Jump to content

Sprint falcon tuned

• This topic is locked This topic is locked
493 replies to this topic

#1 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 12 August 2012 - 13:49

Citajuci dugo sve forume i ja mogu da kazem da sam se zarazio tuning-om to je droga! od koje vise ne mozete da se izlecite ..skuter koji sam radio je Sprint falcon ...bio je serijala i gurao je do 75 km/h po njegovom satu ( da se ne lazemo ja nisam testirao koliko laze ali sigurno oko 12 km/h )..
Onda je pala odluka da se stavi rezona....citajuci dugo po forumima video sam da bas svi skoro hvale Tecnigas trek ...onda cim sam skupio pare odlucio sam da ga uzmem u hrom varijanti :) evo nekih slika :) Posted Image

Posted Image

Auspuh sam sklopio ...onda je usledela montaza spuh-a na cilindru je odgovaralo ok ..ali posto je ovo model sa zadnja dva armortizera i zadnji armortizer vezan preko nosaca za blok gde se stavlja nosac auspuha nisam mogao da ga uklopim sa nosacem onda sam samo kroz onaj lim sto je zavaren za auspuh probusio rupe i zasrafio ...fabricke nosace auspuha nisam dirao ..ko zna mozda nekad i vratim fabricki auspuh ...

Onda je usledelo stelovanje rolnica ...na fabrickom motoru posedovao sam malossi rolnice 4.2g ..i bile su mu teske ..pa sam onda kupio malossi 3.5g i ubacio i onda je motor cupao na staru ...posle nekog vremena su mi se pojeli paknovi na kvacilu pa sam kupio RMS kvacilo olaksano sa zutim oprugicama ...i motor je jos imao bolji start ...

E tek tad je pocela zurka bez prestanka.. :) Mislio sam da kupim neki bolji variator da ima jos lepse ubrzanje ..tako je i bilo ...
Narucio sam naraku High speed variator na zalost nije ga bilo za 16mm osovinu bilo ga je samo za 13mm ..onda mi je prodavac nudio spar mart teflon racnig variator (u paketu rolnice 3 seta,centralna,variator,polutka variatora) pitao sam prodavca kakav je taj spar mart on je odgovorio ``ma kakav naraku`` ovaj je bolji ...mada nisam se nesto odusevio sa njim..on ima rolnice 16x13 a moj fabricki 19x15..ali za divno cudo motor je sa tim variatorom i rolnicama 6g koje su tigle s njim imao malo losiji start vrlo malo nego sa 3.5 fabrickim variatorom ...
ali izlaznost nije do kraja ...sigurno ima 7mm do kraja jos ..tu se nisam bas odusevio ...onda sam olucio da probam rolnice 5g ..start jos je bio los (napominjem nisam stavljao centralnu koju sam dobio uz variator dok sa isprobavao rolnice ,ta zuta centralna je dosta tvrdja nego fabricka )
onda sam kupio i rolnice 3.6g 16x13 malossi i stavio medjutim motor je prevrtavao 10 000 rpm na 20 km/h ...
onda sam odustao od variatora i spakovao ga u ormaric ...i vozio tako motor..

Sve dok nije klip zalepio uljna pumpa nije radila i ode sve u pm...kupljen klip piston fi 40 komplet cilindar ishonovan..zatim iskljucena pumpa i pravljena mesavina u rezervoar direktno 3 % ...nije proslo ni 100km/h motor je poceo da se gasi u voznji i svaki put kad se gasio motor je lepio ..nista odem kupim i drugi klip promenjen klip i sve napakovano ...proslo je 70km od drugog klipa i opet mi se motor ugasi i ja ga otvorim i vidim da je opet zalepio ...Kupim i 3 klip i nije proslo 50km on isto zalepi i onda da mi je puko film ! ...i majstor kaze da je sumnjiv cilindar da nije napukao ..i narucim Motoforce kit 50cc Plus (sa naturpijanim uglovima )

Evo nekih slika kit-a :) Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Uskoro montaza ! pa i neki video ...vidi se na cilindru da je skroz otvoren izduvni kanal ...koji je na fabrickom bio na pola zatvoren ..

#2 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 12 August 2012 - 13:53

Lepo lepo samo napred...I ja sam svojevremeno hteo da kupim taj cilindar u MTBX-u,ali sam se nesto predomislio....Nadam se da ce te sluziti dugo :)

Edited by Mikac93, 12 August 2012 - 13:56.

#3 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 12 August 2012 - 14:07

Videcemo cim namontiram moram da opalim jednu dobru razradu ...i onda ide test ...i video ! :)

#4 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 12 August 2012 - 14:45

Slikao sam malo i Spar mart racing teflon variator ... jel cuo nekad neko za njega? jel ga imao na motoru ?

Posted ImagePosted ImagePosted Image

#5 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 August 2012 - 11:55

Zoksi ako se ne varam, pozitivna iskustva....

#6 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 13 August 2012 - 12:11

Mario , jel normalno da sa ovim variatorom nemam do kraja izlaznost kaisa ?

#7 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 August 2012 - 12:27

Kako su tebi serijske rolnice 19x15???

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 August 2012 - 12:30

baci ovde pogled, možda ti bude jasnije

http://forum.pyrothe...est-varijatora/

#9 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 13 August 2012 - 14:33

Mikac @ ...slucajno sam napisao 19x15 ......nisu te nego 15x12 klasicne ...

#10 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 13 August 2012 - 14:36

Mario , sta je spacer za izbacivanje ventivara ? to sam i ja dobio , ali ne znam sta je to?
I sta dobijam zutom centralnom tvrdjom ? i jel moze ona da se stavi posto je duza za 3-4 kao ona kruga od fabricke ?

Edited by Baki, 13 August 2012 - 14:51.

#11 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 14 August 2012 - 18:09

spacer ti sluzi ako kais napred ne naleze na bolcnu pa da ga njime spustis kolko je potrebno. Najbolji start imas ako ti napred lezi na bolcni a nazad malo viri iz polutki. :superiska:

#12 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 14 August 2012 - 18:33

jel to ima istu ulogu kao sajbna ? sta se dobija tvrdjom centralnom ...jel bi bogao da stavim lakse rolnice a tvrdju centralnu , da ima jos bolji start , a da ne vrti velike obrtaje ?

#13 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 14 August 2012 - 19:01

ima istu ulogu, tvrdjom centralnom se dobija bolji start ali moze uticati na krajnju i tvrdja centralna trazi teze rolnice. Ti bar neces imati problem sa stelovanjem posto si kupio treka..

#14 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 14 August 2012 - 20:47

Ma trek sam lako ustelovao dok je variator bio fabricki sa rolnicama 3.5g...posle sam kupio sparmart teflonski sa njim sam dobio tu tvrdju centralnu ali ona ima 3-4 vise onih krugova od fabricke ...minarelli ima te verovatno duze ..kod mene na kinezu je kraca centralna...a porobacu i spacer da stavim pa da vidim kako se ponasa,mada moram videte da li cu moci jer moze ventivlar da kaci krunicu gurble i onda vise ne moze da se stavlja ...

#15 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 14 August 2012 - 20:57

Nema veze sto je opruga duza od fabricke. Odgovara, slobodno stavi. Takve svi na kinezima vozimo.

#16 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 14 August 2012 - 22:26

View PostBaki, on 14 August 2012 - 20:47, said:

Ma trek sam lako ustelovao dok je variator bio fabricki sa rolnicama 3.5g...posle sam kupio sparmart teflonski sa njim sam dobio tu tvrdju centralnu ali ona ima 3-4 vise onih krugova od fabricke ...minarelli ima te verovatno duze ..kod mene na kinezu je kraca centralna...a porobacu i spacer da stavim pa da vidim kako se ponasa,mada moram videte da li cu moci jer moze ventivlar da kaci krunicu gurble i onda vise ne moze da se stavlja ...
Moze ako obrusis zadnju stranu krunaste platne ispred ventilvara :superiska:. Tako sam ja dobio potrebno rastojanje da ubacim jos koju stel platnu da ovaj Athena remen sedne na bolcnu. Obrusio sam oko1,5 mm. I Boza je radio nesto slicno, a ako se dobro secam Mario je brusio i jednu i drugu krunicu.

#17 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 14 August 2012 - 23:26

mislim da je nama kais 16,5mm a vama 17 tako da mu nece biti potrebno toliko platni. Evo kod mene multivar seda na bolcnu bez problema a izlaznost skoro do kraja (mislim da fali 1-2mm do ivice). Kod mene je jedino problem u zadnjim polutkama ali mislim da cu to srediti duzim kaisom.. :superiska:

#18 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 15 August 2012 - 08:32

Ljudi da se pohvalim :superiska: cilindar sklopljen i upaljen u toku je razrada ...radi ok ...mozda malo trokira zbog dizne fabricka je 68 jel treba da stavim malo vecu 72,74, zbog izduvnog kanala ....kakva su vasa misljenja ?

#19 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 15 August 2012 - 08:47

Pa ako trokira onda mu sigurno veca ne treba. Ja sam vozio 68 sa fabrickim filterom, pomerenim paljenjem, rezom i malo nabrijanim cilindrom razbusenim na 42,5mm. Sveca u extra boji. Posle je dosla lulica sa otvorom 18mm pa je ubacena 75 dizna. Opet sveca super.

#20 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 15 August 2012 - 10:37

Jos cu videti ,posto sad bas ne mogu da ocenim zato sto ga razradjujem idem do 30 km/h na nekih 4000 rpm-a...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users