Jump to content

Derbi Gp1 Racing

197 replies to this topic

#41 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 16 May 2012 - 17:53

Evo sad cu da skidam karburator da vidim sta je i kako je..I primetio sam da kad skinem crevo sa karburatora koje dovodi gorivo,gorivo ne staje nego non stop ide a koliko znam da to ne treba tako....Sta je tu moglo da se sjebe a prosli put kad sam skidao nije to radilo tj. pre neki dan a od tad se nije vozio....

#42 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 16 May 2012 - 18:21

@ Pita Brate imas 3 gajbe piva od mene :) Upao neki trun na ono mesto gde ide iglica od sauha samo nije jasno kako :) Problem resen...

#43 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 16 May 2012 - 18:31

Sreca je kratko trajala :) Radio 3 minuta i opet ista prica...Ne moze da se upali dok mu ne stiznem crevo za dovod vazduha da smanji protok,a kad se upali gusi se...Ne razumem u cemu moze biti problem..Popizdeo sam....

#44 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 16 May 2012 - 18:52

Da li problem moze biti u konstantnom curenju goriva iz creva za dovod istog....?

#45 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 May 2012 - 20:38

View PostStex3105, on 16 May 2012 - 18:52, said:

Da li problem moze biti u konstantnom curenju goriva iz creva za dovod istog....?

ne bi trebalo da je to problem s obzirom da plovak zatvara dovod goriva u lonče!
Imaš očigledno problem sa saugom...Ako upali bez problema kad mu zatvoriš dovod vazduha onda je saug definitvno problem!!!

šta ću s 3 gajbe piva?? pa oš da me ubiješ... :D

#46 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 16 May 2012 - 20:50

Pa da popijes :D Cepas koliko mozes :D
Resio sam problem crevo od vakuma je puklo na nevidljivo mesto pa je tu zajebavalo...
Nego sad se brinem da nisam nesto zajebao sto se tice razrade jer je verglano u prazno kada nije hteo da upali?
Sta vi mislite?

#47 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 May 2012 - 20:58

opusti se..nisi ništa zajebao...Nije cilindar od plastelina pa da se očas posla istopi...

#48 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 16 May 2012 - 23:22

E super onda ako mu nece biti nista http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png Ja mislio da ne fali nesto karikama ali dobro isto bi to one radile i kad je upaljen skuter :D
Sad sam jos sipao 2 % ulja u rezervoar kako mi je Mario rekao pa mi se cini da ne ide nesto sjajno ali nista videcu kad se jos razradi malo....

#49 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 May 2012 - 09:08

ako ti je stalno curelo gorivo onda je vakumski ventil negde zaglavio, ako je crevo od vakuma puklo onda on nema dovoljno goriva, jer vakum mašina ne može da napravi pošto je crevo puklo, čak štaviše tu na tom mestu gde je puklo vuče stalno falš vazduh, na to molim te pazi...

što se vakumskog ventila tiče, to ima da se kupi, ako je crklo, međutim tu je plovak koji zatvara gorivo u samom karburatoru, pa to ne bi trebalo da smeta

#50 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 17 May 2012 - 10:11

Zamenio sam crevo i skidao vakumski ventil malo ga cukarao i duvao u njega i sad je sve ok radi kako treba http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png

#51 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 May 2012 - 11:18

ahah i tako je meni sledeći put u vožnji samo zatvorio gorivo i kraj... jeb*** sam mu mat*** gurao sam do kuće 2km....

#52 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 17 May 2012 - 11:40

Izgleda da ce da padne menjanje http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png Jer evo jutros opet nesto malo zeza kao da mu zafali goriva i ugasi se i posle ok upali.... I da crkla mi jedna svecica koji sam ja maler ne mogu da verujem :)

#53 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 18 May 2012 - 19:24

Problemi problemi i samo problemi...Nisam dirao nista vakum ventil mozda je zbog njega ali ajd da vam kazem u cemu je stvar....Znaci skuter upali lepo,radi lepo na leru prima gas donekle i kada mu drzim pun gas primi gas donekle pa onda se ugusi na sekundu pa opet primi gas i tako u krug i onda kad pustim gas drzi obrtaje na leru i kad mu dam gas nece da primi gas i ugasi se...Menjao sam svecice,gledao da ne vuce negde fals vazduh...Sta mi jos ostaje da moze da bude problem? Da nije u filteru goriva?

#54 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 18 May 2012 - 20:23

Ko da potosi gorivo iz lonceta karba pa kad opet nadodje -onda ide ...??? izbaci filter goriva pa probaj...

#55 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 18 May 2012 - 21:50

Tako se i meni cini da potrosi gorivo pa stane i kad se napuni malo onda ide dok ne potrosi to malo..Probacu filter da skinem...A ako nije do njega...Sta jos moze biti uzrocnik ovom problemu?

#56 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 19 May 2012 - 09:52

Pumpa goriva sa losim protokom,vakum na njoj,crevo za vakum...iglicasti ostaje zatvoren...samo idi redom...

#57 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 19 May 2012 - 13:45

A sad mi nije jasno da li to treba tako ili ne..Ja kod mene imam dve neke vakum pumpe jedna je zasrafljena na rezervoar i na nju ima ulaz goriva ulaz za vakum i izlaz goriva i posle ide crevo sa filterom pa opet neka budza (pise na njoj Mikuni) gde ulazi gorivo isto na njega ide crevo od vakuma i izlaz goriva koji ide u karburator...Na prvu vakum pumpu ide vakum od karburatora a na drugu vakum od usisa i u tom crevu koje ide od usisa u njemu ima kao neka mala budza koja smanjuje protok na veoma mali precnik....

#58 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 19 May 2012 - 17:45

Evo probao sam i bez filtera ali nije dalo razultata i dalje je isto....
Snimio sam kako radi znaci dao sam mu full gas i nisam pustao i kada sam pustio on se ugasio....

#59 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 May 2012 - 17:45

gubi protok goriva na punom gasu, negde je zastoj...

#60 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 May 2012 - 23:46

View PostMario, on 19 May 2012 - 17:45, said:

gubi protok goriva na punom gasu, negde je zastoj...

nema šta drugo...ne dobija goriva, skontaj zašto...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users