uzmi BR9ES,sa rezistorom,nzm kakava je bila,ali ako treba sa rezistorom ne valja da se vozi bez njega,valjda moze da skodi elektronici,nzm ni ja tacno,ali nije on dzabe napravljen :D a mislim da on ne moze da skodi.

#59 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 15 April 2012 - 01:32

Na motoru je bila B9ES, a na rezervnom motoru BR9ES. Ja cu da uzmem i jednu i drugu, pa kako bude :D

#60 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 15 April 2012 - 09:39

Ajde ne skrtari sa kvalitetom svecice :D zaj** te "obicne" ...nesto ovako...ako je bez R uzmi lulicu sa R i problem resen...
http://www.e-mass.rs...vikez1ttxf2ohdf

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users