Jump to content

Peugeot Jet Force

109 replies to this topic

#21 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 06 June 2012 - 19:06

Uzmi skini kompresor , unutra imas jedan tockic koji se oslanja na radilicu , gurni ga da mozes da izvuces osovinicu i izvadi nju i ceo taj tockic i vrati poklopac na blok , stavi dihtung i diht masu ..

#22 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 06 June 2012 - 23:37

View Post.::SALLE::., on 06 June 2012 - 19:06, said:

Uzmi skini kompresor , unutra imas jedan tockic koji se oslanja na radilicu , gurni ga da mozes da izvuces osovinicu i izvadi nju i ceo taj tockic i vrati poklopac na blok , stavi dihtung i diht masu ..

potpis! na taj način ćeš onesposobiti kompresor...

#23 Gligorije

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Grizzy

Posted 07 June 2012 - 17:31

znaci fras me zamalo nije udario ^_^ hehe eo stigoh sa posla danas odem u radionicu malo reko da skinem taj kompresor glavu da rastavim itd i skinem kompresor reko daj nisam ni skidao prirubnicu i lamelice jos pa odma i to da skinem da vidim. i ima sta da vidim shou program prirubnica i lamelice pune neke prljavstine masne debele naslage lamelice skoro skroz zacepljene prirubnica unutrar ima barem milimetar debljine te prljavstine ... ! dal je moguce da je ustvari ovo bio problem sto nije hteo da prima gas i sto je onako radio kao sto sam pokazao na snimku ? O_O i da mogu komotno sad sve sastaviti i da ce da radi ? :) i jedan onaj listic na lamelici se isto rascvetao tako da cu morati to zameniti ... mozda bolje da ovo sve isprobam pre nego sto ga prepravim ? ajte savet bacite:)
i da lamelice u cemu je fora u njima tj koja je razlika izmedju ovih i onih kao drugih sto mi govore da moram staviti da ove nece odgovarati na karb ... to mi sad nije jasno kad izgleda kao da su iste ?

oprao sam benzinom sve mada mislim da se mora ova lamelica zameniti ili samo leptiri ? posto se tako raspala /...

AJ POMAGAJTE ! :) bog te vido moj te vido !

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#24 Gligorije

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Grizzy

Posted 07 June 2012 - 17:54

porucio sam ove lamelice
http://shop.motobike...prod_13924.html
u subotu mi stizu i sutra idem do drugara ima tecnost onu za ciscenje dizni pa cu odneti i dizne da ocisti pa ce mo videti kako ce da radi ... ako bude radio vozacu ga onda ovako manje mnogo ce da trosi i radice super . pa dok neki kit nestigne da nediram nista ... nadam se da ce to sve raditi ^_^ hehe

#25 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 June 2012 - 21:49

sunce ti poljubim na šta ti liči usis??? a i prirubnica...Pa odakle tog đubreta tu toliko??

Definitivno moraš zameniti lamelice tj zamenićeš ceo usis ako si ga već poručio...A ovo drugo sve dobro očisti i sastavi, trebalo bi da bude sve ok...

#26 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 07 June 2012 - 22:03

Jbo te bog...kroz njih ko da je mazut teko ^_^

#27 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 07 June 2012 - 22:44

Inektori se čiste u ultrazvučnim kadicama...A ima i neki sprej...

#28 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 07 June 2012 - 23:02

#29 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 07 June 2012 - 23:40

rudar gliša, pa šta ti gajiš po dvorištu, .... me ne bi začudilo da je i injektorska dizna malo začepljena....

#30 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 07 June 2012 - 23:50

Mene bi čudilo da uopšte radi ! Još vlažna glava inektora...

#31 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 08 June 2012 - 00:25

nista ne mozes da uradis sa tim homemade spravama i sprejevima za injectore , neko lepo ih odnesi na testiranje i ultrazvucno ciscenje , kod nas je 10e po dizni tj injectoru

Edited by .::SALLE::., 08 June 2012 - 00:25.

#32 Gligorije

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Grizzy

Posted 08 June 2012 - 01:02

pa da to cu sutra odma odraditi odneti dizne da se ociste. a usis sam narucio stize u subotu ... nije mi jasno ovo kako je priljavo znaci nemozes verovati koji sloj masnoce debele tvrde ... neznam sta su radili sa tim al ovo prvi put vidim ovako :) kao da je neki prethodni majstor kod koga je bio namerno to uradio da se nesto zezne hehe ^_^ zato kazem fras me udario kad sam video hehe :) kontam da posle ciscenja dizni i sa novim usisom to ce sve biti super ... videcemo u subotu sta kaze.

#33 Gligorije

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Grizzy

Posted 09 June 2012 - 23:41

stigao danas usis sve lepo ocistim sve sastavim upali na zub al opet radi isto i nece da prima gas otvara se klapna za gas muce kad dajem gas ali neprelazi 2000 obrtaja :)(((

#34 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 10 June 2012 - 04:59

To je do injectora. Zacepljen je 100% pa ne moze da da dovoljnu kolicinu goriva na postojecu kolicinu vazduha.
Ako je karter i usis ovakav, mogu misliti koliko su mlaznice zacepljene..

#35 Gligorije

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Grizzy

Posted 11 June 2012 - 15:42

pih al sam maler :D danas sam bio nosio injectore na ciscenje sve ko novo spojim i opet isto radi :) :) :) kompresor super radi ima pritisak odlican injectori nisu odlicni su sad a sunce mu sta vise moze biti :) mozda pumpa za beznzin nemoze da napumpa dovoljno benzina ?

#36 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 June 2012 - 16:40

onaj protokomer treba isto proveriti, to ume i kod automobila da cikne, ako on ne da informaciju da je krenulo vise vazduha, onda nema ni goriva, pa zato muce....

proveri i njega

#37 Gligorije

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Grizzy

Posted 11 June 2012 - 17:09

eo sad sam probao od nazad kroz taj protokomer spricom da ubrizgam malo gorivo dok radi dok mu drzim gas i ode na vece obrtaje malo i opet se vrati na 2000

Edited by Gligorije, 11 June 2012 - 17:23.

#38 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 11 June 2012 - 18:03

Premeri otpore tog protokomera (ili TPS-a, ili regulator gasa). Njegove vrednosti su:
THROTTLE POSITION SENSOR (TPS):
- resistance across terminals 1 and 4: 1.1 kOhms,
Throttle grip CLOSED
- resistance across terminals 1 and 2: 1.1 kOhms,
- resistance across terminals 1 and 3: 1.9 kOhms,
Throttle grip OPEN
- resistance across terminals 1 and 2: 1.9 kOhms,
- resistance across terminals 1 and 3: 1.1 kOhms,
tolerance on measured values: ± 10%

#39 Gligorije

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Grizzy

Posted 13 June 2012 - 16:49

ljudi treba mi mala pomoc sada od vas .... posto mi je rezervoar ispod nivoa karburatora koju vakum pumpicu treba da ja koristim ? jel moze najobicnija ili kazu trebala bi mi neka mehanicka ... ali ja iskreno nemam pojma kako to izgleda ta druga niti gde to mogu naci ... kaze sale on je ovaku ugradjivao ali kako to ide kad ima samo jedan ulaz i jedan izlaz ?
http://shop.motobike...prod_12796.html
:) gde je tu vakum a gde gorivo :? aj help ! ako moze danas vec da mogu naruciti to pa do vikenda ako bog da i da ga kresnem !

#40 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 13 June 2012 - 20:49

ima ta pumpa jedan ulaz za gorivo , 1 izlaz i 1 vakum , ne vidi se na slici

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users