Jump to content

Pao i ja

• This topic is locked This topic is locked
33 replies to this topic

#1 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 02 September 2012 - 02:59

Ja veceras imao prvi ozbiljan pad,uglavnom ugruvao sam se bas dosta...pao sam sa keeway speedom,sljunak,nije mnogo ozbiljno,ali nije ni da nije...uglavnom ceo sam ugruvan i u sitnim ranicama,a desno koleno sam baaas dosta ogulio,kolko mi se cini fali mi i parcence koze,a inace je sigurno 2mm u dubinu.Isao sam u hitnu pomoc,tamo mi previli i poslali me na urgentni,snimili su mi ruku i nogu,sa kostima je sve ok,i onda mi ispirali to hidrogenom,uglavnom oci su mi ispale,ono je bre ko da su mi sipali kiselinu...previli su mi to,u ponedeljak idem ponovo na previjanje itd...
Motoru nije nista,malo je far oguljen,dovezo sam ga do kuce normalno i nisam primetio nikakve nepravilnosti u voznji.
Vozim motore vec 6god,i ovo mi je prvi ozbiljniji pad(kad sam tek kupio prvi motor desilo mi se da padnem u mestu itd,tako da to i nije pad),i mozda i bolje sto se ovako zavrsilo,sad cu bar neko vreme da vozim mnogo pazljivije,sporije itd...jbg,svaka skola se placa,trebace bar nedelju dana da ovo zaraste,i nadam se da se vracam ponovo u sedlo :)

#2 Slacko95

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 282 posts
  • MestoDespotovac
  • VozimSprint Exactly

Posted 02 September 2012 - 03:23

na greskama se uci,brzo ti nama ozdravi :)

Edited by Slacko95, 02 September 2012 - 03:23.

#3 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 02 September 2012 - 04:31

E jeeebiga... Sad ces vise da pazis :)

#4 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 02 September 2012 - 05:27

Dobro dosao u klub

#5 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 02 September 2012 - 07:41

Motoristi se dele na one koji su pali i one koji ce tek da padnu. Brz oporavak.

#6 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 02 September 2012 - 08:34

Nesa je sve rekao...bez tog iskustva nisi kompletan...ABS ne postoji , to samo pise, to nikog nije spaslo, sljunak je uvek pogibeljan, pa treba paziti...
Brz oporavak zelim i pamet u glavu sledeci put...

#7 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 02 September 2012 - 09:50

lepo nam se oporavi i jedno iskustvo više.

#8 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 02 September 2012 - 10:54

Hvala svima na lepim zeljama :)
jbg,od jutros jedva mogu da odem do wc-a,koleno me otkida cak i kad mirujem...a ruka jos uvek krvari,kroz gazu i zavoj,krvav mi j i zavoj i krevet i sve...nije mi jasno kako,pao sam jos juce oko 9h,a ono jos krvari...

#9 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 02 September 2012 - 11:37

Srećan oporavak...dešava se, treba paziti maksimalno mada opet to su 2 točka i asfalt nije daleko...

#10 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 02 September 2012 - 12:24

Jbg kolega, motor je to, opasna igracka. Zelim brzi oporavak :)

#11 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 September 2012 - 13:15

View PostMilos'96, on 02 September 2012 - 10:54, said:

Hvala svima na lepim zeljama :)
jbg,od jutros jedva mogu da odem do wc-a,koleno me otkida cak i kad mirujem...a ruka jos uvek krvari,kroz gazu i zavoj,krvav mi j i zavoj i krevet i sve...nije mi jasno kako,pao sam jos juce oko 9h,a ono jos krvari...
Doobro si se ti pogulio kad krv jos curka...Nego samo miruj i sredice se vec ...jbg ni jedan pad ne valja al mozda je bolje nauciti lekciju sa laksim posledicama nego drugacije ....brz oporavak i jos brzi povratak u sedlo :)

#12 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 02 September 2012 - 14:02

Mali sad mirovanje, nema mrdanja da bi sve lepo zaraslo. Ako ti je oteklo koleno, probaj sa oblogama od listova kupusa (izgleda šašavo ali je meni pomoglo :)). Polako vrti u glavi šta se desilo i da drugi put ne ponoviš isto!

#13 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 02 September 2012 - 14:50

Ne znam dal je oteklo,juce nisam mogao da procenim(mada se nisam ni trudio) jer je sve bilo rascepano,pa su mi previli,i sad ne smem da skidam,ali mislim da nije oteklo,mogu da hodam,a i na snimcima je sve ok,ali me boli rana kad savijam koleno,znaci nije udarac bio toliko jak,ali sam ga bas posteno odrao.Popio sam brufen i sad je malo bolje,sutra imam previjanje i posle valjda svaki dan,pa cu da vidim kakva je situacija.
Znam da cu od sad u krivine mnogo pazljivije da ulazim,vec me popustila zelja za brzom voznjom,i bez kacige vise ne izlazim iz dvorista,a moram da vidim da nabavim i stitnike za kolena,laktove itd,eto da sam imao opremu podigo bi motor i dosao kuci kao da nista nije bilo,a ja se rascepao nacisto.
Jbg,kad citam po forumima tudja iskustva,uvek pomislim ma nece valjda bas meni,ali jbg,desi se u sekundi,hvala bogu sad sam super prosao,ali je moglo je da bude mnogo gore,mogu da zamislim sta bi se desilo da je naisao neki auto iz suprotnog smera ili tako nesto,definitivno me je pogledao onaj gore,i zahvalan sam mu na tome :)

Edited by Milos'96, 02 September 2012 - 14:51.

#14 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 02 September 2012 - 15:47

Sad si pravi :)
Miruj, ne naprezi se, pusti rane da zarastu lepo :)
A i sad si shvatio zasto su jakna i pantalone divni komadi opreme za imati :)

#15 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 02 September 2012 - 20:26

i za nositi a ne samo imati..Ja ih imam ali retko kad nosim po gradu, kad je vruće...Otvoren put obavezno ide jakna,pojas i rukavice!

#16 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 03 September 2012 - 00:43

Pa za imati, ali na sebi. Po gradu je i najveca sansa da ce ti zatrebati.

#17 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 03 September 2012 - 18:20

Najebao sam nacisto,preseli mi i motori i sve.
Danas sam otisao na previjanje,i kad su skinuli zavoje obe rane su inficirane bile,ruka onako dosta,a koleno je celo bilo prekriveno nekom sivom gustom tecnoscu,prljavstina,gnoj i sta vec.Znaci verovatno ono vece u urgentnom nisu dobro ocistili rane.
Na zivo su mi to cistili skalperom,oci su mi ispale,jaci bol nikad do sad nisam doziveo,a doktor kaze da sad nismo to odradili moglo je da ode u dubinu i cak da ostanem i bez noge,sreca pa je za sad samo povrsinska infekcija,sad je to ocistio koliko je moglo,sutra ujutru ponovo idem na previjanje,da se provere rane i ako treba da se ponovo ocisti skalperom.
Sad vise od bolova nemogu da stanem uopste na nogu,moraju roditelji da mi pomazu i do wc-a da odem,nadam se samo da ce sve da se zavrsi dobro...
Da sam bar bio u farmerkama sigurno bi mnogo bolje prosao,a ja bio u sorcu i majici,znaci direktno koza o asfalt.
Neko vreme definitivno ide pauza sto se motora tice,a posle moram da nabavim opremu,i naravno mnoogo pazljivija voznja.

Edited by Milos'96, 03 September 2012 - 18:21.

#18 Goran

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 54 posts
  • MestoBgd , Cerak

Posted 03 September 2012 - 18:54

Biće to sve kako treba ne se sekiraj. Jedino što boli ali nisi ti tamo neka curica pa da kukaš :welcome1:

#19 milosh_sp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 139 posts
  • MestoStara Pazova
  • VozimAprilia Sportcity 50 2t

Posted 03 September 2012 - 20:43

Vecina nas je svesna da su sorc i majca najgora kombinacija na motoru, ali opet sednemo i kazemo nece se to meni desiti... Gedam po Pazovi gde zivim, ponekad mi se cini da jedino ja nosim kacigu, bez kacige ni do coska. Zelim ti brz oporavak, sve to prodje, bitno je da nema ozbijnijih povreda.

#20 nenadlaza61

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 199 posts
  • MestoTrešnja-BG
  • Vozimliberty

Posted 04 September 2012 - 02:45

Ma dobro si proso zamisli da si bio u farmerkama da si njih pocepo jos veca steta,a tek da si imao tatu morobi da ponovis sliku.Vazno da je motor dobro ti ces vec da zarastes.pozdrav samo miruj bice sve dobro.Naj bolje previ se nekom curicom.Cao!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users