Jump to content

Suzana by ZlajoX

61 replies to this topic

#41 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 27 November 2012 - 20:04

Milsio sam da menjas komplet granu.
Valjda znas sta dobijas sa razlicitim promerima grana.

#42 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica
  • VozimSuzuki DR600 DJEBEL

Posted 27 November 2012 - 20:43

Evo Pita krcka se na youtube

znam Perlx sta dobijam odnosno gubim, ispratio sam isti promer njegove grane2 u 1. I ovako ima konja i previse.

Edited by ZlajoX, 27 November 2012 - 20:55.

#43 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 27 November 2012 - 21:55

Evo vidoja, kamerman mi je malo zakazao s svoju mogucnos al posluzilo je da se vidi svrha a snimano je sa mob samsung galaksy s3.

#44 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 28 November 2012 - 02:26

Isprati i boju svecice kad se malo provozas.
Vise se dobija u zeljenom rezimu nego sto se gubi.
Nisu ks problem, vec kg ^_^
P.S. Podignite bokseve na Sasintonringu za medjugradsku ekipu :rolleyes:

#45 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 12 December 2012 - 21:53

Ajde da se ja oglasim posto smo danas svi dobili javnu kritiku (ali sa punim pravom) od naseg Stranca.

Sto se tice perlx Sasintonringa, to je za ovu godinu zavrseno. Moram da priznam da sam se malo nalozio na voznju na stazi i ozbiljno razmisljao o kupovini kros guma, ali posto je sve tako kako je (nikako) motor ostaje u putnom modulu. I zbog novonastale situacije po pitanju vremenskih (ne)prilika, motor je stavljen na spavanje, a akumulator spremljen u podrum na cuvanje.
Jedino sto u motoru ima 7, 8 l goriva, i to mu je sto mu je. (samo da me pita ne grdi :D )
Evo to je taj yuasa 5A koji je stigao sa motorom iz Italije.
Posted Image

#46 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 12 December 2012 - 22:01

pametno,pametno a šta drugo nego na spavanje...pa viš ti kaki je kijamet napolju...
akumulator napolje, goriva koliko ima ima, motor ako nije čist sad je kasno da ga pereš-ubriši ga malo krpicom, i pokrivaj ciradom do proleća!! :D

i svi za tastaturu da se družimo, kad već ne možemo da se vozimo ili majstorišemo..

ps: yuasa ko nova e..

#47 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 12 December 2012 - 22:08

Tako je pita, svi za tastaturu.
Nemam bas neku ciradu za motor, ali sam ga nekako upakovao u 2 satorska krila, to mu je sto mu je.
Ovaj akumulator, ne znam koliko je star, al mi se ipak cini da je yuasa drugacija za nasu zemlju i za ove eUropske.

Evo jedan zanimljiv video o jednom drugaru sa Sasintonringa, taj dan je 100 puta presao preko ove gume, ali eto, desi se. Pogresi covek.
Ja se nisam usudio da pokusam ovako nesto :D

#48 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 December 2012 - 01:01

ahhahah dobro je da mu nije ništa...smešno izgleda do bola, mora biti da ste pocrkali od smeha... :D

#49 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 13 December 2012 - 01:32

Kvarisini hitovi :D
Proveravaj akum sa vremena na vreme unimerom, ako vidis da ide ispod 11.5-11V stavi ga na pametni punjac.
Naravno da se razlikuje :)
Eh, sto volim plasticne rezervoare :)

#50 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 16 December 2012 - 17:09

Nemam Perlxe taj pametni punjac vec onaj moj malo priglupi home made koji ce isto tako dobro posluziti, ima jedna stvar o kojoj nisam ranije pisao a to su ove vile na mom motoru koje su na napuhavanje ili pumpanje. Ima svaka na sebi ventil isti kao i na gumama tako da sa pritiskom vazduha u njima odredjujemo i njihovu tvrdocu. Ovo jako dobro dodje u voznji po putu gde se na krivinama oseti nestabilnost ukoliko su vile skroz mekane i to sam probao sa 1,5 bar i odmah se oseti da su cvrsce i lakse se dosta ulazi u krivinu i to cak i bez noge koju obavezno moram izbaciti kad vile nisu napumpane.Po manualu u njih ide 0,7l ulja i kako mogu zakljuciti da je to ulje tu samo radi podmazivanja sto znaci da te vile nisu hidraulicne nego neke pneumatske.Evo i slike kako taj ventil izgleda.

Posted Image

Posted Image

#51 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 16 December 2012 - 18:29

I ja sam na kawi imao isto taj fazon sa pumpanjem vila. Dobra je fora.

#52 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 December 2012 - 01:27

ja sam čak kupio onu malu pumpicu do 30 bara za zadnji amortizer koji je na pumpanje, imaš oprugu da podešavaš i da pumpaš vazduh, mislim da je fabrički na 6 bara bio...

ovo sa prednjim vilama je svetski rešeno... mi se tu bodemo sa uljem hoće li biti ređe ili gušće, a ti samo pumpneš i kraj...

#53 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 17 December 2012 - 18:36

Aj sad to je u redu jer to je mozemo reci kombinovani motor i za of road i za put al nikako ne razumem iz kojih razloga su stavljene dve svecice na jedan cilindar.

Posted Image

#54 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 December 2012 - 18:48

Zlajo vozis Alfu a ?? :icon_scratch:
"Motor sa Twin spark tehnologijom

Slobodno možemo reči da je ovaj model, iako spada u male porodične automobile, odličan u brzoj vožnji, a veoma lako se probija i kroz gradske gužve, pa upravljanje njime predstavlja pravo zadovoljstvo. Odlikuje ga veoma agresivan i prepoznatljiv dizajn koji u potpunosti oslikava agregat koji se nalazi ispod haube.
Tehnologija Twin spark podrazumeva da motor ima po dve svećice na jednom cilindru što mu omogućava bolje i preciznije sagorevanje, a prouzrokuje i tiši, lepši rad motora, ali sa više snage i što je vozačima najvažnije, manjom potrošnjom. Na otvorenom putu se ovaj četvorotočkaš ponaša dosta dobro, pa je u krivinama stabilan, a iako je upravljivost ocenjena kao malo tvrđa, pokazala se više nego dobrom."

#55 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 17 December 2012 - 19:00

O pa dankeshen majstor Cvele za info, Znaci to je ta alfa na dva kotaca.Moram ipak malo vise :icon_scratch:

#56 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 December 2012 - 19:45

nema da omane svećica, kad jedna prestane da radi a ti osetiš da je motor malo tvrđi i manje elastičan, i prvom prilikom samo izmenjaš obe...

Cvele svaka ti dala ...

#57 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 17 December 2012 - 21:12

Preteča današnjih podešavajućih vila, pogledaj na stazi novije modele koji su dosta komplikovaniji ali kad se ušteluju.... :icon_scratch:

Cvele blizu ali ne.
Ideja je da kada ti u bespuću "crkne" jedna svećica druga posluži da završiš vožnju.
Dosta enduro motora iz te ere ima duple svećice.

#58 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 December 2012 - 22:48

View Postperlx*, on 17 December 2012 - 21:12, said:

Preteča današnjih podešavajućih vila, pogledaj na stazi novije modele koji su dosta komplikovaniji ali kad se ušteluju.... :icon_scratch:

Cvele blizu ali ne.
Ideja je da kada ti u bespuću "crkne" jedna svećica druga posluži da završiš vožnju.
Dosta enduro motora iz te ere ima duple svećice.

Ipak je i bolje sagorevanje po sredi...ne bi fabrika tek tako turila par komada da i glava nije prilagodjena duploj varnici i boljem sagorevanju...a i zna se kolko se takve enduro makine stvarno uradjene da voze off-roud...

#59 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 17 December 2012 - 23:26

E ovo je nesto najbolje sto sam danas cuo 'turili par komada' :icon_scratch: :bumuvugla:
e jesam sa ismejao...

#60 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 18 December 2012 - 02:32

View Postcvele, on 17 December 2012 - 22:48, said:

Ipak je i bolje sagorevanje po sredi...ne bi fabrika tek tako turila par komada da i glava nije prilagodjena duploj varnici i boljem sagorevanju...a i zna se kolko se takve enduro makine stvarno uradjene da voze off-roud...
Ma hteli su 3 ali je raspar broj...
Kad ostanes bez 1 svećice na TS ideš peške po novu jer da ide - neće. Ovde će teže da pali.
Glava je prilagođena postojanju 2 svećice. Često postoje i potpuno odvojeni sistemi (bobine i namotaji) za svaku svećicu.
"Ovakve enduro makine" su napravljene da uvek stignu na odredište.
Danas se podrazumeva da se ljudi ne voze po bespućima i da im je servis jedan poziv i par minuta čekanja daleko.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users