Jump to content

Suzana by ZlajoX

61 replies to this topic

#1 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica
  • VozimSuzuki DR600 DJEBEL

Posted 07 August 2012 - 20:24

30. jula kupljen Suzuki DR 600 DJEBEL (Dakar), 32kw, tek ocarinjen, malo stariji 90 godiste al za pocetak i za moj budzet vise nego dovoljno. Na motoru nema skoro nikakvih ulaganja, dobre gume, akumulator, lanac i lancanici i sve ostalo u 100% ispravnom stanju jedino bi recimo leglo farbanje i malo sredjivanja al za ovu sezonu nista od toga jer imam jos troska registracije i ocu da se samo vozim, evo i nekih slika.
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Stalno trazim da nesto odradim na motoru i nema bas nista nego sam danas samo malo osprejisao izduvne grane koje su bile malo korodirale i uljani hladnjak koji je sa druge strane pa se ne vidi na slici. I ne preostaje nista drugo do samo gas gas :welcome1:

Posted Image

I konacno stigla tablica i nalepnica. Malo se cekalo, da se na carini zavrse papiri, i jos samo za 10 dana saobracajnu (ali moze da se vozi sa ovim papirom) i palo je krstenje prve registracije u Srbiji :)

Posted Image

Edited by ZlajoX, 07 August 2012 - 20:27.

#2 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 07 August 2012 - 23:57

Suzana je u najboljim godinama i vrlo dobrom stanju :) ajd nek je sa srecom velika makina i puno km da zgazis.... :welcome1:

#3 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 08 August 2012 - 00:12

Hvala Majstor Cvele :welcome1:

#4 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 08 August 2012 - 03:02

Dobrodosao jos jednom u sektu :welcome1:

Meci sad Miselin Sirac gume i neki lagani karbonski top mesto govzdjurije i pravac suma ! :)

#5 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 08 August 2012 - 08:53

lepo Zlajo, odlična mašina, vidimo mi da se kod tebe sve prodaje pa naslućujemo da se kuva neka čorba... i eto

želim ti puno sigurnih kilometara, da te služi i da se navozaš...

#6 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 26 August 2012 - 12:46

Hvala Mario :)

Perlx :biker_scooter:

#7 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 08 November 2012 - 00:28

Da se javim nakon duzeg vremena i sa izgleda zavrsenom voznjom za ovu godinu.
Danas sam motor parkirao u cose od garaze, izvadio akumulator koji ce ce ici u podrum uz povremeno punjenje do proleca. Na motoru od kupovine do danas nista zivo nije radjeno tako da se sam cudim tome jer nisam navikao.
Posto su ovakvi enduro motori vazduhom plus uljem hladjeni skloni su vecoj potrosnji ulja radi visoke radne temp. i jos kojecega. Tako da sam danas iskontrolisao nivo ulja i na moje veliko zadovoljstvo nakon predjenih 1200km motor je potrosio nepun 1 dcl ulja tako da sam prezadovoljan sa njegovih predjenih 45000km za koje ne znam ni da li su tacni a isto tako ne znam ni sta je na motoru radjenu posto je uvezen iz Italije. Znaci od kupovine sam samo promenio ulje, stavio filter za benzin posto ga nije bilo jer njima u italiji verovatno nije ni potreban :) dok je za nase gorivo i jedan malo.

Posted Image

Posted Image

Kada sam uzimao ulje, slucajno sam pitao da li ima mozda filter i ovaj je rekao da ima i cena smesna 600din, tako da sam promenuo i uljni filter i naravno motul 5100 15w 50 ester polusintetik. Kad je bal nek je bal. Samo sto sam primetio da je na motoru RK racing lanac, sto znaci da je menjan jer Suzuki fabricki ima Takasago lanac.

#8 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 08 November 2012 - 00:34

polako ali sigurno doteraćeš ti njega u red...
Ne štedi se na ulju koliko vidim ali i ne treba...ako već nema nikakvih ulaganja kao što kažeš onda debelog treba počastiti bar sa dobrim uljem...
Jesi natočio pun rez goriva? :)

#9 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 08 November 2012 - 00:43

E to vidis nisam uradio jos, a sad da nisi spomenuo i nebi. Bem ti tiganj ko ce to naliti a staje 21 litra, al moracu ipak da ne zardja a i na prolece kad sadnem a on pun. Fala Pito na upozorenju. :) :)
EDIT: e a sad ce moj komsija moci bezbedno da razradjuje svoj novi kit i krstari Mitrovackim drumovima jer nema ko da ga maltretira na putu do proleca hehehe

Edited by ZlajoX, 08 November 2012 - 01:05.

#10 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 08 November 2012 - 11:34

Fala BOGU!!! Debeli motokultivator konacno parkiran u cose garaze ! Da mi normalni skuterasi mozemo bezbedno da se vozimo gradskim ulicama ,da nemamo bliske susrete sa ovim agrikolama sto voze radne masine drumovima...

Vidim da ti je freza u dobrom stanju , nema se sta raditi na njoj , pa jesi zato isprodao sve zivo od alata sto si imao ...kao da se debeli nikad nece pokvariti? jel` imas ti uopste vise i kljuc 13 ???? :)

#11 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 12 November 2012 - 21:38

Danas bio lep dan za voznju, tako da nisam mogao izdrzati da gledam debelog u garazi, te sam brze bolje namestio akumulator i pravac van grada po poljskim putevima i njivama :D

Posted Image

A da li ce biti jos voznje ove godine, videcemo :)

A ovaj sto je moj motor prekrstio u "Debelog" je onda zvanicno i kum, tako da treba da casti, jer kum nije dugme :essen_wos7:

#12 Slacko95

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 282 posts
  • MestoDespotovac
  • VozimSprint Exactly

Posted 12 November 2012 - 21:51

stavis cross gume i sezona tek pocinje :essen_wos7:

#13 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 12 November 2012 - 21:55

Da da , radimo na tome a u planu je i 'devil' solundar. :essen_wos7:

#14 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 13 November 2012 - 01:23

Uh sto je lepa suza.

#15 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 13 November 2012 - 01:49

Jeste Neso ljudski lepa, ne zato sto je moja i jos samo kad bi ga malo oprao jos vise bi se sijao. Starudija je to al ima taj atraktivni izgled a ovi znaju da naprave da i ebes.

#16 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 13 November 2012 - 01:54

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#17 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 13 November 2012 - 11:22

Eto, kazem ja : mora AGRIKOLA da istera DEBELOGA u njive...nego . KUME , jes` ti to prijavio u ovom popisu poljoprivrede? Znas da SVAKI POPIS DAJE OPIS , tako kazu...a, mogao si i uzeti koji dinar- stavis na banderu oglas FREZUJEM BASTE POVOLJNO ...Sposobna je Suzana za to...hehehe...

#18 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 13 November 2012 - 14:05

Sta reci za slike nego: cista erotika! :essen_wos7:

#19 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 13 November 2012 - 19:18

Eto ga sam sa javio, dakle to je taj Jovan hteo sam da kazem Allien krstitelj. :essen_wos7:

#20 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 17 November 2012 - 20:34

Danas opet voznja, ali barem za neku korist.
Isao do komsije Aliena da merimo max speed, pa sam usput isprobao novu Hein Gericke opremu :D

Posted Image

Vise o tome u njegovoj temi (Alien Motomania).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users