Jump to content

Sprint falcon tuned

493 replies to this topic

#441 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 26 May 2014 - 23:19

Па тако, 12.5.

#442 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 May 2014 - 00:25

da taj gornji deo kalkulatora je kalibracija, u principu gore je bitno da uneseš prečnik i hod...

naredni parametri kreću od visine čela klipa.... i tako dobijaš koliki je kompresioni odnos...

eto vidiš ako si merio squish 1,3mm sa žicom za lemljenje i kalkulator ti kaže da bi treba biti 1,3mm onda je ok...

sad ako želiš da ideš na nešto više, onda koristiš gore ta tri polja za kalibraciju...

moram to prepraviti, zaista taj kalibrator treba da je na dnu, jer je to poslednja opcija koja se po potrebi radi.. al jbg, prvo sam napravio kalibrator pa posle kalkulator pa je tako ispao...

ne treba da prelaziš 12,5:1 Boža je u pravu, a nećeš ništa pogubiti ni ako ga ostaviš na 12,08

#443 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 31 May 2014 - 10:40

Masina sklopljena ,sve namontirano spremno za paljenje ,masina nabacena na ram , u karb sam uvrnuo 98 diznu i iglu skroz dole spustenu ,prirubnicu sam zavario ,napravio mesavinu 3% Total polusintetike.
Masina upalila radi lepo cuju se taktovi nove kompresije :)
Trokira dosta ali neka ga tih privih 200 km...ubacio sam 6gr rolnice dok se ne razradi kasnije tek fini stel
Evo kako sam resio airbox...Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#444 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 31 May 2014 - 11:49

fino je sve selo tj stalo...retpostavljam da možeš taj tunel i plastikom zatvoriti da se ne vidi airbox i mašina..?

#445 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 31 May 2014 - 11:53

Moze da se zatvori nego nisam stavio tu plastiku dok ne predjem tih 200km i ne ustelujem karb ,kad sve nastelujem onda sklapam plastike..bas se oseti odaziv na gas sa ovom kracom prirubnicom i lepse radi.

#446 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 08 June 2014 - 11:15

Razrada se polako privodi kraju presao sam 195km morao sam malo da ga stisnem na par sekundi, dizna je jos malo jaka 88,airbox sa lulicom,prenos nisam jos stelovao 6gr rolnice...cupa bolesno kad udje u rezonancu drz" se!
za sada sa ne ustelovanim prenosom 81 gps-a...Posted Image

#447 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 08 June 2014 - 12:05

Ja tek sad vidim, dobro si se dosetio da airbox namestis sa prednje strane...

Super je taj osecaj kad vozis i ispod imas snage sa izvoz... Pazljivo sa diznom, i nemoj da te prevari na igli

--- Sinclair research LTD 1981 © ---

#448 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 08 June 2014 - 12:17

Ima snage i na pretek jedino sto je prenos katastrofalno kratak napuni cajger ocas posla, i prenosa vise nema samo rastu obrtaji,al valjda ce pasti i neki primar sledece sezone i uz njega morini remenice 123mm+duzi kais itd...

#449 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 08 June 2014 - 12:31

Nisam u toku koji variomat imas, ali nabavi prvo neki koji ima dobru izlaznost

#450 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 08 June 2014 - 12:35

Za sada imam stock variator, a imam na polici stoji vec dve godine R4racing sparmart telfonski nalik multivaru ali nemam neko pozitivno iskustvo s njim, ali cu ga svakako probati...
Imam zutu centralnu tvrdju i pavese 16x13 za njega pa ce biti stelovanja...

#451 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 08 June 2014 - 12:53

Sto nemas pozitivno iskustvo ?

#452 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 08 June 2014 - 13:34

Ser. variomat je na mina bloku je jedna od ,vise njih,zastarelih i lose projektovanih komponenti,narocito kad pocnes sa tuningom...pod hitno ga menjaj i turaj taj "R4racing sparmart telfonski nalik multivaru" ...

edit - :) :D

#453 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 08 June 2014 - 16:04

cvele moraš onda smajli ubaciti :)

#454 Zile

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 15 June 2014 - 14:08

Imao sam prilike da probam masinu, ide perfektno, cupa prednje vile na gas odlicno! :D

#455 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 15 June 2014 - 20:39

Danas odlucim da ubacim R4Racing variator prvo 7gr sa pavesama i zutom centralnom, ide dobro ali trebaju malo lakse stavim 6,5gr stvar bolja,napravim dva kruga ide jos bolje ali ne bi bilo lose jos malo lakse da kroz ubrzanje drzi na 8.000-9.000 i resim kasnije da ubacim jos malo lakse kad se nisam slogirao sta je ovo sunce ti?istopile se pavese,krenuli i slajderi da se tope e do k****Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#456 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 15 June 2014 - 21:06

Sta mu bi? :wtf:

#457 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 15 June 2014 - 21:42

Nisam pametan nove pavese rolnice nisu presle 5km sve ukupno, nov variator,slajderi, nije nista u debalansu lezajevi promenjeni pre 250km, nisam mogao da verujem da su se istopile.

#458 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 15 June 2014 - 22:10

Ovde je bilo ko u paklu kad su se tako istopile :wtf: koko je bio vruc variomat kad si ga skidao ??

#459 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 15 June 2014 - 22:10

bem mu mater , jedino sto moze da ih istopi je temperatura ili ogromna kolicina trenja ali za ovo drugo nemam pojma na koju foru bi se desilo

#460 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 15 June 2014 - 22:29

Variomat je bio prevreo, bukvalno sam se osurio kad sam ga pipnuo, sto je najgore nikakav simptom nisam imao isao odlicno kad sam otvorio i video komad istopljene plastike bilo mi je sve jasno, ali sve je toliko utegnuto i podmazano da ne bi trebalo da pravi nista problem.Radilica se vrti kao blesava, mehanizam paljenja podmazan, varijator nov, rolnice isto, kais ne istrosen ventivlar isto nov , nemam objasnjenje stvarno...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users