Jump to content

Sprint Eagle - Bojan681

• This topic is locked This topic is locked
5489 replies to this topic

#5281 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 September 2016 - 15:25

Znaci nabavio si nove vile?

#5282 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 September 2016 - 15:56

nisu nove vile, stari vrat je dobar, strugar ce samo ispraviti taj 1 stap koji je problematican i to ce mi biti najjeftinije resenje. Oni stapovi od aprilije nisu nista mnogo bolji od mojih a da bacim 50e na njih necu, bolje da ulozim u neki dobar km sat.

#5283 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 16 September 2016 - 16:17

E nisu bolji... kako si ti sad to stručno zaključio

#5284 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 16 September 2016 - 17:02

Au Boki pa sta ti bi da das skut. Ja tek sad procitao. Bas mi je krivo. Sad polako detaljna dijagnostika ostecenja pa prikupljanje delova za popravku. Bitno da nema tezih povreda.

#5285 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 16 September 2016 - 17:12

Daj Boki nije serijala pa da se zezas sa prednjom vilom, da sam na tvom mestu kupio bih kvalitetnu prednji vilu, a ne km sat, kupis amort bolji I sve, u skroz pogresnom smeru razmisljas..

Sent from my GSmart Akta A4 using Tapatalk

#5286 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 16 September 2016 - 17:19

View Postbojan681, on 16 September 2016 - 15:56, said:

nisu nove vile, stari vrat je dobar, strugar ce samo ispraviti taj 1 stap koji je problematican i to ce mi biti najjeftinije resenje. Oni stapovi od aprilije nisu nista mnogo bolji od mojih a da bacim 50e na njih necu, bolje da ulozim u neki dobar km sat.
Nemoj se zezati covjece...
Pa svi znamo da je ispravljanje bas bas zadnja opcija na listi. Ej, vozis skuter od +25hp i ispravljas stap na vilama...

#5287 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 September 2016 - 18:19

ali ne mogu druge vile kod mene, na kinezu je tanji vrat par milimetara i navoji i nista ne odgovara, nema druge..

amort ako bude za zamenu uzecu bolji..

polovne kineske vile su sve ugrobarene i ninaste ne lice, ove moje su perfektne za njih. sprint je izgoreo tako da kod njih nema novih a i nove su sigurno preko 100eur..
Sent from my SM-G925F using Tapatalk

#5288 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 16 September 2016 - 18:37

Ako su te kineske vile iste ili ti slicne po kvalitetu kao na novom sr onda ti svaka cast...zamisli tek ne daj boze da je bila koliko god veca brzina.. :)
Da sam na tvom mestu lepo bi uzeo neki markiran skuter koji nosi minareli masinu i preprakovao masinu i felne na njega..Vidis i sam koliko je to sve slabo.

Edited by SingeNS, 16 September 2016 - 18:40.

#5289 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 16 September 2016 - 18:44

Izgledaju veoma slično, ali materijal od kog su napravljene nije ni blizu talijanskim, premeri debljinu štapova pa ćemo uporediti, ako je isto, ubodeš SRkine štapove u tvoju T račvu i dobiješ ozbiljnije vile.

#5290 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 September 2016 - 19:38

zna li neko koliko se ulja sipa u ove vile, trazio na netu user manual za moj motor ali nigde ga ne mogu naci..

gogi ima opcija da uzmem druge stapove pa da napakujem kod mene ali mi se ne baca 50e za neke lesine od vila, probao sam danas 3 para vila i jedne su skroz izguljene, druge skripucu, trecim ispucali semerinzi i malo su potroseni stapovi i tacno se vidi dokle su ulegale vile jer je ocrtala linija. takodje mislim da bi morao menjati prednje celjusti ako bi uzeo npr od aeroxa one paioli vile tako da ni to ne dolazi u obzir..

singe nije mala brzina bila, prema onome sto su drugi videli on je vozio 30-40m pod punim gasom i vila je dobila udarac o beton pri minimum 50km\h

#5291 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 16 September 2016 - 19:43

Moraš to sam proceniti u SR ku ide 7cl u keeway 9cl u gy6 isto 9cl ali mi deluju malo tvrđe nego keeway ... pa tako kreni od 7cl pa pumpaj i dolivaj polako po 0,5 i testiraj inerciju

#5292 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 September 2016 - 20:06

reci cu majstoru da u neku posudu prospe ulje iz vile pa da znam kolko je bilo..

#5293 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 16 September 2016 - 20:15

To nije relevantno jer se neće sve izliti, a možda je i slinilo...

Inače dok ne zaboravim, koji ti to majstor radi motor ?

#5294 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 September 2016 - 20:45

Komsija strugar radi vile, stvarno iskusan majstor a jako povoljan, on cak nece nikad da mi naplati al ga ja castim crvenu jer necu da mi radi za dzabe..

Radio je on do sad bas dosta vili, uleteo mi i pred drag za onu slavinicu i pravio je i poklopac prigusivaca auspuha.. Videcu tim izlivanjem bar od prilike da vidim kolko ima ulja..

#5295 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 17 September 2016 - 15:59

Ubacis od Aeroxa vile (ukoliko je moguce) i ubacis brembo kociona klijesta. Poboljsanje 2u1.
A realno kociona klijesta relativno jeftino se mogu naci, pa i za male pare reparirati i pri tome dobijes dosta bolji efekat kocenja.

#5296 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 17 September 2016 - 20:24

Pisao sam ne odgovaraju ni jedne druge vile, deblji je vrat, navoji nisu iste visine i dosta se toga razlikuje. A stapove same necu da menjam jer meni ne trebaju mekani stapovi jer je masina agresivno podesena a i svi ovi polovni po 50e su ugrobareni..

Ostace ovo kinesko jer je sluzilo do sad i to sto su malo tvrdje vile cak mi odgovara, samo sipati novo kvalitetno ulje.

Celjusti prednje moje super koce, na semaforu ako pritisnem naglo kocnicu dize na prednji tocak opusteno..

#5297 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 18 September 2016 - 13:14

Tebi je bitno ocigledno vise izgled stapova nego izdrzljivost...nije ti bilo zao dati tolike pare na masinu i sad se skrtaris za vile...da ne pricamo o zadnjoj felni :) al dobro kako god..

#5298 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 18 September 2016 - 17:04

Kako to mislis mekano stapovi? Podbace se platne pod oprugu i nemas vise mekane stapove, i ubacis gusce ulje i imas kamen ako treba.

Kad je vec haj end, onda takve stvari moraju doci na red, jer ostaviti stock viljusku po meni je cista nepotrebna borba, a mekane viljuske samo jos vise izbacuju i iscimavaju skuterce.

#5299 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 19 September 2016 - 04:06

Mene jako zanima kakav sat dolazi umesto sprintaljke..

#5300 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 September 2016 - 20:05

sve mi se cini da ce doci fabricki sat jer ne mogu naci polovan koji mi zavrsava posao..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users