Jump to content

Sprint Eagle - Bojan681

5489 replies to this topic

#5321 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 24 October 2016 - 15:45

ne odgovaraju od sr3, probace grejanjem da ispravi ako ne kupujem vrat od kineskih original..

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

#5322 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 24 October 2016 - 17:41

Uh ovo nije nista i ne vidim razlog da zbog toga vuce. Naispravljao sam se T stupova i nikad problema sa navlacenjem u stranu, a nikad ih nisam 100% isterao, ovo u tebe je kamilica. Ali kad se ne vidi problem onda je svaka sitnica sumnjiva.

#5323 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 24 October 2016 - 19:29

dajteh to je verovatno, ako sipka za 30cm skrene 8mm do skroz dole do zemlje ispadne taman tih 1,5-2cm kolko fali..

#5324 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 27 October 2016 - 22:57

sredjene vile

Posted ImagePosted ImagePosted Image

#5325 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 October 2016 - 16:10

Strugar je sredio t racvu ali ima jedan problem. Sad je stanje mnogo bolje ali opet fali 7mm da se poklope tockovi. Ranije je falilo oko 2cm tako da postoji neki napredak..

#5326 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 October 2016 - 16:25

Boki ja bih ga do sada zubima ispravio, proslo je mesec dana a tebi tesko da odvojis sat vremena uvece da ga raskupusas. Ne mozemo ti napamet reci gde se iskirivio. Skini sve sa rama, skini nosac bloka, tu gde je najtanji, tu meri, tu je negde povukao...

#5327 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 October 2016 - 20:01

A kakva je situacija pozadi kod zadnjeg točka, koliko je blizu amorta?

#5328 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 October 2016 - 21:00

Ide sporo jer sam cekao strugara od ponedeljka da ispravi t racvu a sad jos krecu kolokvijumi.

Cini mi se da nije povukao nosac masine neg napred ram vrv. Smorilo me ovo, treci put vec skidam i stavljam vile i plastike, cimam caleta, drugove da pomazu. Mislio sam da je samo do te racve al izgleda da nije.

Ostalo je sutra da uspem goriva pa da probam kolko vuce al mislim da nece biti dobro.

#5329 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 01 November 2016 - 21:45

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#5330 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 02 November 2016 - 22:47

Mi svi cekamo odgovor da vidimo jel vuce skuter i jesi li rijesio taj problem, a ti se uhvatio fensi estetike...:)

#5331 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 03 November 2016 - 10:49

Lauda ne znam zvanicno, mislim da jesam al nisam stigao da provozam motor, posledice onog pada su mnogo vece neg sto sam mislio, pokrivljene su usice na flandji auspuha i na topu, duva na sve strane. Pokusao sam usijati mapp gasom pa ispraviti al ne ide, mislim da ce morati to sve novo da se napravi i top opet da se sredi..

Ne znam sta raditi za plastike, prednji blatobran, kadicu, stop svetlo i jos tu neke ukrasne plastike. Od pada su se izlomile sve usice kojima se pricvrscuje kadica i iste nisam uspeo naci. Blatobran sam vec krpio i opet je pukao tako da mislim da ne vredi. Treba cekati sprint da dobiju sve te plastike pa onda sve pofarbati nazad u matt crno. Boja bar mislim da nece biti skupa, prajmer vec imam a matt crna mislim da ce mi biti dovoljno oko 0,5l a to mi za akrilnu dodje oko 1500-2000dn..

#5332 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 18 November 2016 - 23:29

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#5333 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 19 November 2016 - 08:04

Aaa dobre su ručkice svaka ti dala

#5334 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 November 2016 - 19:57

Rossi kakve su ovo fore Motogp...stancuju kinezi sta oš, samo reci...

Sent from my iPhone using Tapatalk

#5335 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 November 2016 - 20:05

Mogu reci da je aluminijum jako dobro odradjen, jedini detalj koji mi se ne svidja je ova plasticna pipa na koju se natakne crevo, sve ostalo je ok.

One brojke su zapravo podesavanje koliko ti je rucka daleko, znaci moze da se priblizi ili odalji i samim tim imas slabiji stisak ako ti je rucka npr daleko.
Posted ImagePosted Image

#5336 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 December 2016 - 18:39

evo onoga o cemu sam pricao.. https://www.duncanra...CarbJetting.pdf

Kad se ubode pilotka srafic vazduha treba biti na 2 kruga odvtnut. Prosle godine mi karb nije bio dobro podesen, na naglo dodavanje gasa je imao zadrsku.

#5337 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 December 2016 - 20:12

View Postbojan681, on 28 December 2016 - 18:39, said:

evo onoga o cemu sam pricao.. https://www.duncanra...CarbJetting.pdf

Kad se ubode pilotka srafic vazduha treba biti na 2 kruga odvtnut. Prosle godine mi karb nije bio dobro podesen, na naglo dodavanje gasa je imao zadrsku.

Boki, izvini al ne kapiram te..

Kad se ubode pilotka.....a kako znaš da si ubo pilotku??
I šta onda radiš kad si pretpostavio da si ubo pilotku, odvrneš šrafić na 2 kruga i to je to??
_____
Slažem se da za početak treba naći odgovarajuću pilotku, ali šrafić ti u tome može pomoći jer ukoliko on ne reaguje jasno ti je da li treba manja ili veća pilotka!!
Šrafić ne mora striktno biti odvrnut na toliko i toliko krugova!!! Bitno je da ga pronađeš u rasponu do 3 odvrnuta kruga, pa će se javiti ili na 1/2 kruga ili na 2 i po kruga, ili na 2 nebitno....kada treba da podigne obrtaje najviše!!
U tom uputstvu piše da šrafić možeš naći i do 1 kruga i preko 2 kruga pa možeš da doteraš pilotku manju ili veću..Autor je ustvari hteo da kaže da gađa neku idealnu poziciju šrafića koja je na 1.5 krug odvrnutog šrafa sa pravilno setovanom pilot diznom jel??

Kako god, bitno je da uklaviriš i da čuješ motor na pravi način...a za to moraš da se igraš sa podešavanjem i da slušaš motor kako reaguje...papir i olovka su uvek poželjni pored tebe pri ovakvim štelovanjima!!

#5338 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 December 2016 - 21:12

Ne pisao je da je motor do 1/8 gasa idealno podesen kad se dobije da najvisi ler na 2 kruga odvrnutosti srafa za elstra vazduh. Ako se najveci ler dobije na 1 krug odvrnutog srafa onda treba veca ler dizna a preko 3 kruga manja.

Ne znam eto koji je razlog al tako pise. Ja znam da sam za SM tako podesavao motor i dobio sam ga sa pilotkom 55 al je zato motor isao identicno i kad dodje do blage primene vazduha i nije gubio performanse..

#5339 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 02 January 2017 - 15:56

Pita je u pravu za tu ler diznu ...nema tu nekog pravila koliko treba da je odvrnuto ili zavrnuto ...pre neki dan gledam na Netu neke karbove sa Alija , od 24 do 32 mm...svi imaju iste pilotke - 046 i mali i veliki ...bitno je da sa njima kad se zavrce ili odvrce saraf smese menjaju rezim rada motora i da se moze nasteliti stabilan ler i dobar odziv na gas ...manje je bitno da li je to na pola kruga ili na dva i po , za svaki motor je to drugacije , a zavisi i na istom motoru od brojnih parametara , otvorenosti filtera , zazora na svecki, zagrejanosti motora , spoljne temperature i cega sve ne ...

Ako bas ne moze sa postojecom da se nasteluje i slabo reaguje na saraf , onda mora manja ili veca , pa se proba ...nema pravila - cilj je dobiti stabilan ler i dobar odziv , sve prema osecaju ...

#5340 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 23 February 2017 - 18:15

Kratak video danasnje voznje. Izgleda da je na nekim otklonima prebogat a na pocetku i kod naglog dodavanja presiromasan, najgore mi to stelovanje karba..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users