Jump to content

Peugeot Jet Force

• This topic is locked This topic is locked
109 replies to this topic

#41 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 June 2012 - 11:25

da slučajno injector modeli nemaju električnu pumpu ? ovi C-tech kao što je pita imao imaju mehaničku na vakum, ali ne ventil nego baš pumpu....

#42 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 14 June 2012 - 14:29

Tako je i na Runneru sa direktnim ubrizgavanjem, cim se da kontakt pumpa se aktivira. Zato sto je rezervoar nize postavljen pa pumpa mora da vuce gorivo.

#43 Gligorije

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Grizzy

Posted 15 June 2012 - 19:25

View PostMario, on 14 June 2012 - 11:25, said:

da slučajno injector modeli nemaju električnu pumpu ? ovi C-tech kao što je pita imao imaju mehaničku na vakum, ali ne ventil nego baš pumpu....
da moj ima elektricnu benzin pumpu .... ali treba mi ta ko pitina ...

Kako to izgleda ta mehanicka na vakum ? sto je pita imao to me interesuje to mi treba ? moze neka slika ili link ka sajtu gde da kupim. ..
hvala unapred

#44 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 15 June 2012 - 19:39

To je upravo ono sto si je Sale okacio: http://shop.motobike...prod_12796.html

#45 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 June 2012 - 22:28

da samo ne verujem da ce ta biti dovoljna za pritisak koji treba injektoru

#46 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 15 June 2012 - 22:35

Koliko shvatam Gligorije se prebacuje na karb ?

#47 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 June 2012 - 22:37

gligorije se nada da ce mu injektor proraditi, upravo ga je doneo sa ultrazvucnog ciscenja... pise gore...

#48 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 15 June 2012 - 22:51

View PostMario, on 15 June 2012 - 22:28, said:

da samo ne verujem da ce ta biti dovoljna za pritisak koji treba injektoru
Min po paljenju je 4 atm, a kasnije oko 8, 9.

#49 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 15 June 2012 - 22:53

Ali mi nije jasno: Ako ostaje na injection, šta će mu ta pumpa iz Motobajka ? Zna se koja je pumpa za Ditech. A pominje i karb. Šta se tu radi: babe ili žabe ?

#50 Gligorije

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Grizzy

Posted 17 June 2012 - 10:20

malo sam ja mozda zeznuo oko pisanja :lol: jeste prebacujem ga na karb probao sam injectore cistiti nece da radi necu vise da se zezam glavu sam preradio zavario sam rupu za injectore... zato mi treba ta pumpa da vuce gorivo za karb posto ce on biti iznad nivoa rezervoara...
a najgore je u svemu sto sam sad prepravio glavu i saznam od jednog druga ovde sto radi isto motore da mi je problem u benzinskoj pumpi da je ona riknula hahahah :lol: kakav sam maler :lol: jbg sad da nisam vario glavu mogao sam ga napraviti a ovako nist idemo da vidimo sta ce da se desi na karb.

#51 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 17 June 2012 - 12:05

Baš si se uhvatio u koštac sa problemima ! Nit tamo, nit vamo !

#52 Gligorije

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Grizzy

Posted 17 June 2012 - 16:29

ma znam jbg :lol: sad mi je i zao sto sam vario glavu haha :lol: da imam jos jednu bas bi ga uzeo i probao ovako na dizne da vidim kako sljaka uzeo dtugu benzinsku pumpu i cao ... a kontam da ovaku polovnu glavu nemos naci tako da pusing :lol:

#53 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 18 June 2012 - 01:00

a benzinska pumpa ako sam dobro informisan oko 150e ... sitnica...

#54 Gligorije

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Grizzy

Posted 21 June 2012 - 20:26

ej ljudi ! :welcome1: eo me radio sam 2,3 dana sredjivao sve napravio kupio vakum pumpu karb sve zivo prepravio glavu napravio spojio sve kulturica! verglam malo i motor upali sve cool dam gas on opet ISTO ! na 2000 obrtaja i skace na 2500 i tako po pola sekunde razmaka brm, brm brm brm brm brm brm i to je to kolko god gasa dam tako radi !

UPOMOC !:)

pa sta je sad bog te sve zivo sam prepravio sve extra pali sad iz prve ali nece pa nece da ide preko 2500 obrtaja http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png((((((((

razumem se u motore ali sad bas bas nisam pametan ocu da odlepim http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png(( aj pomozite nekako :

#55 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 21 June 2012 - 20:44

e sada imas foru sa tps-om , odnosno throttle position sensor , to ti je onaj leptir na koji ide sajla a na njega se kaci airbox .. njega ne smes skidati , treba da ostane i dzek i sajla na njemu , samo ga moras zaglaviti na malo pre skroz otvorenog polozaja , zato sto mu on ujedno regulise i paljenje .. imas sraf na njemu preko koga se steluje otvorenost klapne , skines njega i stavis duzi sraf tako da klapna bude malo pre skroz otvorenog polozaja , ili da kupis razdelnik za sajlu gasa kao sto ima piaggio i da povlaci u isto vreme sajlu na karbu i na tps-u

#56 Gligorije

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Grizzy

Posted 21 June 2012 - 20:59

sale uradio sam to vec... znaci zaglavio sam klapnu na tps skoro je skroz otvorena i gurno sam saraf da stoji u tom polozaju (i zbog dovoda ulja... ) ... to sam odma odradio ...

#57 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 21 June 2012 - 21:14

Eliminiši TPS, i zameni sajlu za gas !

#58 Gligorije

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Grizzy

Posted 21 June 2012 - 21:19

ali kakve veze ima sajla za gas i tps sa tim sto nece da prima gas ? kad je on radio onako kad je bio na injection i kad otkacim tps (kabel od struje ) isto je tako radio kad dam gas.... i kako ce mi pumpa za ulje raditi onda kad ona radi ja mislim kolko das gasa na tps tolko gura ulja ...

Edited by Gligorije, 21 June 2012 - 21:20.

#59 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 21 June 2012 - 21:48

Da, ECU, kompresor, nosač inektora i reg pritiska, sajla od gasa, TPS su VIŠAK ! Kakve veze ima TPS sa uljem ? To kažem iz saznanja od čoveka koji ih prepravlja na Karb varijantu ! Čak šta više, meni je poklonio 2 sajle gasa za Diteka ! E sad, eto ti domaći zadatak, opet ! Ti opet mešaš babe i žabe ! Ditek ili karb, pitanje je sad ?

Edited by Lenko, 21 June 2012 - 21:49.

#60 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 21 June 2012 - 22:22

ne moze da se skida tps , nece da radi kako treba ...
I da li si proverio bobinu , ecu ?

Edited by .::SALLE::., 21 June 2012 - 22:22.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users