Jump to content

Keeway Focus - Lauda tuned

1306 replies to this topic

#701 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 May 2015 - 22:49

Samo uvrnes vecu diznu i nemas problema. Ja bi te semeringe zamenio pod obavezno jer kineski znaju da pocnu da "zevaju" posle par sezona cak a ako motor nije vozen.

Pitanje dal ce biti odrzan drag u SM jer treba dugacka staza sa 2 trake i da nema saobracaja..

Ako drag-a bude bilo ja dolazim sigurno, ako ne onda cu jos videti jer bi bio problem voziti do Mitrovice i nazad bez punjenja akumulatora.. :)

#702 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 26 May 2015 - 22:53

Semeringe cu morati zamijeniti na jedan ili na drugi nacin...a ako budem vec otvarao masinu onda cu i lezajeve nove da stavim. Moram jos o tome da razmislim - da li da busim semering i da ga vadim napolje ili da rasklapam blokove.

Edited by Lauda, 26 May 2015 - 23:00.

#703 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 May 2015 - 23:08

Mogu se semerinzi izvaditi i bez otvaranja masine. Po meni najsigurnije koristiti neki alat od tvrde plastike za vadjenje semeringa, tako se radilica ne moze ostetiti..

#704 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 May 2015 - 23:09

View PostLauda, on 26 May 2015 - 22:53, said:

Semeringe cu morati zamijeniti na jedan ili na drugi nacin...a ako budem vec otvarao masinu onda cu i lezajeve nove da stavim. Moram jos o tome da razmislim - da li da busim semering i da ga vadim napolje ili da rasklapam blokove.

valjalo bi izvaditi ih bez rasklapanja blokova...moraš biti pažljiv svakako i ide..

#705 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 26 May 2015 - 23:33

View PostPita, on 26 May 2015 - 23:09, said:

valjalo bi izvaditi ih bez rasklapanja blokova...moraš biti pažljiv svakako i ide..
Moram priznati da bi mi jedan dobar tutorijal dobro dosao da vidim postupak vadjenja semeringa na takav nacin...ja ako budem busio na osjecaj onda ima i polutku radilice da probusim 100% :D

Edited by Lauda, 26 May 2015 - 23:34.

#706 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 May 2015 - 23:33

Da, da... Eto fali nam slikovito prikazana procedura vadjenja semeringa. Makar na forumu nisam naisao na istu. Inace, svaka cast na radovima. Pratim...

#707 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 26 May 2015 - 23:56

Napravis kao radapciger samo kukice da imas dve na spolja. Treba ti parce sparinga jedan deblji sraf na primer m10 i jedna matica i te dve igle.Rupu izbusis na sredinu gde ces da zavaris maticu kroz koju prolazi sraf a sa strane dve manje za igle.Igle samo treba da budu pljosnate gde su zakrivljene na gore mogu okrugle sa navojem na kraju da bi provuko kroz rupe i stavio matice. I eto jedna ideja za vadjenje samo da napravis :) Zakacis za semering iznutra, provuces kroz spoljne rupice na sparing stavis matice i posle veliki sraf centralni oslonis na radilicu i stezes polako i oni izadju

#708 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 29 May 2015 - 15:47

@Miki82
Nije problem napraviti radapciger ili izvuci semering na kraju...najveci problem je izbusiti te rupe kroz semering da saraf moze proci bez da se zakaci lezaj.

#709 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 29 May 2015 - 15:58

Danas mi je stigla sajla gasa koju sam narucio u motobike-u...mada bolje da nije.

Narucio sam ovu sajlu sa njihovog online shop-a
http://www.motobikes...9-cn_89029.aspx

ali sam dobio ovu
http://www.motobikes...china_7718.aspx

A moze se i na racunu vidjeti koju sifru artikla sam porucio.
Posted Image

Ovaj sajla je problem sada jer je znatno losije uradjenja i ima jako los razdjelnik gdje se dijele sajle na sajlu gasa i sajlu uljne pumpe.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

A uz sajlu sam porucio jos 2 male bocice ulja da mi sluzi kao rezerva u gepeku i 2 krivine od tomosa za karburator. Mada sada ovako uzivo mi se cini malo preostar ugao na krivini.

Posted Image

Sto se tice sajle ne pravi mi se problem zbog tih 670 din da ih zovem pa da se svadjam sa njima iako nije fer poslati drugi proizvod sa drugim brojem artikla, al' ajde bitno je da se proda...
Moja je opet greska sto nisam bio oprezniji i sto nisam otisao licno kod njih nego sam vjerovao online shop-u.

Nesto cu iskombinovati sa ovim setom ili cu naci drugi koji ima originalni razdjelnik i to je to.

#710 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 May 2015 - 16:35

Taj razdelnik mi izgleda ko eagle-ov fabricki..

#711 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 29 May 2015 - 20:55

Ne znam od kojeg je modela ali mi uopste ne djeluje pouzdano.
Samo cekam kada ce se Zilke ili sinisa93 javiti i reci da skidam uljnu i kupim jednodjelnu sajlu :)

Edited by Lauda, 29 May 2015 - 20:56.

#712 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 May 2015 - 20:58

dešava se to, onaj što pakuje je pogrešio, uradi reklamaciju i traži da ti zamene

#713 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 29 May 2015 - 21:12

View PostLauda, on 29 May 2015 - 15:47, said:

@Miki82
Nije problem napraviti radapciger ili izvuci semering na kraju...najveci problem je izbusiti te rupe kroz semering da saraf moze proci bez da se zakaci lezaj.
Nisi me razumeo,ne busi se nista zakace se te dve kukice pored osovine za semernig i tako se vadi.U tome i jeste poenta

#714 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 30 May 2015 - 00:12

Grozim se tih uljnih pumpi na sajlu ...pukne sajla - zariba motor ...tako ja pre neku godinu , slucajno nesto gledao ispod , kad ono sajla od uljane pumpe na tri licne ...bilo pitanje dana oce sutra ili kroz koji dan ...posle nabavio pumpu koja radi bez sajle , a sad imam najnaprednije resenje koje je ikad izmisljeno - PREMIX ...

#715 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 30 May 2015 - 01:27

@ALIEN SM
Ma ni te na obrtaje ili na mikroremen nisu najbolje...jbg znam u sta se upustam i koji je rizik. Da sam napakovao neki jaci setup bez rijeci bih skinuo uljnu pumpu. Za neki base koji ce mi sluziti po gradu i koji ne ide uopste puno u obrtaje za razliku od serijale mi je jednostavno tesko da se odreknem luksuza da sipam i ne mislim...
Ako pregrmi jos 6500 koliko ima sada na satu, bicu zadovoljan. A ako se prilikom kontrole kada budem skidao anker plocu pokazu znaci istrosenosti onda cu je skinuti.

@Mario
Nema veze. Provjerio sam i broj artikla na sajli pa se poklapa sa prvim linkom koji sam postavio tako da su ovu sajlu i plasirali kao "univerzalnu" za oba proizvoda na sajtu. Moja je greska sto nisam otisao licno i to je to, a i nije neka cifra da trosim zivce objasnjavajuci im gresku.

@Miki82
Mislim da te nisam opet skontao. Zar nije poenta da se probusi rupa lagano kroz semering jer se u njemu nalazi metalni prsten ili sta vec pa onda da se uvrne saraf kroz tu rupu da ima oslonac na taj metalni dio i izvuce. Nije mi jasno kako tacno zakacis te kukice? Jel imas taj radapciger da slikas ako si ga koristio vec?

E sad pitanje, kojom mascu se podmazuje onaj plasticni zupcanik na uljnoj pumpi? Ja kako sam skontao mast treba da bude gusta da se na razleti od obrtaja?

Edited by Lauda, 30 May 2015 - 01:30.

#716 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 30 May 2015 - 08:47

Na ovaj fazon napravis,kulturno i bez busenja. Kao radapciger kukice na spolja,videces na snimku

#717 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 May 2015 - 09:34

da ovako je baš jednostavno u kulturno, samo napraviš te kukice i ide semering potpuno bezbedno

#718 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 30 May 2015 - 10:23

Odličan alat, a nije nešto komplikovan za home made.

#719 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 30 May 2015 - 10:25

Pa ja kazem, ko ima malo znanja i smisla nije toliko tesko napraviti sam :)

#720 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 30 May 2015 - 11:18

Neeeeeeee, ovo je previse kulturno! Gde je draz skidanja semeringa , ako ne rizikujes da ostetis osovinu ? Sve vise razmisljam da patentiram SRPSKI KOMPLET ...To bi bio tako jedan kofer , a u njemu srpski sofisticirani alat : razne vrste srpskih kljuceva stemajzi , cekici uglavnom velike gramaze i slicno, hehehe...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users