Onda je pala odluka da se stavi rezona....citajuci dugo po forumima video sam da bas svi skoro hvale Tecnigas trek ...onda cim sam skupio pare odlucio sam da ga uzmem u hrom varijanti

Auspuh sam sklopio ...onda je usledela montaza spuh-a na cilindru je odgovaralo ok ..ali posto je ovo model sa zadnja dva armortizera i zadnji armortizer vezan preko nosaca za blok gde se stavlja nosac auspuha nisam mogao da ga uklopim sa nosacem onda sam samo kroz onaj lim sto je zavaren za auspuh probusio rupe i zasrafio ...fabricke nosace auspuha nisam dirao ..ko zna mozda nekad i vratim fabricki auspuh ...
Onda je usledelo stelovanje rolnica ...na fabrickom motoru posedovao sam malossi rolnice 4.2g ..i bile su mu teske ..pa sam onda kupio malossi 3.5g i ubacio i onda je motor cupao na staru ...posle nekog vremena su mi se pojeli paknovi na kvacilu pa sam kupio RMS kvacilo olaksano sa zutim oprugicama ...i motor je jos imao bolji start ...
E tek tad je pocela zurka bez prestanka..

Narucio sam naraku High speed variator na zalost nije ga bilo za 16mm osovinu bilo ga je samo za 13mm ..onda mi je prodavac nudio spar mart teflon racnig variator (u paketu rolnice 3 seta,centralna,variator,polutka variatora) pitao sam prodavca kakav je taj spar mart on je odgovorio ``ma kakav naraku`` ovaj je bolji ...mada nisam se nesto odusevio sa njim..on ima rolnice 16x13 a moj fabricki 19x15..ali za divno cudo motor je sa tim variatorom i rolnicama 6g koje su tigle s njim imao malo losiji start vrlo malo nego sa 3.5 fabrickim variatorom ...
ali izlaznost nije do kraja ...sigurno ima 7mm do kraja jos ..tu se nisam bas odusevio ...onda sam olucio da probam rolnice 5g ..start jos je bio los (napominjem nisam stavljao centralnu koju sam dobio uz variator dok sa isprobavao rolnice ,ta zuta centralna je dosta tvrdja nego fabricka )
onda sam kupio i rolnice 3.6g 16x13 malossi i stavio medjutim motor je prevrtavao 10 000 rpm na 20 km/h ...
onda sam odustao od variatora i spakovao ga u ormaric ...i vozio tako motor..
Sve dok nije klip zalepio uljna pumpa nije radila i ode sve u pm...kupljen klip piston fi 40 komplet cilindar ishonovan..zatim iskljucena pumpa i pravljena mesavina u rezervoar direktno 3 % ...nije proslo ni 100km/h motor je poceo da se gasi u voznji i svaki put kad se gasio motor je lepio ..nista odem kupim i drugi klip promenjen klip i sve napakovano ...proslo je 70km od drugog klipa i opet mi se motor ugasi i ja ga otvorim i vidim da je opet zalepio ...Kupim i 3 klip i nije proslo 50km on isto zalepi i onda da mi je puko film ! ...i majstor kaze da je sumnjiv cilindar da nije napukao ..i narucim Motoforce kit 50cc Plus (sa naturpijanim uglovima )
Evo nekih slika kit-a

Uskoro montaza ! pa i neki video ...vidi se na cilindru da je skroz otvoren izduvni kanal ...koji je na fabrickom bio na pola zatvoren ..